Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Karma za článek, Tomáši.

Chování vlády k živnostníkům, to už není kryptokomunizmus ale nezakrytý komunizmus. Není se co divit, když ANO vládne za podpory komunistů a okamurovců společně s prapodivnou ČSSD, která má historicky ve svém "genetickém kódu" uloženo pouštět komunisty k moci a komunistům poklonkovat (například čínským). A tohle chování k lékařům, natož nyní, je strašně daleko za hranou lidskosti. A to včetně přilepení dalších "firmiček" parazitujících na tom, že vláda lékařům vnucuje EET.,

Jen pro srovnání, za současné situace v Japonsku zavedli zákon, že předražování naléhavě potřebných zdravotnických pomůcek je trestný čin. V Japonsku vláda myslí na ohrožené lidi, v Česku vláda ohrožuje práci lékařů.

16 1
možnosti
JK

J50a14n 95K87o86z51á13k

11. 3. 2020 0:44

A v čem, pane Trizuljaku? Že se někdo sníží na úroveň kadeřnice a začne tvrdit, že je nad jeho schopnosti poctivě platit daně?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
VH

Naopak. Kronavirus je záchrana! Ten přece bude moci za ztrátový závěrečný účet. Ten by byl určitě skvělý, jako vždy. Jen ten koronavirus.....!

7 0
možnosti
Foto

V 1. vlně mělo EET narovnat podnikatelské prostředí, jak tu mnozí hýkají ještě dnes. Dopadlo to tak, že stánek začne prodávat pivo s 21% DPH, zatímco hospoda s 10%. Fakt narovnáno! Oběd zdražil v průměru asi o třetinu a to úplně všude. Ale hýkalové jsou nadšeni.

Slíbené nemocnice, školky ... nějak nejsou vidět. Zato hodně hospod zavřelo a inflace atakuje 4%. Tomu ale hýkalové nerozumí.

A absurditu celého toho snažení jsi právě dokonale popsal na doktorech. A nejsi sám, od koho slyším tyto informace. Ono to ještě dopadne špatně se řemeslníky. Hýkalové budou ale určitě něco blábolit o nutnosti si jen kopnout.

Tobě karma a pozdrav. R^

29 0
možnosti
TB

Ten nesmysl, že obědy kvůli EET zdražily o třetinu jste vzal kde?

2 1
možnosti
KL

Hlavně to zaseka už tak plné ordinace. Přesně to vidím.. Než to lékař, sestra, zada, asi pod kódy, které nebude znát z hlavy a musí je najít, než to ten pacient přelouska, aby měl doplňující otazky, než to lékař vysvětlí...

1 1
možnosti
ZD

Plete si účetní evidenci s dokladem o zaplacení hotovosti (EET). A ještě s tím jdete před lidi.

0 1
možnosti
PB

P69e21t49r 83B42u16r77i94a21n

10. 3. 2020 15:49

Smutná karma...je to komedie v rámci rozdmýchávání třídní nenávisti, řekl bych.

8 0
možnosti
MV

titulka Reflexu s pani Schillerovou coby selkou roznasejici tuplaky piva nebyla az takovou karikaturou, jak by se mohlo zpocatku zdat...

3 0
možnosti
Foto

To je nářků, vždyť co byste dělal bez státu ?

0 0
možnosti
VF

Tak je to spravne, tak to ma byť, :-P lebo všecí kradnů.

1 0
možnosti

Daň z příjmu fyzických osob samostatně výdělečně činných je z hlediska celkových daňových příjmů státu bezvýznamná a EET tedy nemá žádný smysl.

Jak píše níže pan Buček, jde o moderní projev "třídního" boje v duchu "konečně těm podvodníkům někdo zatopil". Andy to bohužel umí využít k sebepropagaci, ostatně jako cokoliv.

Z krásné tabulky výběru daní, která je k mání na webu finanční správy, plyne, že občan je pěkně stříhán dohola systémem DPH/spotřební daň (ca 60% daňového inkasa!) a daň z příjmů ze závislé činnosti (15-20%). A to neuvažuji o odvodech na zdravotní a sociální pojištění. Významná je ještě daň z příjmu právnických osob a i ta právem nenáviděná daň z nabytí nemovitých věcí přináší 2x více než zdanění příjmů OSVČ.

Takže mnoho povyku pro nic.

9 0
možnosti
AT

Radši to tady moc neventilujte, protože první, co některé myslitele napadne, bude: Tak ty OSVČ zdaníme pořádně, ať to má smysl ;-)

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane doktore. Ale ještě jste nevyjmenoval všechny radosti, které na lékaře a další oběti EET čekají. Např. když nepůjde internet nebo ta Vaše krabička za 5 tisíc (což je při této ceně dost pravděpodobné). Budete muset vše nahlásit dodatečně a to do 48 hodin. Jinak pokuta až půl milionu. V praxi to znamená, že když budete mít výpadek v pátek, máte celý víkend o zábavu postaráno. A pokud byste měl těch ordinací víc, musíte se spolehnout, že stejně pečliví, jako Vy, budou i Vaši kolegové. Jinak z hrušky dolů. A věřte, že finančáku bude úplně jedno, jestli kvůli jejich pokutě Vaše ordinace skončí. Hlavně, že budou moci křičet do světa, jak pročistili podnikatelské prostředí.

Trochu mne udivuje, že jste zatím jediný lékař, kdo na tu nesmyslnost EET upozorňuje. Kdyby stály lékařské asociace za něco, tak už proti tomu bojují na všech frontách.

12 0
možnosti
Foto

Kdyby stály lékařské asociace za něco, tak proti tomu nesmyslu by bojovaly od samotného začátku kdy EET bylo navrženo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2549x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám