Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Karma, Tomáši. Všechny tyto věci prožíváme i u nás doma a v rodinách několika blízkých přátel. Kvalitní polohovací lůžko pro maminku jsme si nakonec pronajali a měsíčně za to platíme určitou částku, která je pro nás únosná, dá se utáhnout. Některé další nesmírně důležité pomůcky jsme dostali darem od přátel, jimž už posloužily a dál je nepotřebují.

Nedávno jsem také zmiňoval pomoc z trochu jiného soudku, kdy se několik desítek rodin skládalo drahý zákrok (protonové ozařováni inoperabilního nádoru) pro jednoho muže, otce a živitele rodiny.

Velice rozumím tématu Vašeho článku a souzním.

1 0
možnosti

R^

Ano, to na co má člověk nárok, měl by dostat, aby nemusel žebrat přes sociální organizace. Bohužel, VZP hradí věci levné a pak nemá na věci drahé!

:-)

2 0
možnosti
JR

J72a62n 30R73á83ž

17. 11. 2018 16:44

Není nutno pracovat při úvaze o druhu pomoci jiným s velkými numery!

Kvalitní elektronicky řízené polohovací lůžko stojí sice přes 100tis., ale elektrický polohovací rošt s kvalitní matrací a dálkovým ovládáním , což pro domácí péči stačí ( mám v tom osobní zkušenost v dlouhodbé péči o imobilní matku manželky) se dá pořídit do 12tis.

Mimochodem: El. Invalidní vozík stojí cca 150tis, ale sehnal jsem a Ježíškovi doporučil zaplatit, pro syna kamaráda el. invalidní vozík z druhé ruky ve velmi dobrém stavu za 11.500Kč.

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego, principem není cena pomůcky, ale její dostupnost pro potřebné. Myslím, že vyspělý stát by prostě měl mít dostatečné fondy pro potřebné, aby se tito lidé nemuseli doprošovat o to, co je samozřejmé.

5 0
možnosti
Foto

Velmi pěkně napsáno, Tomáši R^. Na Ježíškova vnoučata mě před časem upozornila žena. Je to ušlechtilá věc a jistě nějakým způsobem přispějeme ...

1 0
možnosti
Foto

Jasně, Romane, je to fajn. Ovšem - měli bychom přispívat na to, co negarantuje stát.

1 0
možnosti
Foto

Tome, ono je to často na straně těch lidí, ne lékařů. Byla jsem dvakrát v lázních se zádama, plně hrazeno pojišťovnou, naprosto bez problémů. Kamarádka mi to záviděla, taky říkala, že by to potřebovala, má velký problémy se zádama. Tak jsem jí říkala, ať se domluví s doktorem a ona na to, že je to moc papírování, že jí to sice taky nabízel, ale že se jí nechce to obíhat. No co na to máš říct, žejo.

4 0
možnosti
LH

Je to na obou stranách zvláště u starých lidí, kteří nevědí že mají na pomůcky nárok a že by se lékař pretrhnul jim je nabízet jsem Teda neviděl....

1 1
možnosti
Foto

R^Možná ti lidé ani nevědí, že se dá zažádat... Nebo jejich lékař odmítá ty papíry vypsat.

1 0
možnosti
Foto

Kláro, jsou jisté povinnosti, které je lékař povinen udělat, nikoli jeho libovůle.

2 0
možnosti
Foto

Je co splňovat. Má mladší dcera má dnes 50, chci aby se mi splnilo, aby byla šťastná a zdravá dalších mnoho let bez zdravotních pomůcek... A tobě, Tomáši, i tvé rodině, přeji NÉMLICH to samé!

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Horste, přeji Ti všechno dobré a lepší. A celé Tvé rodině také.

0 0
možnosti
Foto

Krásnej projekt a tochu smutnej článek, život...díky.

3 0
možnosti
Foto

J30a85n 65Š72i39k

17. 11. 2018 8:02

Myslím, že podstata věci je už v základních cenách zdravotních pomůcek. Invalidní vozík stojí více než ojeté auto. Kdysi jsem si prohlížel polohovací postel a říkal si, co na ní proboha stojí tolik peněz. Nemohu se zbavit pochyb, že výrobní náklady na tyto věci jsou podstatně nižší než je nakonec výsledná cena pro konečného uživatele. Nevím zda se s tím dá něco dělat. V každém případě populace stárne a podle mě stát málo v této oblasti investuje. Celkově do všech služeb, domácí péče, lůžková zařízení, apod. To by bylo na samostatný článek, viďte...Hezký den přeji

3 0
možnosti
LB

Jen pro upřesnění, služby domácích hospiců stále ještě zdravotní služby neproplácejí, přestože domácí peče o těžce nemocné či umírající vyjde v jeho domácím prostředí levněji, než ve zdravotnickém zařízení následné péče nebo LDN.

6 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi a napadl mne další úhel pohledu, dosud nikým nekomentovaný. Jde o dary a mnohdy vysoké finanční hodnoty. Pevně doufám, že milý stát v těchto případech nenárokuje darovací daň!

2 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám