Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

30 let od smrti génia kláves Vladimíra Klusáka.

1 0
možnosti

Jak to souvisí s Ježkem? A jen tak na okraj (při vší úctě ke Klusákovi) - kdo zná Klusáka a kdo J e ž k a ?:-P

1 0
možnosti
JL

Mam 7 CD disku s nahravkami hudby tohoto genia. Take znam mnoho historek z vypraveni meho druheho otce, ktery se s "Jardou" mnohokrat setkal v Brne, kde Jezek mel pritelkyni. Byla sestrou clena trampskeho zdruzeni v Brne (Kninicka prehrada a take v udoli s Bilim potokem za Veverskou Bityskou)

0 0
možnosti
DH

I já Vám vyjadřuji poděkování za krásný literární výtvor a rozšíření obzorů.

A v té souvislosti mne hned, když jsem poprvé asi něco po půlhodince Nově oslavovaného roku 2022 nějak v čase po polibcích, přípitku a vzájemných gratulacích a sledování pyrotechnikou rozzářené noční oblohy se známými s nimiž jsme u nás trávili poslední hodiny loňského a první minuty Nového roku, si našel chvilku času abych jednak odeslal gratulační SMS a v rubrice "Uložené" již z odpoledne přichystané e-maily těm známým s nimiž jsme vzhledem k epidemické situací a doporučenému omezenému množství účastníků oslavy nemohli jako zodpovědní občané být v přímém kontaktu. Při té příležitosti jsem probudil, před půlnocí uspaný notebook a zde jsem náhodně objevil tento Vás oslavný výtvor, a neodolal jsem, a musel jej přečíst. A opravdu mne zaujal a zjistil jsem několik zajímavostí, které mne zaujaly natolik že se k nim zde vyjádřit a poklonu složit musím.

Jednak, že jste nějak rozšířil svá oblíbená témata a kromě již né tak často Vámi i čtenáři oblíbených preSentovaných židovských ftípků a manželských fuk a tokát, si nějak v poslední době oblíbil připomínání různých výročí významných osobností. Jak vzpomínám nedávná první byla připomínka pěvečky pocházející z kraje kde žijete a působíte, kterou následovala připomínka 10. smutného výročí našeho prvního, svobodného. Tu jste na rozdíl od aktuální preSentoval asi i z důvodů abyste byl prvním, který si vzpomněl a nezapomněl na toho našeho nezapomenutelného, se značným, téměř týdenním předstihem od data výročí. A dnes je to třetí vzpomínka na výročí J.J. kterého jste připomněl v souladu s datem výročí.

A druhak na první shlédnutí mě zaujal čas který jste patrně věnovat v posledních hodinách loňského roku tomuto musel věnovat, tak abyste jej stihl sepsat a pak ještě odeslat tak, abyste stihl jako prvý pisálek Nového roku 2022 zveřejnit svůj literární výplod.

Ta doba a čas 1.1.2022 v 0:00 je výjimečná a až skutečně, neskutečně zaujímavá

0 0
možnosti
DH

Skutečně bych ještě včera, tedy vloni nevěřil, že něco takého zažiji. Pravda i my jsme oslavovali část Silvestra s mým notebookem, vzhledem k tomu, že teď již loňský poslední den v TV i radiu nenabízel nějak moc atraktivní nabídku. A zde jsme se právě díky rubrice Blog-iDnes díky mnohým zde zveřejněným článkům a diskusním příspěvkům ověřených bavičů pobavili a rozesmáli mnohem více než by dokázala nějaká Silvestrovská estráda. A pochopitelně jsem naše spoluslavící upozornil na řadu zde známých postaviček, mezi nimiž jsem pochopitelně nemohl nezmínit i Vás, jako zdejší VIP zábavu poskytující osobnost. A věřím, že známí s nimiž jsme slavili a kteří dosud tuto rubriku nějak míjeli nebo blíže neznali, se i dík mé zásluze v letošním roce změní, a svým zájmem zvýší čtenost a nepochybuji, ba podle jejich reakcí, na které jaksi vzhledem k oslavě jen matně vzpomínám, v nich včerejšek vyvolal, se snad i oni stanou úspěšnými diskutéry. Jen škoda, že díky Vašemu loňskému nepovedenému "aprílovému" vtípku byla až donedávna zdejší loňská rubrika díky Vaší absenci poněkud chudší.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslav Ježek nesl odchod z vlasti těžce. To bylo asi příčinou zhoršení jeho zdravotního stavu.

Díky za připomenutí!

PF 2022! R^R^R^

11 0
možnosti
MP

R^ Děkuji za připomenutí. Bez Vás bych si to neuvědomil :-). Dovoluji si připomenout, že lidovou melodii ve stylu různých skladatelů (Bach, Mozart, Chačaturjan) uměl skvěle zahrát také Jiří Šlitr. Možná se inspiroval právě u Jaroslava Ježka:-).

10 0
možnosti
Foto

Tomáši, moc děkuji za krásný blog a připomenutí tohoto shůry štědře nadaného člověka. Tyto skvělé osobnosti je potřeba si připomínat a v současné době dvojnásobně!!!R^

12 0
možnosti
Foto

Děkuji za krásné připomenutí ač smutného dataR^. Úžasný skladatel, úžasná věřím že nesmrtelná hudba. Přidám svoji špetku do pomyslného mlýna: jméno JJ nese jedna pražská konzervatoř https://www.kjj.cz/new2018/konzervator/soucasnost-a-historie :-)

9 0
možnosti
Foto

R^Díky, můj syn "maturoval" po ukončení lidušky na závěrečným koncertu právě Bugatti stepem v patřičném tempu. Já na to skladbu nemám.

3 0
možnosti
Foto

Když jsem se to pokoušel hrát, říkal jsem:

ono když se to hraje pomalu, tak je to také pěkné!

;-D

5 0
možnosti
VV

Velkej dik za pripomoenuti smrti velikana ceske moderni hudby. Nevim uz na jake adrese mam v RAM meho mozku ulozenu vzpominku Jana Wericha kde vypravi jak jakemusi magnatovi US showbusinessu prehral desku se skladbou Jaroslava Jezka a te se vyjadril ze se Jezek v te Americi mnohemu naucil. A Jan Werich rekl, ne zde, to je nase nahravka z roku 1935.

A takovy Bugati Step z roku 1930 je obcas slyset v eteru jeste dnes.

6 0
možnosti
SB
Foto

Děkuji za rozšíření obzoru. Karma :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám