Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...áááá...sorry...odeslal jsem dřív než jsem si přečetl níže uvedené příspěvky....

0 0
možnosti

Já mám dojem, že pan Středula měl a má ten dojem, že při koupi auta Ferrari sice firma zaplatila DPH, ale zároveň si nárokovala odpočet na vstupu (nechala si DPH vrátit od FÚ). Teoreticky je možné toto udělat, prakticky má celá situace podstatný háček. Firma musí prokázat, že to auto potřebuje k podnikání, což u luxusních aut dost dobře nejde (pokud se nejedná o půjčovnu luxusních kár, pro kterou je to náplň podnikání). Bez konkrétní znalosti firem, které ta F. nakoupily, a jejich oboru činnosti nelze soudit, že jejich primárním cílem bylo oškubat český stát na daních.

Pan Středula se schová jako typický český buran - v problematice se dostatečně neorientuje, ale názor má hotový a vykřikuje ho na všechny strany.

P.S. Kontrolní otázka: Kolik zaplatí na havarijním pojištění svého nového Ferrari soukromník a kolik firma se skupinovou pojistkou? ;-)

7 1
možnosti

A Středulovi se na nové Ferrari skládat nehodlám, já bych mu koupil leda nové holiny, aby mu sláma nelezla z bot.

6 1
možnosti
JK

Dobrý den. Souhlasím s vámi. Pan Středula využívá přesně rétoriku, kterou popisujete. Jejím základem je závist... Informace o počtu prodaných supersportů si jistě dobře předem připravil... možná by se sám rád svezl.:-) Myslím si, že ve svobodné společnosti je každého věc, jak se svými financemi naloží. Koupě podobného auta jistě není nic přínosného pro jakoukoliv firmu či živnost. Přesto se jedná o osobní věc každého. Středula ovšem hraje na "city". V jednom má pravdu - a vy máte v článku nepřesnost - DPH ve výši 21 % za dané auto podnikatel neodvede státu, ale naopak stát vrátí podnikateli formou nadměrného odpočtu DPH. Přesně na tuto strunu odborový boss (sám se vyžívající v luxusním oblečení a stylu života) hraje.

4 0
možnosti
TB

A o tom to je. "Myslím si, že ve svobodné společnosti je každého věc, jak se svými financemi naloží" - vždyť to nikdo nikomu nezakazuje. Na druhou stranu, proč má být daňově zvýhodněna (= z peněz nás ostatních daňových poplatníků)  koupě ferrari, když to evidentně žádné firemní auto není?

1 0
možnosti
  • Počet článků 981
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2544x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz