Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Vasi Bilak je již pět let mrtvý. Tenhle článek, třicet let po revoluci je co? Potvrzení rčení, že po bitvě je každý generálem? Měl přijít v roce 1990. V době, kdy byl Bilakův kamarád, Dubček, předsedou parlamentu.Rv

2 7
možnosti
JV

Už na začátku roku 1990 měl Bilak viset na prvním vhodném kandelábru.

5 2
možnosti
DP

Poznámka ohledně Moravce: Někdy začátkem 80-tých let se četl Drtinovy paměti a v nich Drtina psal, jak byl přítomen, když se na hrad za Benešem vypravil Moravec v plné polní a přesvědčoval Beneše, že se má proti Německu bojovat a že armáda Mnichov neunese. Podle Drtiny Moravec tehdy při hovoru s Benešem připomínal rozzuřeného "boha války". Drtina pak, zrovna tak jako mnozí jiní, nechápal, proč Moravec obrátil o 180 stupňů a nakonec se stal přisluhovačem nacistů. Jedna z Drtonových myšlenek byla, že Moravcovi nezbylo, než "s vlky výti". I přes zatracování Moravce se historikové shodují na tom, že jeho pronacistické komediantsví (švejkování?) zachránilo mnohým Čechům za okupace život.

3 0
možnosti
VV

Ano, Moravec pochopil situaci stejne jako Husak.

Jejich moralni vlastnosti bych si netroufl srovnavat. Ale Husakovi slo v prvni rade o moc, a to hned v lednu 1968 se dral nahoru.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.:-)R^

11 0
možnosti
PJ

P18e81t39r 94J74í98l75e31k

5. 8. 2018 10:30

Dávala se hádanka,: Který lak nikdy neodprejskne?- BILAK! Jenže nakonec odprejsknul, komunisté v rámci kosmetických úprav se jej zbavili ještě před listopadem.

0 0
možnosti
Foto

V kadém národě se najdou hnidy, ale (podle reakcí zde) v našem jich snad bude o něco víc. ;-(

6 2
možnosti
Foto

I68v25a84n 10M29a81r64e55k

5. 8. 2018 10:08

No, ne že bych byl zastánce či sympatizant s komáry p. Vodvářko, ale jen pro zajímavost, jako kuriozitu opatruji knihtisk Vasila Biľaka "Pravda zůstala pravdou".

Řekl bych že ta skutečná pravda je někde mezi tvrzeními V.Biľaka a obsahem vašeho blogu. ;-(

1 11
možnosti
MS

Pokud louskáte výplody toho nepovedeného krejčího a dokonce jim přikládáte byť jen část pravdy, lze vám jen těžko uvěřit, že nejste sympatizant s komáry. :-/Rv

11 1
možnosti
VS

Tragédie srpna 1968 se naplno projevila v listopadu 1989, kdy tady chyběli schopní lidé. Ti co si pamatovali období před rokem 1948 byli už osmdesátníci a neměli sílu ani příležitost něco změnit. Schopní odcházeli celá léta po roce 1968. Takže nám tady zůstal Prognostický ústav, založený šéfem KGB Andropovem.[>-]

17 2
možnosti
Foto

Tak drastické to zcela jistě nebylo. Podle mě byl celý národ ohlupený socialismem a cílem těch prvních demonstrací vůbec nebyla totální likvidace socialismu.

Ti, kteří emigrovali, neemigrovali na Měsíc. Byli v blízkosti, nejdále za oceánem. A přesto mezi nimi nevynikla ani jedna osobnost. A to z jednoduchého důvodu. Osobnosti většinou neemigrovali.

Prokažte mi prosím opak.

3 10
možnosti
PV

JJ, bohuzel ve vedeni KSC nebyli zadni Einstenove, spise to musely totalni netahla.

0 2
možnosti
Foto

A dnes snad jsou v Parlamentu a ve vládě Einsteinové. Politika vždycky přitahuje určitý typ osobností a s IQ to má jen málo společného.

3 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám