Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pokud jsem správně zaregistroval, ten divák zemřel asi 3 hodiny po nehodě na infarkt. O tom, zda při ní také utrpěl nějaká zranění, není nikde ani zmínka.

Jinými slovy, došlo vůbec ke střetu Lopraisova vozu s oním divákem? Nebo onen divák zemřel doslova leknutím z toho, že řvoucí monstrum kolem něj proletělo v těsné blízkosti?

Já bych se na místě závodníka něčím takovým netrápil. Po říkám s plnou vážností. Bohužel pro něj mu údajně pravidla soutěže přikazují odstoupit a být k dispozici vyšetřovatelům. Což chápu.

Ale žádný šrám na duši bych si skutečně neodnášel. To nebyla chyba Aleše Lopraise.

9 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci - dle videa se ten člověk svalil na zem, těsně po projetí kamionu, nicméně souvislost je zřejmá.

Pan Loprais samozřejmě nezavinil vůbec nic, což ostatně zmiňuji v blogu. Zůstává však ono ale. Většina lidí to bude mít stejné, když se stane nehoda, v které figurují a zemře člověk a oni na ni nemají žádný podíl viny.

1 0
možnosti
LV

Já jsem to video našel až teď, včera v BBV bylo jen video z kabiny, kde skutečně nebylo vidět nic.

Takže beru zpět svou otázku. Ke střetu zjevně došlo, a ke zranění diváka pravděpodobně také.

Nicméně v otázce pocitu viny - pokud by se to stalo na silnici, řekněme, že by v zatáčce za horizontem spal na silnici opilec a já ho přejel, není sporu o tom, že bych svůj díl viny cítil. Jako řidič musíte předpokládat, že se to může stát, ostatně tato povinnost je i v zákoně.

Ale v tomto případě se jedná o závod na uzavřené trati. Naprosto zásadní a nezbytnou podmínkou pro konání závodu je uzavření trati pro kohokoliv jiného, než jsou závodníci na trati. Jet naplno s vědomím, že mohu někoho přejet, zranit či dokonce usmrtit, nelze. A tudíž ani nelze cítit vinu za to, že se tak bohužel někdy stane. To je věc pořadatelů a těch, kteří se motají tam, kde nemají co dělat, nikoho jiného.

Možná jsem cynik se srdcem z kamene, ale tak to prostě vnímám.

Hezký den!

3 0
možnosti
Foto

Ještě jednou, z mého textu jasně plyne, že pan Loprais za nic nemůže. Stran pořadatelů - pokud se jedná o Barum rallye, tam lze udělat asi všechno, při závodu v poušti, kde se jede denně několik set kilometrů, je to absolutně nemožné.

Pokud bych však - nedejbože - někdy byl u toho, že srazím člověka, i když na tom nebudu mít žádný podíl viny, zůstává doživotně šrám na duši. Což je možné u pana lopraise předpokládat.

I Vám hezký den.

1 0
možnosti
LV

Já Vám rozumím. Pochopil jsem, že Aleše Lopraise neobviňujete. Taky to nijak nerozporuji.

Na druhou stranu říkám, že na jeho místě bych si šrám na duši neodnášel, a vysvětluji, proč.

1 0
možnosti
Foto

Jasně, chápu, pěkný den.

1 0
možnosti
TS

Ona je otázka, jaké "stopy" na onom Italovi zanechalo přejetí Tatrou/Pragou. Prý se mu cca 2-3 hodiny po onom incidentu udělalo špatně a když ho převáželi do nemocnice, tak dostal infarkt.

On je adept na Darwinovu cenu hned 2x... Nejdřív jde někam, kam by normálně uvažujícího člověka nenapadlo jít /se postavit/ a když ho přejede kamion, tak ani ihned nevyhledá lékařskou pomoc (aby ho alespoň prohlédli)... Bylo mu 69 let, takže kdo ví, zda to byl následek nějakých zranění, nebo "jen" infarkt vyvolaný stresem. Asi více řekne pitva...

Každopádně si vemte, že Dakar se jede v otevřené krajině, etapy mívají cca 250-700 Km a nemá to pevnou trasu (pokud někdo udělá chybu v navigaci, tak se logicky odchýlí od ideální trasy, zároveň mezi jednotlivými body můžou posádky/jezdci volit různé stopy/trasy). Tam prostě fanoušky neuhlídáte...

4 0
možnosti
OS

,,, na takovém závodě se nejedná o uzavřenou trať. Závodníci mají k dispozici jen satelitní navigaci o průjezdu a cíli. O způsobu a určení jízdy se rozhodují sami. Dá se to přirovnat mírně k orientačnímu závodu,

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,52
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám