Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Silně pochybuji o tom, že lidé na celé planetě se v první řadě zajímají o koronavirus. Ta káča, co studovala v severní itálii je toho dokladem, ta roznášela nákazu skoro jako by byla zaúkolována. Stejně tak je tristní, jak našinec neoželí pár tisícovek za zájezd do italských hor a riskuje nákazu jak sebe, tak nepřeberného množství lidí, které potká. Jaksi se mi to vůbec nesrovnává s ohleduplností a ochotou věnovat na oltář společného prospěchu svých pár zážitků

4 0
možnosti
OU
Foto

Já nemám doma ani o deko mouky víc, než mívám běžně, takže při zprávách o vykoupených obchodech mě napadla chmurná myšlenka, že naše rodina neumře na koronavirus, ale hlady. :-) Bylo by zajímavé, kdyby ten vir zmutoval do nějakého moučného červa a těm lidem všechny ty zásoby sežral.;-)

Karma.

1 0
možnosti
Foto

Skvělá myšlenka: Pandemie jako příležitost. Myslím, že je třeba "zamířit na hlubinu". K hodnotám, které přetrvávají. K lidskosti.

5 0
možnosti
Foto

Při představě, že by se opravdu objevila nebezpečná choroba nebo jiné plošné ohrožení, se obávám, že by u nás přišlo o život víc lidí, než od vlastní hrozby.

Stará indická moudrost praví, že "Máš-li dva chleby, prodej jeden a kup si bílý hyacint, abys nasytil také duši."

Náš konzumní občan ale potřebuje chlebů nejméně pět (!), a koblihu navrch.

Aneb - lépe v blahé naději sníti, nežli strašlivou poznati jistotu. ;-(

4 2
možnosti
Foto

Rád bych sdílel Váš pohled, leč realita onu lidskost postrádá

1 0
možnosti
Foto

Já mám představu už nyní podloženou historickou zkušeností posledních dekád i z posledních let a proto má obava ze sobectví hraničí v podstatě s jistotou.

3 0
možnosti
Foto

Třeba se budeme příjemně mýlit, pane Machačku.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že takovéhle zatěžkávací zkoušky mohou být velmi přínosné. A v duchu hledání něčeho pozitivního i na velkém průšvihu se můžeme mrknout i na chudáky Číňany a uvědomit si jednu věc: v situaci zejména posledních týdnů se krásně poodhalila prohnilost jejich vlády, resp. systému (zatajování, likvidace whistleblowerů apod.). Ne že by to asi pro většinu z nich (nebo i nás) bylo něco nového nebo překvapivého, ovšem i tak to lze považovat za další z hřebíčků do rakve tamní totality. Žádný systém založený na zlu nemůže fungovat věčně – není otázka, jestli se to zhroutí, otázka je kdy. A tohle je další krásný stimul. Je to velká země s velkou armádou, ale i tak – v dnešní turbulentní, exponenciálně se zrychlující době bych tomu jejich marastu dával maximálně tak ještě generaci nebo dvě, víc než tři určitě ne.

Hezký den.

6 0
možnosti

R^

Dík, Tomáši, za neotřelý přístup!

Dovol pár slov k naší panice. Panika vzniká, když lidé nejsou informováni plně, jako se tomu děje dnes. Ministr zdravotnictví přistupuje k nové infekci opatrně. A protože chce brzdit paniku, tak ji tím vlastně šíří.

Co musíme vědět všichni: S největší pravděpodobností nejde o takové nebezpečí, jakého se dnes bojíme! S největší pravděpodobností onemocníme koronavirovou infekcí prakticky všichni! U některých z nás infekce proběhne formou nepoznané rýmičky, někteří zemřou. Způsob průběhu infekce je dán naším osobním chováním!

Všeobecná infekce povede ke vzniku protilátek ve společnosti, které nám zatím totálně chybí. Prakticky přežijeme všichni. A to i ti, kteří jsou rizikoví pacienti. Podmínkou je zvýšené hygientické chování nás všech. Bohužel mnozí z nás hygienu podceňujeme! To vidíme ve chřipkových pandemiích.

Moje osobní riziko je úmrtí jednoho ze sedmi pacientů! Přesto nevidím důvod, proč bych se nemohl dále vzdělávat ve škole a s opatrností nechodil do společnosti.

:-)

3 0
možnosti
KM

Musím s Vámi, a Vaší propagací hygieny trochu polemizovat.

Nedávno psali, a to snad i zde, že je vhodné dodržovat bezpečnou vzdálenost od ostatních cca 1,6 m, za kterou se již viry nešíří. A tak jsem upustil od přehnané hygieny. A věřte, že i když nastoupím i do přeplněného dopravního prostředku MHD tak díky tomu mám kolem sebe dostatek volného prostoru, a ostatní cestující si drží náležitý odstup nejméně oněch zmiňovaných 1,6 metru.

A doplnil bych, že dokonce i revizoři se mi zpravidla vyhýbají a většinou na následující zastávce vystoupí, takže jsem si přestal kupovat jízdenky a ještě ušetřím jak za vodné-stočné a hygienické přípravky.

4 1
možnosti
JH

Kampak s touhle idealistickou, sluníčkářskou rétorikou na lidskou přirozenost:-)

1 8
možnosti

Kampak s Vaší virtuální realitou na lidskou přirozenost? :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,87
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám