Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je absolutně nechutné, jak v lidech na Západě stále probublává nenávist k Židům. Co to je? Závist, že Židé jsou cílevědomí a úspěšní? Je to potřeba odreagovat si vlastní malost nenávistí k nějaké skupině? Určitě to není motto "Židé zabili Ježíše" - dnes je většině lidí náboženství lhostejné. Prostě nesnesu to a hrozně tím trpím. Jen na okraj - nejsem Židovka.

0 0
možnosti
MP

Samozřejmě pravda.A hrůzná. Ale dovolím si malou úvahu.Není třeba znát dějiny, abychom si uvědomili, že za to nejhorší, vraždy a války mohou téměř výhradně muži.A tím i za zabití těch nejslabších- dětí.Nevím, kolik dětí bylo zabito ve válkách napoleonských a středověkých, I. a II. světové válce.Ve druhé válce v Iráku v roce 2003_2011 bylo zabito iráckých dětí kolem 5000.A to Američany. Byla omluva Američanů ? I v současné době ve válce s Gazou izraelští vojáci zabili více než několik stovek dětí.Já vím, nemohli jinak-bomba se neptá.

Četl jsem na internetu jednu diplomovou práci fil.fakulty v Praze, kde student měl zhodnotit počet vražd u nás mezi lety 1995 až 2010.Bylo jich kolem 2000. 93% udělali muži, 7% ženy .A z těch sedmi procent ty ženy zabily vlastního muže. NU? Neměly by ženy převzít otěže řízení státu a rozhodování v závažných státních věcech ? Mužská pýcha, zadubenost, ješitnost, a další vlastnosti mnohých mužů, vedou k tomu nejhoršímu co může ve světě nastat a co zatím také vždy nastalo.K válkám.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že svět nepohlédne pravdě do očí.

Neuvěřitelně "dojímavý" je pan Guterres, který se předhání v napomínání Izraele a jeho armády, aby nikdo ani vlásek na hlavě nezkřivil palestinským civilistům. Chápu, že ta situace je nesmírně složitá... Ale, je to Izrael, který byl napaden, brání se brutálnímu útoku a pokusu o rozpoutání totální války podezřele podobné ruské válce proti Ukrajině. Proč tedy pan Guterres nenapomíná hamásovce a hizballáhovce, aby se zdrželi násilí na izraelském obyvatelstvu?

Notabene když stejný pan G. cudně mlčí k bombardování ukrajinských měst s pravidelnými útoky na nemocnice, školy, obchodní centra, divadla, kostely, sídliště, atd.

1 0
možnosti
LC

Naše milá EU, bez které si život nedokážeme představit, je už přesvědčena a proto ztrojnásobí přísun peněz do Gazy.

4 0
možnosti
ZZ

Vysvětlí nám někdo kde vzali palestinci tolik švédských, britských a US ručních raketometů a protitankových zbraní, US neprůstřekných vest s evropským maskováním, které byly určeny pro Ukrajinu (( a nikoliv Afgánistán ( pískovým vzorem )) a amerických pušek M4 a krátkou verzí M4 Carbine ?

To nebude určitě z ruských zásob !!!

0 1
možnosti

Dobře napsáno. Ani sebedrsnější záběry však odpůrce Izraele nepřesvědčí a nezbaví je k nenávisti ke všemu židovskému. Myslím si, že už ani nemá cenu pokoušet se o nějaké další mírové jednání. Hamás je stejný je Putin - rozumí jen pořádnému klacku.

(Technická poznámka - proč tak lpíte na zastaralému a tedy nespisovnému názvu Israel?)

4 0
možnosti
Foto

Jen detail, to "Israel" mají na poštovních známkách.

Kdo shlédl izraelský seriál Fauda, situaci porozumí. Problém běžných obyvatel je v tom, že když hamásan přijde a řekne, položíš tam tašku s bombou, a když ne, vzpomeň, že máš ženu a děti. tak se obtížně odporuje. Takže porazit Hamás je i v zájmu běžného obyvatelstva (tedy Arabů žijících v daném území). Jenže když vidíte ty oslavy oněch příšerností, nemáte chuť je nakopnout všechny?

2 0
možnosti
JZ

J47a50n 89Z33i44e36g44l96e52r

23. 10. 2023 17:48

Zasloužená karma

5 0
možnosti
Foto

Samozřejmě souhlas, ale...... NEPOHLÉDNE

Protože většina světa se skládá z částí rozvojových, nedemokratických, teroristických a chudých (většinou vlastní vinou, nebo duchem).

A také nepoužitelných - EU

2 0
možnosti
Foto

Oprava: "nepoučitelných". Ty zatracené predikce.

0 0
možnosti
MB

Ja jenom doufam, ze tentokrat se s tou palestinskou svoloci Izraelci parat nebudou a na hystericke vylevy obhajcu techto kreatur se zvysoka vite co.

2 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,44
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám