Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

...a Orwelův scénář se "díky" jedné "jediné" médii proklamované pravdě nenápadně vrací.

1 4
možnosti
Foto

Budu hodně troufalý,pane Chmelíku, když Vás požádám o rozklíčování Vaší poznámky?

Děkuji předem.

2 0
možnosti
LK

Pěkný článek a díky za něj. Byla to temná doba. Mácha. Byl v odboji, zažil gestapácké vězení a uprchl v roce 1945 od gestapa z Drážďan, aby bojoval v Brdech proti okupantům. Dosud by to bylo na Medaili za hrdinství. Ale co se s ním stalo pak? Proč na sebe dobrovolně vzal roli katana, věřil snad, že farář ze zapomenuté malé vesničky může být aktérem nějakého velkého spiknutí proti vládě? Nebo se snad stal jen strojem, který plnil příkazy strany? Nebo si promítl do nešťastného duchovního nějaké staré křivdy ze strany církve z minulosti? Toufar a Mácha, vlastně je dobře, že je připomínáte oba, každý nese jiné poselství, jde jen o to, aby si lidé vždy uměli vybrat to správné.

4 0
možnosti
Foto

No nelítá v tom sám, pohyb křížků v kostele nemohl být předmětem zahájení nějakého vzetí do vazby, policejního vyšetřování a vůbec zájmů kohokoliv ze strany státu. Je absurdní brát něco takového třeba i jako spiknutí proti kolektivizaci.

0 2
možnosti
Foto

R^R^R^ Tomáši, velké poděkování.

Josef Toufar, byl komunisty nejenom zavražděn, ale také "odsouzen k zapomenutí". To druhé se naštěstí nepodařilo a díky krátkému uvolnění poměrů kolem roku 1968 se objevily první veřejné zmínky o jeho mučednické smrti. Vše bylo ale na další dvě dekády zavaleno těžkým poklopem po barbarské okupaci v roce 1968.

Nesmírně si vážím takových lidí, jako je Miloš Doležal, vzácně citlivý a vnímavý člověk, který udělal velký kus práce v dokumentaci životního příběhu Josefa Toufara. Bral to jako své životní poslání. A byl to on, kdo objevil Toufarův deník ukrytý více než 40 let na půdě číhošťské fary. Což je možná druhý číhošťský zázrak...

10 0
možnosti
JK

J64a31n 52K44o77z60á59k

26. 2. 2020 0:44

O panu faráři Toufarovi vím už od roku 68. Neprobudil jsem se až v 89.

1 0
možnosti
Foto

K tomu roku 1968. Trestní stíhání vyšetřovatele Macha znemožnil parlament už v červnu 1968, když zamítl většinou hlasů návrh poslankyně Sekaninové na doplnění zákona o soudních rehabilitacích o paragraf, který by umožnil stíhání všech, kdož se na podíleli na tom, že bylo nutné pak provádět rehabilitace. ̈

A to přesto, že Toufar byl už tehdy veřejné téma.

Poznámka To zamítnutí mimojiné ukazuje, jak strašné poznamenalo odložení voleb další průběh pražského jara a skutečné rozložení sil mezi konzervativci a progresivisty.

1 3
možnosti
Foto

Tomáši, je fakt, že současnost, i dávná a nedávno minulost, nám neustále dokazují, co je člověk schopný ve jménu čehokoli učinit člověku druhému. Jak je možné, že tato člověčí nelidskost přežila a přežívá věky?

Abych zůstala věrná mé předchozí slovní hříčce, tak jen dodám: ať už jde o nelidskost člověka či nelidkost lidstva, důsledky jsou vždy stejné. Má to vůbec konce?

6 0
možnosti
Foto

moc se omlouvám za překlep, správně má být: nelidskost lidstva

1 0
možnosti
Foto

Karma... a k myšlence co v diskuzi zazněla, já si také bez ironie myslím, že je třeba připomínat.Na rozdíl od zla nacismu, je stále zlo komunismu zlehčováno, na rozdíl od nacistů většina komunistických pohlavárů dožila, nebo dožívá v hrdosti na to, čemu pomáhali přežívat...

15 0
možnosti
AL

Nebo dokonce píšou blogy.

2 3
možnosti
AL

Ještě, že mezi sebou takové uvědomělé lidi mezi sebou máme! Tak, tak, takových článků není nikdy dost!

Jak píše vynikající bloger, vážený Trizuljak - Výročí... výročí... výročí... Ale vážně: závěr února přináší několik výročí, která za vzpomínku rozhodně stojí - Vražedný únor 1948 a únor dnešní. Dnes je to naděje, svoboda a život

Skvěle doplnila Šárka Medková: Je potreba to stále připomínat. .... A přitom to není zase tak těžké, na netu je 483 000 odkazů. stačí si vybrat. Škoda, že je tak málo blogerů, kteří se pravidelně nevěnují antikomunistickému odboji.

Teď dát článek do výběru a děkovat váženým diskutujícím za jejich statečné postoje.

Karma. R^

2 3
možnosti
Foto

Smutná minulost.....děkuji za článek

5 0
možnosti
Foto

Dík a měj, se Alžběto.

0 0
možnosti
Foto

;-(R^

Je potreba to stále připomínat.

Víš, co je zvláštní? Jak se dost těch komunistických...... dozilo velmi vysokého věku.

8 1
možnosti
Foto

Ahoj, už to psal pan Konáš. Je to možná proto, že je jim poskytnut čas na úvahy o správnosti jejich konání či čas na nápravu provedených křivd. A je na nich, jestli jej využijí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám