Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

'Pamatujeme si výrok "pamatujte si, nikdy neodstoupím, nikdy" s nímž jeden politik komentoval nikoli podezření z trestného činu, ale své vlastní trestní stíhání.'

Jeste bych si dovolil dodat jeden drobny detail, na ktery se casto zapomina, ze ve stanovach jeho strany v dobe kandidatury do parlamentu bylo uvedeno neco jako ze kazdy clen, ktery bude podezrely z trestneho cinu, bude muset odstoupit ze svych funkci.

18 3
možnosti
Foto

Jak se kdo k tomu postaví, je vedlejší, zdá se, že Gazdík za to bude mít ještě svatozář, ale podstatné je, že se to stalo a v takové míře, že už to muselo fungovat pár let zpět a takové straně, která si zakládala na solidnosti. Ale jo, pokud predvolební slogany a naparování se jak zatočíme s korupcí byly zacíleny do vlastních řad, tak nic proti.

23 0
možnosti
JZ

Pana Gazdíka respektuji na rozdíl od jistého expremiéra s jeho výkřiky nikdy neodstoupím a kampaň. Podotýkám, že pan Gazdík není na rozdíl od pana Babiše trestně stíhán.

15 10
možnosti
KL

Myslím, že to srovnání nesedí. O Babišovi voliči věděli, že má průšvih kam se podívá, a přesto mu dali hlas. Řekli v podstatě to, že jim jeho kauzy nevadí. Což je sice nepochopitelné (a nechápu to ani já), ale v podstatě to znemožňuje chtít po něm rezignaci za něco, o čem se vědělo už před volbami.

V případě kauz STAN je to však jiné. Ti totiž kandidovali jako "čistí" a lidé je kvůli tomu i volili. Takže, když se nyni ukazuje, že takoví nejsou, jde v podstatě o podvod vůči voličům a tedy požadavek (a následné uskutečnění) rezignace je jediný možný způsob řešení.

Podle mne by mělo dojít i k nějakým škatulatům ve vládě. Pan Rakušan za těchto okolností nemůže vést ministerstvo vnitra a resorty by se tedy měly nějak přeskládat. To si totiž nedovolil ani Babiš, aby měl na vnitro vliv, když jej vyšetřovala Policie.

19 8
možnosti
ZH

No... Já mám takový dojem, že Babiš s Hamáčkem dost cvičil. Ten se sice jednu chvíli vzbouřil, ale pak se pro mě nepochopitelně "srovnal" a šlapal dál.

6 0
možnosti
JP

Myslíte, že ty šifrované telefonáty byly výlučně o počasí? Nekulturně zatloukal zpočátku, pak mu nezbylo, než určité věci kulturně připustit. Ale určitě je pro něj a pro vládu lepší sejít z očí a nepřipustit další blamáž coby ministr.

6 2
možnosti
JP

Myslíte, že ty šifrované telefonáty byly výlučně o počasí? Nekulturně zatloukal zpočátku, pak mu nezbylo, než určité věci kulturně připustit. Ale určitě je pro něj a pro vládu lepší sejít z očí a nepřipustit další blamáž coby ministr.

2 1
možnosti
JP

Za opětovné vložení se omlouvám.

0 0
možnosti
VB

Přeci jen-styky s mafiány, u ministra, to snad nemají ani banánové republiky.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 1
možnosti
PD

P65e93t57r 90D25r53a83p75a43l

19. 6. 2022 11:18

to, co té rezignaci předcházelo, je ovšem projev politické nekultury...a to ještě nespekulujj tom, že nešlo o žádné pochybení, ale o promyšlenou strategii jak se napakovat.

20 1
možnosti
ZH

Aspoň se to řeší. Je to jasný znak pokroku ve srovnání s dobou nedávnou.

5 0
možnosti
TB

Někdy je prostě hezké věřit pohádkám :-) ale realita je poněkud jiná..... máme tu nesvéprávného mafiána, který je přímo napojen na ústředí STAN, který jim vymýšlí marketing a mimochodem i sponzoruje.... Gazdík odstupuje po sérii lží a zatloukání, kdy je jasné, že už to nestojí... Rakušan tvrdil, že od Redla nemají ani korunu, ale těch 300 tis. vrátí:-).... rozhodně to není konec, ale spíše začátek....

17 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 4
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám