Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D17a38v81i30d 45H83o91r66á62k

11. 2. 2020 11:25

Já myslím, že je ta rozdílná DPH pro různé druhy jednoho druhu produktu vytvořena záměrně, aby si štamgasti, návštěvníci restauračních zařízení a zde nakupující lidé nezapomněli vždy vzít účtenku z které si mohou snadno ověřit jak svou útratou posílili a přispěli do státního rozpočtu, a o jakou sumu si provozující šizuňkové z toho obratu namastili kapsu.

1 6
možnosti
MS

No, ještě že máme vás, tu intelektuální elitu, aby nám vysvětlila, jací jsme to primitivové, že toho Babiše furt volíme. Akorát ty volby furt nic, co? Možná bych zkusil zapracovat na těch vašich zástupcích (a je úplně jedno, z jakého konce demagog bloku se to vezme), protože z nich se mi bez rozdílu zvedá žaludek, a to ani nemusí říct jediné slovo. Stačí pouhé "kouzlo" osobností. No a dokud to tak zůstane, tak toho hnusného Babiše budu volit dál. Apropos, když už je řeč o komickém duu Slonková/Kubík - to úplně nevyšlo, co? Jestli oni se neměli poradit s Márou...;-D;-D;-D

5 17
možnosti
JB

J75a26n 51B57u96r86i36a67n

11. 2. 2020 10:21

Problém české společnosti se nenazývá Babiš - problém se nazývá občan. 30 % totiž volí Babiše a dalších zhruba 20 komunisty či Okamuru. A přitom všichni dobře ví, co je Babiš, komunisti či Okamura zač.

Dá se tedy říct, že pro mě je nepochopitelným problémem každý druhý občan (volič) této republiky.

Svým způsobem mě to děsí a netuším, jak to změnit.

33 2
možnosti
MS

To je velice jednoduché - ANO volím proto, že kdybych to měl hodit někomu z demagog bloku, tak bych si musel useknout ruku. A vy byste se měl možná zamyslet, proč to tak je. Něco mi říká, že chyba FAKT NENÍ ve voliči...

3 25
možnosti
JK

Pokud padne Mára padne i Babiš. Pořád si myslím, že komunisty vychovaný národ, který uměl číst Rudé Právo, kde vychválení bombastického úspěchu znamenalo kardinální průšvih jinde, kde nám bylo jasné jak doháníme západ a jak ho výrobou a inovacemi porážíme, že tenhle národ umí číst mezi řádky i nyní. Na 40 let vlády byla potřeba propaganda celého východního bloku, takže matematicky, přes palec, zbývají Márovy necelé dva roky, že ano pane Kodete.

Zhroucení Babiše sice nebude taková bomba jako u komunismu, ale klidně půjdu do ulic zase.

14 1
možnosti
JK

J46a25n 94K83o39z26á41k

11. 2. 2020 22:49

Taky tam chodím každý den.

0 0
možnosti
MV

I tu paní Schillerovou, která v diskusích s opravdovými experty finanční sféry vypadá jako kvintánka, kterou přistihli při defloraci.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745193

To je presny, Tome!

21 2
možnosti
DH

Ale vydržte tenhle úlet ještě chvilku, vždyť pak se vše rázem změní.

Přeci to slíbil svým jalovým hláskem na tom kongresu modrofialovej profesůrek, který už se tak těší na vládní poSici.

...a nejspíš má v rukávku sáčka nějakého ještě schopnějšího Máru.

5 27
možnosti
AS

"Profesůrek" se teda jeví o stovky procent inteligentněji a zásadověji než vaše populistická blábolivá korouhvička:-P

17 3
možnosti
AL

Miroslave, máte samozřejmě naprostou pravdu. :) Vaše slova: " Vláda nedělá ve výstupu nic jiného, než-li lidem komplikuje život" ...

A přesto všechno - Česká republika se v kvalitě života umístila mezi 149 státy na 24. místě. Proti loňskému roku si polepšila o dvě místa, přeskočila dokonce i USA.

„Porovnáme-li státy visegradské čtyřky právě v oblasti osobních práv, tak je Česko daleko před Slovenskem, Polskem a Maďarskem,“ ... atd.

Protože nechci být za hloupého promitiva, tak neurážím voliče ANO ani nechci používat dysfemizmus.

Omlouvám se všem, že ze svých neúspěchů neviním Babiše ani vládu, že kolem sebe neplivu a nenadávám.

Jsem rád na světě a daří se naší rodině náramně. Děkuji za přečtení i spravedlivě udělené mínusy.

:-)

10 12
možnosti
Foto

Pane Ličko, blogosféra by nepochybně přivítala, pokud byste své originální postřehy publikoval na svém blogu, kde byste rozhodně našel větší prostor pro vaše neotřelé a originální postřehy a myšlenky. V diskusích u jiných autorů se snadno stane, že některý Váš myšlenkový démant prostě zanikne v množství a tak je svět ochuzen.

Možná byste mohl rozšířit svůj záběr z tématu o zlotřilosti US army, která ničí naše beztak opotřebované dálnice, v němž jste naprosto ojedinělý a jedinečný a soustředit se na popis krásy života na vsi, popisování vašich životních slastí a zdůrazňování pozitivního přínosu pana Babiše pro Českou republiku.

Předem děkuji.

20 1
možnosti
JJ

Myslím, pane Vodvářko, že s tím "Mára" nebude dělat nic. Protože situace se má tak, že zmíněná tabulka je sice pravdivá, ale běžný konzument piva vůbec netuší, jak princip výpočtu či vratky DPH prakticky funguje (a nejsou to jenom prodavačky z hypersuper, nebo dělníci z montovny). A tomu málu, kteří to vědí, je to jedno.Pro zákazníka se totiž prakticky nezmění vůbec nic. Pivo bude stát pořád stejně, protože tu "slevu na DPH", si nechá restauratér, kterého se to týká, pro sebe, s čímž já samozřejmě souhlasím. Ale dlouho mu celá nezůstane, protože za chvíli na něj zatlačí pivovar, který si z toho taky bude chtít trochu zobnout a zvýší mu nákupní ceny (čemuž se při náročnosti výroby dobrého piva a cenám vody v plastu či ve skle, také nedivím).

Samozřejmě, že ti "nejjednoduchší" konzumenti budou na hospodského mírně na...zlobení, protože čekali slevu, ale to jim hospodský snadno vysvětlí, protože těch zase tak moc není. Mezi námi - většina z těchto zákazníků si stejně myslí, že každý hospodský je šejdíř, tak co.

Takže nas... raději řekněme - rozhořčených bude jenom těch pár stánkařů. kteří, ať už jsou či nejsou plátci DPH, na té slevě nevydělají a ti provozovatelé, kterým to zpočátku udělá problém v účetnictví. A jistě uznáte, že tito voliči ANO pravděpodobně nevolili a když, tak je jich tak málo, že nemá smysl dělat kvůli tomu nějakou kampaň.

A troufám si tvrdit, že to ani nijak významně neovlivní Babišovy preference. Protože, jak někteří říkáte, "koblihy", volí ANO úplně z jiných důvodů. Naopak bych předpokládal, že po té "mediální smršti", která teď kvůli tomu vypukla a kterou jistě uchopí vhodným způsobem opozice, půjdou preference ANO ještě mírně nahoru.

12 0
možnosti
Foto

Hospodský to těm jednodušším snadno nevysvětlí, protože ti jednodušší jsou z velké části koblihy a těm guru Babiš řekl, že by hostinští měli zlevnit pivo.:-)

6 3
možnosti
AT

Nemyslím si, že to jakkoliv zakýve s popularitou Andreje Velikého. Většina jeho voličů možná ani neví, co to DPH je. Zajímá je maximálně koncová cena piva u stánku a tu přece nasadil ten zloděj výčepní. Ještěže na něj alespoň zaklekli s EET!

15 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,95
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám