Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Církve nepožadují návrat majetku v plné výši. Přesto majetek jednou ukradený státem pod vedením komunistů má být navracen jen částečně! To požadují ti, co ten majetek zcizili a zničili, komunisti především, ale i sociální demokraté ČSSD, okamurovci, Piráti a další. Pro spravedlivého člověka jsou tyto strany NEVOLITELNÉ!

Jde o protiústavní a retrográdní legislativní počin, který bude Ústavním soudem stejně zastaven! Tak o co jde? O hlasy závistivých a nenávistných dědiců komunismu! Ostuda nespravedlivých Čechů! Styďme se, že hledáme jen rozbroje a nenávist!

:-)

7 1
možnosti

Omlouvám se! Zapomněl jsem mezi nevolitelné komunisty, socialisty, piráty a okamurovce zařadit i ty nejhlavnější: ANO. Ti také souhlasí s komunisty. Omlouvám se! :-)

5 1
možnosti
Foto

Ústavní soud, Brno, dne 03 . 06 2013 po č.j. TZ 33/13 veřejném ústním jednání vyhlásil nález, kterým posoudil návrh na zrušení zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi), popřípadě jeho některých částí. Ústavní soud neshledal v uvedeném zákoně žádné závady a stížnost poslanců zamítl. ̈Ústavní soud se při svém rozhodnutí opřel o vyjádření Generální prokuratury, která se k otázce církevního vlastnictví vyjádřila dne 20. 5. 1954 (Č.T. 208/54-ZO-33) takto: "Majetek církví a náboženských společností není socialistickým vlastnictvím ani vlastnictvím osobním. Církevní majetek nebyl zestátněn. Vlastnictví církví, popřípadě církevních institutů trvá a stát na majetek toliko dozírá. Nemůže proto jít o žádnou z forem socialistického vlastnictví. Osobním vlastnictvím nemůže být rovněž, poněvadž je to povahou tohoto druhu vlastnictví vyloučeno. Jde tedy o vlastnictví soukromé. Toto vlastnictví se však vyznačuje některými zvláštnostmi, které je odlišují od jiného soukromého vlastnictví zejména tím, že církevní majetek je nejen pod dozorem, ale i pod zvláštní ochranou státu, který svým dozorem jej chrání před odnětím kultovým účelům. Tak proč tu někteří stále dokola pindají ptákoviny

5 2
možnosti

Komunistická ochrana = devastace! :-)

2 2
možnosti
AL

Odborník na ústavní právo profesor Václav Pavlíček,

upozorňuje, že ačkoli se podle Listiny základních práv a svobod se stát neváže na žádnou výlučnou ideologii ani náboženské vyznání.

„Co by na to asi řekl Masaryk? Zdá se, že tím opouštíme šanci na vstup do kulturního okruhu takových států, jako je Francie nebo Německo, a kráčíme spíš směrem Ukrajina, Rusko nebo stará c. k. monarchie," uzavírá Václav Pavlíček.

0 8
možnosti
Foto

Budíž Vám přimo duchovní útěchou, že se to řeší v parlamentu, nikoliv výstřelem z Aurory.

1 7
možnosti
Foto

děkuji Vám. A pěkný víkend

0 0
možnosti
AL

Katolické církvi stát kompenzovat i majetky o které přišla díky pozemkové reformě T. G. Masaryka a Antonína Švehly z roku 1919. Navržený zákon toto restituční období významně zpochybňuje a prolamuje tak restituční lhůty před 25. únor 1948, protože předmětem navracení a náhrad je i majetek, který přešel na stát na základě Masarykovi pozemkové reformy a její revize z roku 1947.

1 7
možnosti
VV

Jiste znate vsechny paragrafy tech zakonu. Tak sem s nimi, nebo radeji mlcte.

4 0
možnosti
Foto

Je to opravdu ohavný bolševický evergreen. A komunisté naprosto nic nedělají pro tuto zemi a pro lidi v ní žijící. Oni tady "laborují" pro úplně jiný stát (tak jak to dělali vždycky)

Perfektně jste to napsal, Tomáši, karma

11 1
možnosti
Foto

děkuji Marku, pěkný den.

1 0
možnosti
AL

Autor, jak je jeho zvykem, kromě silně bolševicko zbarveném článku neuvedl fakta.

Dokázal smíchat jablka z hruškama, ani v tom nevidím úmysl, spíše obyčejnou nevědomost zabarvenou falešným antibolševismem.

.

Majetek církvím nezabrali komunisté, ale Masaryk s Benešem.

2 12
možnosti
Foto

Jednoduše lžete. Hloupě, infantilně

10 3
možnosti
OK

O51t19a 51K34i14n80c

7. 12. 2018 19:34

Svůj názor jsem sdělit u některého vašeho předchozího blogu, takže se nebudu opakovat. Každopádně ode mne velká zasloužená karma. R^R^R^

5 0
možnosti
Foto

díky, Oto a pěkný víkend

0 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám