Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Hamás přišel vyzbrojen nejen zásobníky do svých pušek, ale také plnou baterií v telefonu. Plně chápali, že jim jde o teroristický útok nejen v reálném světě, ale i na internetu, aby oslavili svůj čin a ovládli narativ,“ řekla Achiya Schatzová, šéfka izraelské organizace FakeReporter, která sleduje dezinformace na internetu. S ohledem na to, že obsah Hamásu zapovídají hlavní sociální sítě včetně Facebooku, Instagramu, TikToku nebo X, skupina používá k šíření příspěvků nemoderované telekomunikační platformy v čele s Telegramem. Ačkoli právě zde Hamás publikuje svá nejnásilnější videa, nemusí se obávat jejich odstranění. Majitel Telegramu, ruský miliardář Pavel Durov, v minulém týdnu prohlásil, že platforma „významně neposiluje propagandu“ a je naopak „jedinečným zdrojem informací z první ruky“. A jak říká bezpečnostní analytik Brian Fishman ze společnosti Cinder: „Pro skupinu je velmi důležité, když může své poselství předat širšímu okruhu lidí. A někteří z těchto lidí se stanou multiplikátory síly, protože tento materiál převezmou a zveřejní ho na dalších platformách. Je to model, který jsme viděli u Islámského státu.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/izrael-palestina-hamas-socialni-site-telegram-terorismus-pr-kampan.A231019_130341_zahranicni_dtt

4 0
možnosti
ZZ

Záhadou je, kde vzali palestinci tolik švédských, britských a US ručních raketometů a protitankových zbraní.

To nebude určitě z ruských zásob !!!

0 0
možnosti
JV

Je to hrůza, když vám chodí zprávy kolikrát za den musí rodina v Tel Avivu utíkat do krytu, když vám sestřenice píše, že půl dne tráví bezpečnostní místnosti, která je při stavbě nového domu v IL povinná.

Přesto si myslím, že svět neprohlédne, svět chce být klamán. A zapouzdření vírou v Alláha si dokonce myslí, že je to tak správně. A šíří se to. Stačí si přečíst blog pana Cermana. To nemá nikdo odvahu aspoň u nás říci dost! Dost státní ochrany propalestinských demonstrací!

15 0
možnosti
Foto

Už jsem četl první výpovědi záchranářů. Není pro to slovo, sjeli se Captagonem a šli vraždit. To utrpení těch lidí muselo být strašlivé. Izrael by nic takového neudělal.

20 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 35,42
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz