Diskuse

Deset procent

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Rok hrůzy poukázal na mnohé. Potměšile věřit tomu, že bude stále lépe? Že jsme zázračnou generací, které se žádná válka netýká? Vážně, zhruba tak nějak jsem uvažoval v socialismu. Co mělo být, už bylo. Omyl, už je to tady zase ...

Rusko je neuvěřitelné. Novodobé nápady Medveděva až k hranicím Polska. Tak si vytvoří pásmo ochrany a vzdálí se od NATO? Došlo to daleko, viz současná strana "Lepenovců", ve Francii. Dlouhá léta žili z peněz Kremlu. Dnešek? J. Bardella, šéf krajně pravicového Národního sdružení :

"Není možné vyjednat mír, pokud Ukrajina nezíská zpět své území a pokud ruské jednotky neopustí Ukrajinu". Dodal, - "Není možné být vlastenec a zároveň zavírat oči před porušením suverenity evropského státu“. Co bude náš polojaponský muž dělat a jemu podobní. Tak na koho, se v té kolaboraci už vlastně lze spolehnout? Na Jyříka, na kazisvěty komunisty ...? :-)

14 0
možnosti
JL

Rusko je neuveritelne? Jak? Mne prekvapuje, ze zeme, ktera ve druhe valce svetove utrpela nejvetsi, jak lidske tak materialni ztraty je ochotna toto risknout a postoupit znova! Tedy pokud by nedej boze, lokalni konflikt, "specialni vojenska operace" prerostla v konflikt svetovy.

V tomto ohledu jsou Rusove opravdu svetove ojedinela rarita! Francie ktera utrpela nejvetsi zniceni ve velke valce 1914-18 se snazila vsemozne novemu stretu vyhybat, az tak daleko, ze podepsanim Mnichovske Dohody zradila nejen CSR, ale i sama sebe je toho ukazkou.

2 0
možnosti
EH

Jsem si to dohledala. 10% si přeje vítězství Ruska, polovina vítězství Ukrajiny. Zbytek je pro jakýsi kompromis, příměří.

Hlavní otázka řešila něco jiného, tam 75% považuje válku za neobhájitelný akt ruské agrese, zbytek si myslí, že obhájit jde.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby byl onen zbytek s velkým ZET, jako kdys nějaký snad plk., tomu by se asi dalo věřit;-)

0 0
možnosti
Foto

:-/Mnohé se změřit nedá. Ani důvěryhodnost onoho průzkumu s těmi údajnými deseti procenty našich občanů, kteří by si přáli, aby Kreml zvítězilRv

4 1
možnosti
JM

J55o19s39e27f 26M62i83k83e76l

24. 2. 2023 22:31

Když tak občas prohlédnu diskuse na některých webech, mám pocit, že těch 10% je velmi nízký odhad. Na těch webech je to prakticky 99%.

2 0
možnosti
RK

Karma R^.

Získáváme, resp. posilujeme jednu ze základních hodnot společnosti a tou je humanita. Obyčejná lidskost spojená se solidaritou. To je to, co nás dělá lidmi. Je smutné, že někteří v sobě v době konzumu tuto hodnotu upozadili. Lidskost, lidská práva, svoboda.... jsou pro ně prázdná slova. Na druhou stranu jsou schopni vést lítý boj o domnělou svobodu slova a ve své nevzdělanosti ani nechápou rozdíl mezi názorem a dezinformací.

22 1
možnosti
FT

F66i36l70i59p 85T98y54k14a17l

26. 2. 2023 23:50

Pane Kněžínek, máte naprostou pravdu. K té "nevzdělanosti "bych připojil ještě omezenosti, resp. stupiditě. Ano, jsou to ubozí sociopati, kterým jde jen o to, aby se řádně nažrali, ožrali a našli ochotné prostitutky. To je jejich životní krédo. Humanita, ideály, kultura a pod. je nezajímají.

0 0
možnosti
JK

Základní vzdělání, nezaměstnaní, voliči SPD či Babiše... tak nějak prý dle průzkumu vypadá složení těch 10%.

18 7
možnosti
Foto

Ano S důrazem na ono ,,prý";-)

3 0
možnosti
Foto

Výborně napsáno, prakticky není co dodat, karma, TomášiR^

18 0
možnosti
JZ

Kdysi Miloš Zeman prohlásil, že v každém národě je určité procento dementů a ukazuje se, že v tomhle měl pravdu. A v každém národě je také určité procento zrůd. Stavět se na stranu Putina je to samé, jako stavět se na stranu Hitlera.

22 3
možnosti

Bohužel, k těm ctitelům Putina patřil sám osobně a sloužil mu! :-)

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Tome :-)R^

7 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám