Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Souhlasím jak sděluje pan Śik. Nevím "jak se to podařilo", už se to blíží socialismu. Lidi nejsou. Od řemeslníka, lékařem konče. Evidentně, je celý vzdělávací systém v prapodivnosti. Dodnes jsem nepochopil učební obory s maturitou.Instalatér před WC asi začne rozborem větným, přidá báseň ... ?

Jsem hrdý otec doktorky. O dceru vlastně přišel, kdy? Od okamžiku nástupu, ležela 6 let v knihách. Nyní? Je na směně, po směně a v cyklu atestací. Fascinuje mne uváděný pojem ZADARMO. Opakovaně poukazuji - češtinářsky neexistuje. Nedá se najít ani v Google, (zkuste). Zase se ví, že pokud je něco zadarmo - Nic dražšího neexistuje. Prostě, někdo to uhradit musí ...

Státu se to vyplatí. Profese potřebuje. Následně si náklady bere zpět. Jde o vyšší příjem, cestou zákonných odvodů. Ideo mantra zadarmo limituje rozum. Výhodné půjčky studujícího, jakékoliv zpoplatnění? To je čert v rohu. Školné, poplatky pacientů, nadstandard- cokoliv. Vše pro všechny s ještě vyšší úrovní?Je to zcela nereálné. Víme všichni, pouze se o tom nesmí mluvit. To věděli už bývalí komunisté. Tak si zřídili, svou nadstandardní lékařskou péči samostatně.

Kdo tedy v tom "Zadarmo" zbývá? No kdo jiný - rodičové a samotný student. Rodina ratolesti valí prachy. Pokud jde o dojíždějícího a bydlícího v jiném městě?- Hutný nářez a dnes zejména. Po získání titulu lékaře stále není hotovo. Dítě do atestací začne valit prachy svoje. Ti sveřepí? Celou složitost vzdají a zamíří do zahraničí. K propracovanějším a rozumnějším systémům. Vrátí se- nevrátí ...

A ti dobře uvažující dobráci? Jasná věc, dali by Umístěnku. Ten vystudovaný nežije v EU, není zde platná legislativa. A hlavně? Nemá právo volby. Vystudoval přece zadarmo. Lékař zejména ....:-)

..

4 0
možnosti
Foto

Miroslave, děkuji za vysoce exaktní sdělení. Mám podobnou zkušenost s jednou ze svých dcer, jež studovala rok medicínu. Celková částka za její náklady (privátní pokojík v Praze), knihy, pomůcky, jízdné atd - hodně přes 100 000/rok.

Ale samozřejmě zadarmo.....

6 0
možnosti
LH

Vystudujes zadarmo VS, tak 5 let musíš být v ČR nebo se vyplatit...jak jednoduché

2 9
možnosti
Foto

Vyučiš se topenářem a taky budeš nevolníkem? Komunismus (studují za dělnické peníze) je cesta do pekel.

9 1
možnosti
Foto

J84a60n 71Š68i29k

8. 12. 2022 6:58

V tomto ohledu nás čeká hodně problémů, protože, jak jsem mohl zaznamenat v okolí, chybí lékaři i na tzv. méně atraktivních oborech, což je dle mého například geriatrie. Jenže na ni bude čím dál větší nápor pacientů. Jinak to není problém jen lékařů. Lidi chybí kam se podíváme. Teď už nejen řemeslníci, ale i pracovníci v gastronomii a dokonce i ve finančních službách či úředníci. I poměrně lukrativní posty s velmi slušným platem a benefity se horko těžko obsazují. Řidiči nejsou, protože nechtějí dělat přesčasy. Noční dnes nechce dělat skoro nikdo. Samozřejmě záleží na regionech, ale i v těch odlehlých lidi chybí. Něco je špatně a zdá se, že nikdo se tím nezabývá. Ale za deset let přijde krutá realita. Hezký den Tomáši

4 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 34,98
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz