Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Také jsem musel vystřízlivět z porevoluční euforie. Sametovost revoluce totiž znamená, že konec vlády soudruhů bude až s jejich vymřením s tím, že dozvuky jejich zvrácené ideologie s námi budou ještě dlouho. Myslím, že je to správná cesta, radikální vypořádání s tyrany totiž vynese k moci jen dalšího krutého vůdce, takže heslo "nejsme jako oni" má něco do sebe. Jsem rád, že mohu být této změny svědkem a když je to typicky Česky s humorem, tak o to víc mě to baví. V další fázi provedeme deratizaci a desinfekci Hradu, no a pak to budeme muset skoulet s tou Evropou. Nechat druhého vyhrát a přitom neustoupit je naše dávná deviza, my to tu Evropu nakonec naučíme. Už se těším na to, jaká to bude švanda. ;-)

1 0
možnosti
PK

Já si myslím že je vyloučeno aby Zeman zůstal do konce svého mandátu.

2 4
možnosti
JK

Jo, jenže o tom nerozhoduje Zeman. ;-)

2 1
možnosti
RK

Nejlepší bude funkci prezidenta zrušit. Stejně dle některých vykladacu ustavy nesmí do ničeho zasahocvat. A ušetřilo by se na nové ministry.

1 4
možnosti
RK

Což by byl první splněny volební slib.

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Prezidentský úřad má svoji úctyhodnost sui generis. Ale pokud jeho nositel tento úřad dehonestuje a lid prezidenta zesměšňuje, pak to zesměšnění není vina lidu, ale toho, kdo ten úřad dehonestuje!

Díky postkomunistickým, překabátěným oligarchům a papalášům a díky ruské desinformační hybridní válce volíme, jak volíme, a pohrdáme liberální demokracií!

Vzpamatujeme se? Výsledek voleb mi dává důvěru, že se vzpamatujeme!

:-)

9 2
možnosti
MN

Když pan Zeman ca před 10 lety kandidoval proti p. Schwarzenbergovi, jedním z jeho argumentů bylo, pan Schwarzenberg je již starý a na úřad prezidenta již kvůli stáří nemá. A ejhle, dnes bych řekl, že je na tom Zeman ještě o něco hůř než klimbající Schwarzenberg.

13 1
možnosti

A nejhorší je, že Zeman zvítězil pomocí pomluv a lží! :-)

10 3
možnosti
Foto

J30o98s27e42f 75B98á35r94t66a

1. 12. 2021 21:22

Pane Vodvářko, váš názor na prezidenta Zemana známe dlouhodobě. Zkuste ze sebe vypotit názor na pana Lipavského a proč by ho měl prezident jmenovat. Mě by to fakt zajímalo.

6 14
možnosti
Foto

J90a20n 38S89v26a36t97e29k

1. 12. 2021 22:27

Odpovím za pana Vodvářku...

Pan prezident Zeman by měl jmenovat každého Fialou navrženého ministra, protože je jen a jen na premiérovi, koho si zvolí za své spolupracovníky (ministry) a on a jedině on je zodpovědný voličům (v budoucích, ať už řádných nebo mimořádných volbách), on se svou vládou nese kůži na trh a nikoli pan prezident Zeman, který už jen proto, že nebude obhajovat žádný mandát, by se podle názoru některých jeho podporovatelů mohl vlastně chovat nezávisle na přáních voličů, kteří do poslanecké sněmovny volili tak, jak volili.

Kdyby pan Zeman trval na přítomnosti koně ve vládě (já vím, že nebude, ale je to nadsázka), znamenalo by to, že snad má právo vstupovat do interních jednání mezi koalicemi budoucí vlády a prosazovat toho Šemíka?

Je jen a jen na politicích SPOLU a PirSTAN, koho si navrhnou do vlády a za koho ponese premiér osobní odpovědnost...

Vláda má odpovídat přáním voličů z posledních parlamentních voleb a nikoli z posledních voleb prezidentských.

Máme demokracii parlamentní a systém nikoli prezidentský či poloprezidentský.

23 3
možnosti

Souhlas R^ Domnívám se, že nesouhlas prezidenta Zemana s nominací jakéhokoliv ministra budoucí vlády je svým způsobem vyjádření n e d ů v ě r y vládě. Tento krok je však vyhrazen jen Poslanecké sněmovně, n i k o m u jinému.

15 4
možnosti
PP

P56e16t41r 47P26r68o11k73o84p

1. 12. 2021 19:22

Tak to o tom vyhradnim kroku PS je jiz zase jenom urcita interpretace textu Ustavy. Takova ustanoveni v ni nenajdete. Je tam napsáno, ze to PSP dela, a za jakých podminek a ve kterem okamziku. Ale nic o vyhradnosti. V ustave jsou popsany postupy a z nich pak vyplyva prakticka uloha jednotlivych ustavnich entit v realizaci demokracie. Nevim, proc.to.tak.udelali, dali prostor ruznym nazoru a prosazovani politickych zajmu, ale bohuzel tak to je. Podekujme těm, co ústavu napsali a twm,.co ji prohlasovali. Ze napsali neco jineho nez chteli, slyseno z ust autoru je projevem jejich nekompetence a z ust texh ostanich pouze urciteho politickeho zajmu prosazovaneho v medialnim prostoru...

3 1
možnosti
PP

P98e58t58r 51P73r65o32k85o41p

1. 12. 2021 18:55

Bez ambice hodnotit jakekoliv ostatni vyvody a postoje, zase cteme jen dalsi politicky obarveny vyklad Ducha ustavy.

Text, pro pana autora, stanovi 1) kdo jmenuje a 2) na ci navrh. Nic nerika o tom, do kdy ma.byt jmenovani provedeno, dokonce ani ze.tak musi byt ucineno. Jedine, co nezvratne z textu zakona plyne je, ze president ministry jmenuje na navrh pouze a jenom predsedy vlady. Tedy nikoliv na navrh nekoho jineho nebo dokonce dle vlastni volby. Premier ma jistotu, ze nebude imenovan nikdo jiny nez ten koho on sam navrhne a president ma jistotu, ze navrzeny kandidat je pro nej akceptovatelny. Je to ústavní pojistka vyvazenosti volby pro oba dva. Pokud politicka representace tento princip, jehoz popirani prostrednictvim c.k. obyceju z 19. stoleti je zabavnym prvkem textu, bude chtít z ustavy vyřadit, muze jej jiste legislativně přípustným způsobem změnit. Je zcela zrejme, ze svehlave jednani presidenta, ziskalo svuj vyznam zejmena po zmene zpusobu jeho volby, kdy se koalicne konsenzulani persona volena vetsinou v parlamentu posunula na pozici politicke entity s mandatem obcanu nezavislym na momentálním rozlozeni sil a uzavrenych kabinetnich dohod ve snemovne.

7 5
možnosti

Viz výše můj příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Karma.

To divadlo už je jen a pouze smutné.

11 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám