Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ideální je, aby věci fungovaly samy od sebe. OSVČ jsou hrdinové doby, nesužují, ničeho nežádají. Zde skutečně platí onen - Klid na práci ! Stát se má radovat, že jsou 16x méně nemocní jako Státní zaměstnanci, neobkličují Úřad práce a dávek se nedomáhají. Zvolal bych - Hle, vzácná rostlina, šetrně zacházet, kypřit a kropit ...!

Stát volá - Hle Parazit a Podvodník ! Zavalme je volovinami, které nic neřeší ! Řeší to osvědčené, novou formu třídního boje a zášť. EET je zcela nesmyslný projekt, pravda cosi i může přinést. Není to ovšem podstatné, podstatné je, že pijavice obtěžovatelnosti žije ! Výnos pro stát je ten, že se systém musí Zřídit - platit - udržovat - certifikovat - papírové kotouče kupovat a řada neužitečných úředníků má vyděláno ! OSVČ ještě nic nezapočal dělat - Státu už to sype ... !

Jsme před krizí a koronavirus vše ještě prohloubí. Trend byl zřejmý - Od Vlády by se očekávalo, že tedy bude opečovávat. Ona fakt přichází a volá - Kadeřnice, řemeslníci, lékaři, právníci - Máte málo starostí ? Tak šup, naše osvěživá vlna nesmyslů je zde, ve 3-4 vlně ! Pro blouznivé vyznavače = I v předpokladu, že někdo něco zatají - Co s tím pak asi dělá ? Pokud dá od polštář - Pomůže snížit oběživo, inflaci. Pokud jde na trh, zaplatí Spotřební daň. Stát se ošulit nedá! Dá, je třeba se podívat výše, že ano:-)

14 1
možnosti
JR

J90a74n 51R20á94ž

10. 3. 2020 13:50

Nějak nerozumím tomu, co jste napsal.

Informační portál MF ČR: Fyzická osoba nebo právnická osoba, které je poskytovatelem služeb hrazených z veřejného zdravotního pojištění a přijímá za jejich poskytování úhrady od zdravotní pojišťovny, to jestli má uzavřenu smlouvu se zdravotní pojišťovnou, tak v případě, že příjmy v hotovosti(!!) nepřesáhly za uplynulý rok víc jak 600 tis. Kč je zařazena v systému EET, ale funguje ve zvláštním evidenčním režimu. Ve zvláštním režimu budou moci lékaři namísto klasické EET vydávat účtenky z předtištěného bloku, který obdrží přímo na finančním úřadu a za každé kalendářní čtvrtletí musí podávat na finanční úřad přehled o uskutečněných tržbách. Což bude dělat Váš účetní. Takže proč kupovat speciální software, či terminál?

Jestli máte tržby v hotovosti(!!) vyšší jak 600tis.Kč/rok, tak se nemůže jednat o prkotiny, jak píšete, a je dobře že do systému jsou nově zařazeni i lékaři. EET je pitomost, ale když už zavedeno je, tak proč by měli mít lékaři vyjímku?

0 0
možnosti
Foto

Vysvětlím, unikla Vám, kolego, jedna podstatná věc. To, co popisujete, se týká pouze ordinací, kde je lékař a jedna sestra. Což je v drtivé většině praktický lékař. U specialistů, kde probíhají další vyšetřovací metody ( v mém oboru evokované potenciály, infusní programy aj.) jsou sestry 2 (tedy dohromady tři zaměstnanci, kde již tato výjimka neplatí. Rovněž se to netýká všech s.r.o, což je dnes již převažující forma terénních praxí.

2 0
možnosti
Foto

Za 5 tisíc bych byl opatrnej.

Na tohle téma jsem zavedl řeč v naší kavárně/vinotéce a paní říkala, že nakonec raději koupili asi za 10 tisíc (a vyrábí to nějaká Babišova firma, jak jinak).

No ale je to jak u blbejch na dvorku: na kase nabuší položky, vytiskne účtenku a pak tu částku ještě jednou opíše na tom EET zázraku, který vytiskne stvrzenku.

U nás ovšem to tak levné není - asi 30 tisíc na pracoviště - nějaký šílený program, který naúčtované vkládá do SAPu. Licence je vázaná na základní desku, takže výměna počítače je nebetyčný problém (už jsme to dělali, zástupce dodavatele to řešil dva dny). To máme v knihovně VŠ, kde se řeší pokuty za pozdě vrácené knížky (v řádu desetikorun), ale co kdyby to fakultní knihovna zatajila, že jo.

5 0
možnosti
JS

Žvaníte pane doktore. Paní ministryně tento problém předvídala nebo dokonce vyvolala? Včera jsem byl u zubaře. Zaplatil jsem 6500 a nedostal jsem ani ten směšný kousek papíru. Zaplať pánbůh za to, že EET se týká i svodných povolání.

2 17
možnosti
JK

Mně snad ani nevadí, že někomu vysypu nějaké peníze za to, že jsem sice nikdy nezatajila státu ani korunu / pokud máte za klienty firmy, tak to prostě ani nejde / , ale stát to chce mít přesto pod kontrolou.

Mě absolutně děsí situace, že to bude zase další program, který se bude muset nějak aktualizovat. A ze mě se pomalu a jistě začíná stávat pacient a fobií z počítačových aktualizací. Dnes jsem sama aktualizovala elektronické podpisy, za celé dopoledne jsem to dokázala, ale mám z toho tik, pupínky na čele, a když mi do toho zazvoní telefon, chce se mi hlasitě křičet " nevotravujte, aktualizuju" . Což v komunikaci se zákazníky asi není úplně nejvhodnější...

7 0
možnosti
PV

P52a62v80e37l 95V33é67b67r

10. 3. 2020 18:25

A teď si představte, že se vám začne aktualizovat operační systém a jak známo, aktualizace Windows 10 občas skončí zatuhnutým strojem a nutností přeinstalace.

Doporučuji dělat pravidelné zálohy nejen dat, ale i operačního systému.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

8 1
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá, s nikým nesoutěží a nepotřebuje tím pádem nad nikým vítězit. Příležitostný herec, nejčastěji v roli starého, protivného Žida.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz