Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

Ono není nic černobílé. Oni ti hodní Poláci jen čekali na příležitost jak zabrat Těšínsko. Taky hodní Maďaři prahli po jihu Slovenska. Slováci nakonec sami skončili jako nacisti. A ano, samozřejmě USA jsou hrdinové II. WW, protože otevřeli druhou frontu (bohužel až v polovině roku 44) a hnali Němce až do Berlína. A jen tak mimochodem jim spadly dvě atomovky na Japonsko. Jinými slovy - kdož jsi bez viny, hoď kamenem

6 13
možnosti
Foto

Pane Indrste, máte samozřejmě pravdu stran agrese Polska vůči Těšínsku (Ostravica - granica atd.). Rovněž i o Maďarech. Ohledně USA (tato zem 2x v 20. století vytáhla Evropu z průseru) Vaše invektivy neobstojí.

Článek je však o něčem jiném.

10 2
možnosti
DG

Nechme tuto debatu na 31. února, to je páně Řezníkovo oblbené datum.

5 0
možnosti
JK

J95a55n 30K10o14z65á15k

15. 12. 2019 23:05

Děkuji, karma.

3 0
možnosti
Foto

Rád bych obrátil pozornost k závěrečné části textu Tomáše Vodvářky. Ta je velice důležitá a tuším, že všichni jsme jí v diskusi tak jaksi vynechali:

"Jen přiznání skutečné vlastní viny a vyslovení omluvy je základem rovnocenné spolupráce a možností navázat další komunikaci. Přiznání viny není slabost, jak se nejspíše mnoho občanů Ruska domnívá, ale naopak doklad značné vnitřní síly. Němci to už mnohokrát dokázali, naposledy Angela Merkelová v Auschwitz.

Až to dokáže Rusko jako nástupnický stát SSSR, bude to nepochybně první významný krok ke zklidnění současné situace a navázání opravdových rovnocenných vztahů. Komunisté naší země dokazují svým přístupem, že zatím nic nepochopili."

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739233

9 1
možnosti
JR

J63a86n 66R51á26ž

15. 12. 2019 19:19

Omlouvám se za příspěvek "mimo mísu" Pan Macek zmínil nějaké informace o chování Poláků v první světové a po ní. Při pátrání o pravdivosti, jsem našel něco jiného, ale jde o autentické zápisky osudů českého lékaře prof. Boučka v těch pohnutých letech. Vím, že to s tématem článku ani diskuze nesouvisí, ale přesto si myslím, že to může mnohé zajímat a přečtou si to se stejným zaujetím, jako já. Zejména doporučuji číst od druhé poloviny části V." V ruském týlu" a pak část VI "Mezi našimi" , jsou tam autentické popisky jak začala ruská revoluce,o německém vlivu a trochu povídání o zákulisí české tehdejší politiky. Je to poněkud zdlouhavé, ale o to podrobnější čtení o tom, jak to tehdy skutečně bylo.

http://www.payne.cz/3xS43787/zapisky.htm

2 0
možnosti
JM

S článkem souhlas. Ale nějaké usnesení není potřeba. Jednak je to historicky jasně dané a pak určitá část poslanců EP s vysokou pravděpodobností nemá o problematice tušení. Jsou to politici, ne historici.

6 0
možnosti
Foto

Poslanci se mohou opírat o podklady od historiků. Není vůbec povinné, aby všichni byli historici.

Politická deklarace stvrzující faktický popis určitých vypjatých dějinných událostí (bohužel stále znovu zpochybňovaných) má určitě smysl. Má svoji váhu vůči veřejnosti, která všeobecně nemusí být dostatečně historicky vzdělaná a proto je právě ona terčem opakovaných dezinformací.

5 0
možnosti
Foto

K článku jsem se dostal se zpožděním - a dodatečně velká karma a naprostý souhlas. Brilantně popsáno, velký obdiv. R^!.

14 2
možnosti
VH

Vse co rikate je pravda. Jen dodavam - je dobre se take zamyslet nad tim, co bylo pricinou a co nasledkem. Dalsi poznamka k rovnocennym vztahum s Ruskem - zapomente na to, ze nase zemicka muze mit a ma nejaky rovnocenny vztah s kteroukoliv velmoci, at uz jde o USA, Rusko nebo Cinu. Nikdy tomu tak nebylo a ani z podstaty veci nebude.

8 1
možnosti
Foto

Druhá věc je, jestli vás ta mocnost bere jako parťáka, nebo vazala. :-)

13 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,62
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám