Diskuse

Nová Katyň

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Děkuji pane Tomáši, za tento blog. Bohužel dnešní doba opět zažívá peklo antisemitismu s jeho všemi proměnami a projevy, kdy je černé bílým a bílé se vydává za černé. Respekt

6 0
možnosti
JN

Já ty Rusi fakt nemusím, ale jak je možné, že na většině hrobů byla jména všech pohřbených, a na ostatních byly kříže? Že by okupanti měli tolik slušnosti, nebo jak to vlastně bylo.....Za mínusy předem děkuji, ale mě to fakt zajímá.

4 3
možnosti
VF

Je pravda, že masové hroby vypadají trochu jinak.

2 2
možnosti
JL

No, je to děs - já bych zatím nepředbíhal a setrval v této emoci: děs z člověka moudrého, čili primáta vychytralého. Škoda že se člověk nejmenuje latinsky třeba "nebezpečný dravec". "Homo homini lupus," říkal můj taťka, když ještě žil, sice měl jen základní školu, ale latinské citáty některé měl v oblibě. Mám ze současného světa dojem, že je tu na planetě mezi lidmi hodně zvířecích typů (agresivní svině) a podle toho bude vypadat blízká, a možná i delší budoucnost. Tyhle typy tady samozřejmě byly vždy, ale teď mají větší technologické možnosti se prosadit.

0 0
možnosti
JB

J98i22r84i 70B91o56r

17. 9. 2022 11:33

Pár diskutérů tady dneska jaksi chybí. Asi nemají čas.

10 0
možnosti
PV

P10a48v45e38l 19V88é79b20r

17. 9. 2022 11:43

Nebo mají depku...

3 0
možnosti

Ke Katyňskému zločinu mám osobní vztah, protože můj děda z matčiny strany se jako záložní poddůstojník polské armády dostal do sovětského zajetí, ze kterého už se nevrátil. V oficiálních seznamech obětí jsem ho nenašel, takže nejspíš leží v jednom z těch dosud neobjevených hromadných hrobů, o nichž píšete. Člověk by si myslel, že po 77 letech od skončení nejhorší války v dějinách nastal v hlavách Rusů nějaký posun, ale jak je vidět, nic se nezměnilo. I nadále jsou ve jménu svého vůdce schopni zabíjet své slovanské bratry.

21 0
možnosti
MM

Podvědomě se bráním přijmout fakt. že takové hrůzy se dějí i v 21.toletí, ale nejde to.

Ruko je zločinný stát a jeho občané se jako zločinci a zrůdy chovají, Musíme bránit hodnotu lidského života a to i tady doma, proti těm, kteří relativizují ty hrůzy!

20 0
možnosti
JZ

Zasloužená smutná karma Tome:-(R^

8 0
možnosti
Foto

Na Slovensku proběhl průzkum veřejného mínění o vztahu k této válce a Rusku. Výsledek je dost tristní. U nás to asi není o mnoho jiné. To ovšem znamená, že si lidé umějí nacházet ospravedlnění i pro válečné zločiny. Bezbřehá tolerance k šíření k ruské propagandy je selháním obranného imunitního systému demokratických zemí. Není to přepjaté uctívání svobody slova. Je to jen nahá zbabělost.

Rusko spokojeně monitoruje důsledky své dlouholeté činnosti, která působí na společnosti demokratických zemí rozkladně. Něco na tom si bude, že Západ vykazuje znaky dekadence a úpadku.

13 0
možnosti

R^ Včera jsem na chvíli přepnul na slovenskou televizi a zrovna tam běžel titulek, že 65% Slováků si přeje vítězství Ruska. Nevěřil jsem svým očím a poprvé po rozdělení státu jsem byl rád, že už s nimi nemáme nic společného.:-/

16 1
možnosti
RK

Karma R^

A pak se tu ukáže bloger Nožička a bude nám tu vyprávět, že politika do sportu nepatří. Stejně jako několik dalších trollů s diskusí, který ruSSký fašismus relativizujíRv

20 0
možnosti
Foto

Milý pane Radku, nevím jak Vy, ale já si těchto lidí nevšímám. jejich svět je pro mne cizí, nic mi nepřinášejí. Oni mají zae svůj svět, který jim vyhovuje a v němž je jim dobře. Což je v pořádku, barvitost světa je pozitivní. Kritizuji jen vysloveně odporné postoje, které zde kupříkladu píše bloger Paroubek, nepokrytě fandící ruskému agresorovi. Tam hnus jeho slov převyšuje mou toleranci.

15 0
možnosti
Foto

Ukazuje se, že v Rusku se od dob Stalina, a vlastně i Hitlera nic nezměnilo. Byl a je to barbarský a primitivní národ, jehož reputaci by nenapravilo ani 100 Čajkovských, Puškinů, nebo Tolstých. Jsem opravdu zvědavá, s čím přijdou zdejší kolaboranti. Karma

22 0
možnosti
Foto

Jsem principiálním odpůrcem kolektivní viny od doby, kdy jsem v Písmu četl rozhovor Abraháma s Hospodinem ohledně zničení města. B-h po delším hovoru připouští, že ho nezničí a to jen proto, že se v něm nachází aspoň deset spravedlivých.

To vše však předpokládá, že u těch ostatních by mělo dojít k pokání, jakési sebereflexi, že jejich činy jsou špatné a že se změní a provedou nápravu. Což zatím u Ruska tak jasné není. Jejich nynější postoj - jakési rozpaky . popsal dobře Tomáš Flaška, který soudí, že je tomu tak jen proto, že prohrávají. Pokud by "vítězili" (rozumějte obsazovali celou Ukrajinu), tak by na rozpacích nebyli.

10 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám