Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ prý život je lehký. Prý musíme být úspěšní. Existuje čímdál víc diagnóz a lidi touží být normální. Individualismus je v módě. A lidi si nechali nabulíkovat, že je něco špatně s nima, ne se společností.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý základ k diskusi, Kamilo. Na psaní to není. Díky za návštěvu.R^

0 0
možnosti
Foto

Tome, dobrý.R^ Ovšem až spolu budem hovořit z oka do oka, zeptám se tě na něco.;-)

1 0
možnosti
PM

Výstižné (komplexnější reakce na FB) ;-)

1 0
možnosti
Foto

Četl jsem a souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Karma! R^R^R^

A velice pěkný závěr, opravdu hodný zamyšlení.

A k tomu návod Honzy Pražáka na pravidelné dávkování sebeironického nadhledu, ten je taky primovní. Jsou to léky, které lze vzájemně kombinovat bez újmy na zdraví.

3 0
možnosti

R^

Dík za moudrá slova!

Pro laiky nabízím obecné kriterium užívání léků. Mnohý z nás polkne tabletku a má ihned úlevu. To je svědectvím toho, že by se bez ní obešel. Jen nitroglycerin musí účinkovat během vteřin.

Sertralin vnímám za nejpřirozenější antidepresivum. Zkoušel jsem kombinaci s alkoholem. V malých dávkách nedojde k alteraci. Sertralin lze velmi dobře použít při ejaculatio praecox. Prodlužuje dobu nutnou k ejakulaci, ale že by snižoval apetit, to jsem nepozoroval. Sertralin je také vynikající, že ho lze kombinovat s dalšími léky.

Většinou upozorňujeme, že nástup účinku antidepresiv je řádově v týdnech. Sertralin nastupuje řádově v několika dnech. Ale možná, že to platí jen o lehčí formě deprese.

:-)

1 1
možnosti
DP

Ono zalezi na tom, kolik toho Sertralinu clovek denne bere. U lehcich depresi si clovek vystaci s 50mg denne a to na libido nema (vetsinou) zadny vliv, naopak, muze libido vic nabudit tim, ze potlaci depresi. Jak uz ale se prehoupnete pres 75mg denne, tak uz se muzou (i kdyz stale jeste nemusi, zalezi na pacientove sexualite) postranni ucinky na sexualitu objevit). Jinak u mirnejsich depresi je podle novych lekarskych poznatku dobrym lekem "kvalitni" sex, za predpokladu, ze mezi partnery je alespon nejaky citovy vztah, takze ted nekteri lekari (alespon v zemi, kde ziji) pri mirne depresi nebo rekonvalescenci z hlubsi deprese sex doporucuji, ovsem tu moznost nemaji (neni vhodny partner/ka) vsichni a tak nekteri se bez tabletky neobejdou. Mate jinak pravdu v tom, ze Sertralin je ten nejmene problematicky z antidepresiv, ovsem u tezkych ci klinickych depresi uz se musi brat daleko "tezsi" amunice nez Sertralin.

0 0
možnosti
Foto

R^Tome, mas pravdu. Mne se na tohle osvedcil Selerin. Neni sice v tabletach, ale za to se da poridit bez receptu. Par kapek sebekritickeho lehce ironizujiciho nadhledu je mozna trochu navykovych a tezke stavy nezvladne, ale na psychoprkotiny kazdodenniho zivota zabira vetsinou spolehlive;-)

7 0
možnosti
Foto

R^Jo, tabletka je pohodlnější, než sám něco udělat. Platí nejen pro psychofarmaka.:-/;-)

1 0
možnosti
DP

Vyborny clanek a moc potrebna osveta.R^ Jelikoz jsem v psychiatrii mnoho let pracoval, tak dobre vim, jaky je to problem. Antidepresiva jsou ted bohuzel na tom tak, jako antibiotika - lidi je ted zrovna jako antibiotika (alespon v zemi, kde ziji, v CR je to mozna podobne) vyzaduji od lekaru, i kdyz nejsou vubec potreba a lekar, aby mel pokoj, je nakonec predepise. Antidepresiva maji svuj vyznam, o tom zadna, pri hlubsich depresich se clovek bez antidepresiv neobejde a maji svoji zasluhu za snizeni frekvence sebevrazd. Ovsem jak pisete, kdyz nejsou opravdu indikovane, tak jejich postranni ucinky (mimo jine nejen snizeni ale dokonce i uplna ztrata libida, neschopnost dosahnout vyvrcholeni, impotence u muzu, kdy casto ani Viagra nepomuze a negativni nasledek toho pro partnerske/manzelske souziti) a tak mohou, zrovna tak, jako neindikovana antibiotika, nadelat vic skody nez uzitku.

3 0
možnosti
Foto

Díky za potvrzeních mých zkušeností, Dane.

1 0
možnosti
Foto

Tomáši, děkuji. Tohle je důležité téma. Je to přece jen takové zdání, že život změní tableta.

Přiznávám, že těch mysl ovlivňujících se bojím jako čert kříže a myslím, že patří jen k opravdu indikovaným stavům. Jako šafrán se dají užívat u duševně zdravých lidí v těžké krizi (po smrti blízkého člověka je prostě lepší na chvilku si pomoci, než si nějak definitivně ublížit). Ale jinak ne. Vždyť následná ztráta "svého" přístupu k životu je prostě lichvářský úrok za zdánlivou úlevu (život je pořád stejný).

3 0
možnosti
Foto

Jak píšu, je to pořád stejné. Faust cosi nabízí, ale cena je nakonec moc vysoká.

2 0
možnosti
JK

Přitom je to vlastně docela jednoduché. Jestliže mne můj způsob života vhání do depresí nebo stresů, je nutné ho změnit. Nepřemýšlet, co bude, když... Proto bych si třeba nikdy nevzal hypotéku, to je klasický způsob, jak si zkazit život.

1 1
možnosti
DV

D94a53v12i20d 63V87l39k

3. 6. 2019 13:23

Závidím Vám ten luxus nevzít si hypotéku.A bohužel kadý nemůže změnit svůj život za každou cenu.Hlavně , když má třeba nezaopatřené děti a závazky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,77
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám