Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

K čemu má člověk doma dlouhou zbraň když není myslivec, sportovec atp. Nikomu to nepřišlo divný?

2 0
možnosti
LV

L41e86o41š 79V84a21c30e20k

31. 12. 2023 22:23

Já jednu možnost vidím, po získání zbrojního průkazu bude časový test, než dotyčný dostane povolení na zbraň od určité ráže výše. Například 2 až 3 roky. S menší pistolovou ráží se dá sice ublížit nebo i zabít, ale masakr tohoto typu se tím spáchá velmi obtížně. Vše ostatní je opravdu mimo realitu.

2 3
možnosti
MF

takže Makarov 7,62 je dle této logiky OK :-D omg

3 0
možnosti
ZR

S mnoha částmi textu nesouhlasím a je tu mnoho stále se dokola opakujících výroků, které jsou teď často ke čtení na síti.

Že měl mladík rok od obdržení průkazu něco kolem deseti zbraní, prostě divné je. To si můžete psát, co chcete.

Že je nutné začít dělat psychotesty, je podle mne v pořádku a také doufám, že se to obnoví.

A je tam pár dalších věcí...

( A opravte si v textu chyby;-))

3 2
možnosti
MF

ti z nejhorších, největších (nazvěte je jak chcete) psychopatů bez problémů procházejí psychotesty a mají často vysoké IQ. O povinných psychotestech to fakt není.

Rozšířená sebevražda spáchaná piloty /povinné psychotesty/ není neznámá věc. To samé platí o policistech, vojácích, kteří jimi také prochází a ty testy nic neodhalí. Beru samozřejmě svět, ne jen ČR.

9 1
možnosti

Mě jen udivuje, že ti lidé nezabijí více lidí. Tohle je taková malá zabijačka. Kdyby mě ruplo v kouli a chtěl jsem sebou sebrat další, nespokojil bych se s pár desítkami lidí. Třeba bych nakoupil trochu hnojiva, nafty, nějaký menší železný šrot, nacpal to do náklaďáků a vjel bych do nějaké demonstrace.

Tudíž, děkujme bohu, že vzal jen pušku a sundal 13 lidí. Bez zbraně by mohl začít improvizovat a mohlo by to dopadnout ještě hůř.

7 0
možnosti
JK

No, to není zrovna útěšná představa.

0 0
možnosti
MR

M54i94l61a88n 68R11h37e54i44n

31. 12. 2023 15:48

"Pokud ano, ani psychiatr nemá zákonnou povinnost zkoumat, že jeho klient, trpící depresí, bipolární poruchou atd. nemá současně zbrojní průkaz."

Kazdy lekar, ktery u pacienta zjisti stav, ktery vylucuje zdravotni zpusobilost pro ZP je opravnen se u prislusneho oddeleni PCR informovat, zda-li je dotycny drzitelem ZP a tuto informaci dostane. Pokud je drzitelem ZP, musi o tom informovat praktickeho lekare, ktery rozhodne o odebrani zdravotni zpusobilosti. Takze ono to jde, jen je otazka, jestli to vubec nekdo dela.

2 0
možnosti
JD

Musi si taky lekar dohledat, jestli dany clovek nema nahodou taky pilotni prukaz (viz ten pilot co to napalil s Boeingem do lesa), nebo zakaznickou karticku do Tescomy (viz ten schizofrenni absolvent Yale co ubodal svou pritelkyni)? Co jeste by mel lekar povinne u kazdeho pacienta z vlastni iniciativy zjistovat?

Treba by mohl existovat registr, kde by nejake dusevni onemocneni automaticky spustilo alarm pri kombinaci se zbrojnim prikazem. To by se ale pak zase ozyvali ochranci soukromi.

4 0
možnosti
LH

Pravděpodobnost, že mně zastřelí nějaký vyšinutý blázen, je menší než že vyhraju jackpot ve sportce. A na výhru ve sportce se taky nijak nepřipravuju.

Je to nepříjemné, ale hlavní je se z toho nepo.....

17 0
možnosti
JK

V podstatě to tak je. Taky jak jinak se k tomu postavit. Život to je spousta rizik, holt existuje i toto.

3 0
možnosti
Foto

Masový vrah Kalivoda úspěšně složil psychotesty na policejní akademiii ... Tolik k možnostem lékařů ...

18 0
možnosti
IS

I90v17o 39S36p15á27l80e18n20ý

31. 12. 2023 16:11

Tak ani z mnohem spolehlivějších IQ testů nelze spolehlivě určit úspěch v životě. Stejně tak z psychotestu nelze určit reálnou nebezpečnost. Masový vrah často zabíjí promyšleně a stejně odpovídá i v testu. To dělají lidé i v psychtestech u pracovního pohovoru zcela běžně.

2 0
možnosti

Lékař si s pacientem buduje vztah důvěry, a pokud nejde o skutečně vyšinutého jedince, tak lékař nebude dělat četníka.

Psychologické posudky jsou jen alibi. Ve skutečnosti, psycholog rozpozná vyšinutého jedince stejně jako praktický lékař. Zbytek populace psychotesty projde - protože psychotesty jsou, tak jako většina psychologie i psychiatrie - založeny na spolupráci pacienta (posuzovaného). Právě proto se stává, že i pilot procházející pravidelnými testy, s sebou na poslední cestu vezme plné letadlo pasažérů, nebo policista na procházce postřílí vlastní rodinu a pak sebe. Diskuse o psychotestech je nyní jen přihlouplé politické divadlo pro vystrašené voliče, ale kdokoliv, kdo o tom ví něco víc, tak také ví, že je to blbost.

Na masakr jaký jsme zažili, stačí zbraně dvě. Vlastnictví více zbraní spíš svědčí o nadšenci a sběrateli, než o pomatenci. Asi bych prověřoval jedině, pokud by si někdo kupoval vícero stejných zbraní - to jediné by mohlo napovídat, že vyzbrojuje skupinu. Ale opět to neřeší to, co se stalo.

Jediné, co mi přijde dobré je, aby policie mohla v případě i neověřeného podezření provést kontrolu či dočasně zadržet zbraně. To by mohlo být přínosné u jedincům, kterým přeskočí a neodevzdají ZP a zbraně dobrovolně. Otázkou je, jestli takový člověk má zbraně doma a jestli snaha policie bude úspěšná. Ale stále je to lepší, než nemít pravomoc žádnou.

3 0
možnosti
JS

Já davám největší vinu rodičům a okolí. Bohužel dnes je doba kdy spoleháme na to, že to za nás udělají politici, policie nebo lékař.

0 0
možnosti
JT

J94a44n 87T78o61u41š21e84k

31. 12. 2023 12:47

Já myslím, že by pan Vodvářka měl věnovat víc úsilí tomu, co je to ta spolehlivost, kterou musíte splňovat, abyste ZP mohl získat a neztratit.

Jestli ono to třeba není tak, že kdo spáchá dva přestupky během několika let, ten tu spolehlivost ztratí?

Vyteklo vám palivo z auta, protože vám prorezly trubičky? Přestupek na úseku veřejného pořádku - takže si dejte pozor. Sekal jste v neděli zahradu? Ale v téhle obci jsme to vyhláškou zakázali, to máte přestupek na úseku občanského soužití. Tak to už máte dva přestupky, odebíráme Vám ZP.

6 2
možnosti
JK

Co se dá řešit hned, tak přezkoumat, pročpak nám týden před vánoci tak zaspala kriminálka. Jestlipak v tom není nějaký systémový problém. Nebo zda je to opravdu jen obyčejné lajdáctví. Nevypadá vůbec dobře, pokud schizofrenik policii takto důrazně a opakovaně upozorňuje na svůj úmysl spáchat svoji rozšířenou sebevraždu a policajti buď nereagují, nebo reagují vlažně či absurdně podivně. Jeden by řekl, že ta bizarnost těch Klánovic bude pro kriminálku jasný poplach. A ono ne.

0 5
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám