Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolaborující komunisté z řad tzv. "konzervativního křídla", kteří napsali onen hanebný "zvací dopis" se sami natolik styděli, že dopis Sovětům tajně předali stylem "z ručky do ručky" přeložený nadvakrát a vložený do umaštěné dopisní obálky. Legenda o obskurním předání kdesi na čpícím záchodku možná není pravdivá ale perfektně by odpovídala morální úrovni celé té záležitosti.

Také se tihle pohlaváři snažili svá jména tajit a své podpisy pod tím dopisem zapírali. Holt "čestní soudruzi".

Zde je zajímavý odkaz ohledně dopisu a také zkoumání jeho pravosti a ztotožnění podpisů: Je tam zmíněn i druhý zvací dopis podepsaný Kapkem:

https://technet.idnes.cz/zvaci-dopisy-kapek-bilak-srpen-68-1968-dto-/vojenstvi.aspx?c=A150817_113118_vojenstvi_kuz

8 0
možnosti

Mně především vadí, že se k těmto vlastizrádcům naši komunisti hlásí! Ale nepřekvapuje!

9 0
možnosti
Foto

Děkuji většině diskutujících za zajímavé podněty a doplňky i za upozornění na nepřesnosti, které jsem opravil. Omlouvám se, že nebudu diskutovat jednotlivě a to z časových důvodů. Přeji všem krásnou neděli.

9 0
možnosti
Foto

Taky přeji krásnou neděli, Tomáši

a samozřejmě všem účastníkům hovoru

2 0
možnosti
Foto

Nemám rád takovéto fundamentalistické agitky. Vasil Bilak byl ten poslední, koho by se Brežněv v roce 1968 na něco ptal a vojska by poslal tak jako tak. Jestli ale chtěli Rusové použít Bilaka na hromosvod frustrace lidí z okupace, tak jim tento machiavelistický záměr vyšel...

4 8
možnosti
MB

Žádnou agitku zde nevidím. Stejně zajímavé odkazy - G. Husák, celý život sám = Je v hrobě sám. V. Bailak. skutečně jednotka hlouposti a odpudivosti - Busta natřena na rudo a veřejné, hrdé přiznání pachatelů! Horší je existence pohrobků - Semelové, která dokonce organizuje taneční- na desce hrobu K.Gottwalda. Podobně syn, "Válečného zločince", Grebeníček. I dobrá živnost ze zla - Kandidátka na Primátorku Prahy - poslanec s vejvarem. Opravdu, nic ve zlém - zlo ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Ten člověk byl nejodpornější z odporných, jakýsi inkvizitor komunistické ideologie, kydající hnůj na vše zavánějící svobodou a demokracií. Skutečná kreatura, ale i takové je nutno připomínat.

KARMA.

21 1
možnosti
JV

Má spoustu následovníků, i v této diskusi se jich pár nejde.

13 0
možnosti
MB

Pochopit V. Bilaka- mi umožnilo přečtení jeho Pamětí 1 a 2 díl, (1991). Sranda, kdy za Totality - To stranické orgány nepovolily! - "Pro přílišné jitření společenské situace". On vyšel z nesmírně nuzných poměrů, pak cesta nápravy je identická jako v SSSR. Odsud i nápady přičlenit Slovensko k Moskvě - z části se tím zaobíral i G.Husák, pak zcela zavrhnul. (Doba SNP). Po základní škole se vyučil krejčím v Hradci Králové u Františka Rouska. Za války pracoval jako krejčí u Nehery. Pak heslo - Lepší boty od Bati, než sako od Biľaka! (Na saka nepúšťat - je skutečně pověra - důkaz neexistuje). Ten člověk se vlastně stal - Girolamem Savonarolou - Ústřední ideolog, fanatik a tupec. Říkal jsem si, jak takový "Blb", může stát v čele? Může, další duchovní gigantové povstanuli = Milouš Jakeš. Viz dobový vtip - Jede se do Francie. Musíme si obvzláštnit jména! Já budu - De Hus, já zase De Štroug! Súdruhovia, já nikam neiděm - praví Bilak ! To fakt sedí ... :-)

13 0
možnosti
Foto

Vzpomínka na takovéto lidi vždy zkazí nedělní ráno. Tím nechci snižovat úroveň článku a dávám karmu. I mezi diskutujícími se zde do dnes najdou podobní.

22 0
možnosti
Foto

K šablonovitě pojatém článku je velmi těžké diskutovat. Již sám nadpis je zavádějící. Jak mohl Rusín zradit svůj národ? To nechápu. Pokud by bylo napsáno vlast, tak budiž.

Našlo by se toho ale víc. Nicméně, pojem "genocida" k posrpnové emigraci skutečně nepatří. To už spíš k té poúnorové.

3 12
možnosti
Foto

V diskuzi je zmíněn Biľakův rozhovor pro der Spigel, který v českém překladu otisklo Rudé právo (říjen 1985). Dávám sem odkaz, je to opravu poučné čtení. http://www.sds.cz/docs/prectete/rozhovor/spi_bil.htm

Zároveň byl v diskuzi několikrát zmíněn Emanuel Moravec - i v souvislostech, že jeho role v Protektorátu není jednoznačně záporná. Uvítal bych odkaz na nějaký zdroj právě takhle smířlivějšího pohledu.

2 0
možnosti
Foto

"Nepúšťať na saká", měl prý tento primitivní ultrakomunista napsáno ve výučním listě. No, na saká ho nepustili, ale do vedení státu ano. I to ukazuje, co za primitivní tlupu komunisté byli. Karma.

17 4
možnosti
SN

:-).....Nooooooo.....vzácná dámo! Co říkáte na to......Bakala vyučený krejčí a kam to dotáhl! Kam se na něj hrabe Bilak! !!!!!!

4 6
možnosti
Foto

Přece jenom bych poopravil jedno Vaše tvrzení: "Jeho vlast mu byla méně, než ideologie, které se dal plně k dispozici."

na věřil, že ideologie, kterou vyznával, nejlépe prospěje i jeho vlasti.

Tato jeho stanovisko se zrodilo při strastiplném ústupu v zimě 1944 do hor při porážce SNP.

1 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,95
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám