Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno. R^

0 0
možnosti

Přeju panu Středulovi vůz Ferrari. Táta odborářů si to zaslouží.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Kdybych měl půjčovnu luxusních vozů, taky bych pořídil nějaké to Ferrari.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste se nevyjádřil k tomu základnímu, platí-li nebo neplatí živnostníci v odvodech platí méně, než zaměstnanci, ne pouze státní, ale všichni.

Což mimochodem způsobuje velkou neefektivnost v ekonomice, protože i tam kde bylo efektivní organizovat produkci v zaměstnaneckém poměru, třeba kadeřnictví, tak pak ony kadeřnice voli zůstat OSVČ.

To že ty odvody jsou nižší, zabraňuje nám dohnat Západ v produktivitě.

1 1
možnosti

Produktivita se nemění podle toho, zda produkujete jako zaměstnanec nebo jako OSVČ. Mění se ale zásadně odvody do sociálního a zdravotního systému.

A o tom to je.

Tržní komsomolec Vodvářka nevysvětlil, proč je výhodnější švarc systém než klasický zaměstnanecký poměr. Švarc-systém využívá právě toho, že OSVČ nemusí odvádět totik do sociálního a zdravotního systému.

U sociálního systému to je celkem jedno, protože o co méně odvedete, o to méně pak zpět dostanete. Včetně nemocenské.

U zdravotného systému to neplatí. O co méně odvedete, o to stejně dostanete od lékaře. A o tom hovořil odborář Středula.

1 2
možnosti
Foto

Mno- rekapitulujme si bývalé "táty pracujícího lidu" "¨:

Falbr , Štěch , Zavadil , Středula .

Většinou exkomunisté , někteří i komunisty učili . Vzdělání nic moc - většinou takové ty typy jejichž pracovní výkon se dá vYjádřit kdysi užívaným rčením : zavře hubu a má po práci.

Po - odborářská kariéra však stöjí za povšimnutí . Nejméně poslanec , třeba i evropský , popř. třetí nejvyšší post ve státě. Inu , když stojí za vámi pracující lid ......

Kde asi skončí pan Středula ???;-D

9 1
možnosti

Tady názor nemám, nesleduji to. Připouštím ovšem, že odbory jsou od Škromachových časů líhní geniů. Ani nevím, kam zmizel ten rozeřvaný táborový řečník. Zavadil se myslím jmenoval.;-O

1 0
možnosti

Zasloužená karma.:-)R^ Pan Středula závidí, že nemá na Ferrari.

5 0
možnosti

Pan autor by měl vědět, že pokud si firma koupí firemní auto, tak si to DPH může nárokovat zpět. Většinou to jde, protože stačí prokázat, že luxusní vůz je nutný pro provoz firmy.

1 3
možnosti

Nemusíte prokazovat vůbec nic. Nepište to, pokud o problematice nemáte informace a pouze se "domníváte".

2 0
možnosti

Těžké nepochopení odboráře Středuly je klasickou vlastností nejen autora, ale i mnohých diskutujících. Středula řekl jinými slovy jen to, co před ním tvrdili ministři Kalousek a Heger (oba tzv. pravicoví politici).

Autor článku navíc vůbec netuší, že nemocenská se neplatí ze zdravotního pojištění, ale ze sociálního. A tam odborář Středula vůbec problém nemá, protože pokud "podnikatel" a "živnostník" odvádí do sociálního systému kulový, tak také pak kulový od sociální pojišťovny dostane.

Ve zdravotní péči je to ale jiné. Tam dostane "podnikatel" a živnostník celou sádru a kompletní ošetření, i když odvádí do zdravotního systému kulový. A v tom je ten problém, která já osobně jako živnostník chápu stejně, jako Středula, Kalousek nebo Heger. Nechápou ho jen pravicoví komsomolci typu autora a diskutujících. Pravicoví komsomolci jsou to proto, že pokud mají paltit zdravotní pojištění, tak jsou děsně pravicoví (čti: budu platit kulový), ale pokud náhle potřebují lékařskou peči, tak jsou najednou velkými komsomolci (čti: musíš mě lečit draze, i když jsem zaplatil kulový)

1 7
možnosti

P14a39v91e97l 58K32u94l63a

29. 7. 2015 8:32

Tu celou sádru a kompletní ošetření dostane i odborář Středula, který sice odvádí, ale nic nevytváří, takže je to mnohem větší vyžírka, než kterýkoliv živnostník:-/

10 0
možnosti

...další exemplář...co se šplhá po hřbetech odborářů do evropského parlamentu...???

3 0
možnosti

P74a21v98e35l 67K32u39l35a

29. 7. 2015 8:33

Místo otazníků měly být vykřičníky, protože jinak to není :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,88
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám