Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

11? Málo, chtělo by se říct.:-/

Karma

8 0
možnosti
MB

Léta padesátá? Nejtemnější skvrna v našich novodobých dějinách. Opakuji výrok otce - Nad ránem někdo zvoní - "Co se děje? Fašisté již přece byli poraženi"? Proč se tak vlastně dělo? No přece proto, aby se nám lépe žilo ....

Mne to dovedlo k řadě otázek. Lze napravovat "Stará zla tím", že se nastolí diktatura nových? Morálka těžce na frak, útok na základ všeho - Dobrá rodina je ta, kde dítě napráská své rodiče. Jsou přece málo revoluční. Rodina je k ničemu, režim je vším. Kdo vlastní pílí něco nahospodařil? Čím více, tím hůře - Jasný nepřítel. Nahradí jej přítel - všelidový vlastník. Hospodařit sice neumí, zase ví kde leží Kamčatka. Kdo zná i Čukotku ?- Jasný ředitel čehokoliv ...

Dokud se komunisté vraždili sami, tak to ještě šlo. Zálibu našli i v matce - M. Horákové. Těžce zhřešila. Chtěla žít ve svobodě a právním státě. Albert Einstein orodoval marně - Žena, symbol života. Kléma si dolil stakan Vodky a bylo po matce ...

Chvála trezorovým filmům - Bílé paní,, Rodákům, Skřivánkům a hlavně legendárnímu Uchu! Mistrovské výkony Brzobohatého a Bohdalové, v roli dobové smetánky- Vražedného dobra ... :-)

11 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
17 0
možnosti
Foto

Nechtěl jsem tento blog příliš rozšiřovat, ale využiji prostor v diskusi. Nedávno ČT vysílala pořad o synovi pana Šlinga, který byl jeden z popravených. Jistě nikdo z nás nemůže za své rodiče. Pan Šling starší (tedy ten popravený), byl líčen jako obětavý muž atd. Jen na konci hodinového pořadu redaktor uvedl, že soudruh Šling mohl být i nenáviděn pro to, co způsobil, což jeho syn váhavě připustil.

Je třeba znovu opakovat, že Otto Šling byl jedním z karlínských kluků, kteří způsobili tu šílenou spoušť ať již hospodářskou či mravní. To, že ho dostihla násilná smrt, je jen malou historickou spravedlností. Mne je mnohem více líto té řady popravených sedláků, vojáků, hrdinů odboje, duchovních atd., kteří se s komunismem nikdo neomočili.

16 0
možnosti
Foto

Odsouzení se neměli odvolávat, protože pak by prý nesměli podat žádost o milost. Tak se neodvolali, podali žádost o milost a byli popraveni.

Navíc nebyli oběšeni zlomením vazu, ale pověšeni na oprátku a pomocníci kata jim tahali nohy dolu, aby urychlili jejich dušení. Smrt nastala obvykle po 7 až 12 minutách.

Tohle nedělali ani nacisti. A k těmto odkazům doby komunistická se dnes hlásí hrdě Rusko.

12 0
možnosti
Foto

Kdyby se k nim jenom hlásilo, ono je praktikuje.

5 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,70
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám