Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dík, Šárko. Je mi těch mrtvých lidí strašně líto. Jednoho - toho, co bránil svou dceru - jsem osobně znal.

2 0
možnosti
PJ

Dnes karma.

Ono je něco jiného střelnice a něco jiného reálná situace. My prostě máme v genech, že zabít člověka je špatné. To je tisíc let vývoje.

Upozorňuji, že jsem střílel i z Dragunova, Škorpionu a RPG. Ale na střelnici!!!

... a taky bych fakt nerad chodil na pivo někam, kde část hospody je má "proklatě nízko"!

A jak píšete, oběti byli vlastně profesionálové na zacházení se zločinci v krizových situacích. A? Nic! jsou mrtví zranění.

Já bych radši ulice kde je velmi malá pravděpodobnost, že zbraň nebo bojový sport nebudu potřebovat. Ale to je na jiné téma.

3 0
možnosti
Foto

S Izraelem je to složitější: ano, lidi jsou připravení reagovat na terorismus, ale zbraně u sebe mají/mohou nosit (byli k tomu vyzváni) policajti mimo službu. A i tam jsou rady stejné, jako včera u nás: útěk, úkryt, agrese. V tomto pořadí.

Součástí té izraelské reality jsou i bezpečnostní rámy a ochranka u každého vchodu veřejných prostor (obchodní dům, cokoliv). To je mimo jiné značná ekonomická zátěž i omezení. Představte si, že by každý do hypermarketu Globus Zličín musel projít bezpečnostním rámem a předložit ke kontrole obsah tašky, kabelky, batůžku.

Ostatně, není to jen v Izraeli, náhodou jsem narazil na fotky z keňské Strathmore University, a tam i u vedlejšího vchodu do kampusu (taková branka v plůtku u parku) stojí dva uniformovaní strážci s útočnými puškami.

Doufám, že taková nutnost u nás nenastane.

1 0
možnosti
Foto

Situaci v Israeli znám, byl jsem tam několikrát. Tam je zcela jiná situace, pokud se ulicemi potulují Arabové, o kterých člověk neví, jestli jsou to obyčejní obyvatelé státu a jdou do práce, nebo nějaký magor s vymytým mozkem od psychopatických stařešinů Hamásu, pak je nošení osobní zbraně na místě.

U nás je to - naštěstí - zcela odlišné.

2 0
možnosti
MB

Přes popisované tragédie - Jsme stále velice bezpečnou zemí ! Je otázka, co tedy ještě chceme více zabezpečit ? Určitě je žádoucí vylepšovat stávající systém - nicméně v půdorysu, jej pokládám za vyhovující. Cestu, že budeme lapat a zavírat podivně se tvářící jedince do ústavů a jednotlivci se budou masově vyzbrojovat - To považuji za šílené a nikam nevedoucí ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Karma.Přesně tak dost lidí má asi o sobě představu,že jsou stejní akční hrdinové s ocelovými nervy ,rychlou reakcí a přesnou rukou jako ve filmu.Tam je to tak jednoduché.Větší množství zbraní mezi lidmi jak ukazuje situace v USA situaci naopak zhoršuje.Máme zde 300000 legálně ozbrojených a kdo má potřebu mít zbran a splní potřebné podmínky nemá problém ji získat.Blábolení o tom jak nás EU odzbrojuje je pochopitelně nesmysl,běžné pistole ze standartním zásobníkem jsou nadále povoleny.Směrnice v EU vyvolává v Česku hysterii a ve Švycarsku si tu samou normu lidé odhlasovali v referendu...

5 4
možnosti
Foto

Společenská diskuse o zbraních, alespoň tak, jak jí vnímám já, se odvíjí dvěma směry. Zastánci tvrdí, nechte nám naše zbraně a nerýpejte do zákona o zbraních, je dobrý, dostatečně přísný a funkční. Pak je tu druhá strana, z které cítím daleko větší hysterii a fanatismus. Ta chce lidi odzbrojit a legální nošení zbraně nejradši zakázat. Tahle strana a jejich snaha mě přijde naprosto na hlavu, protože naprostá většina zločinů spáchaných se střelnou zbraní, je zbraní nelegální. Pro nás z toho plyne ponaučení. Nenechme si nic vnutit jak od EU, tak od rádoby humanistů, kteří ale jsou spíš jedinci, neschopní myslet reálně. Buďme důslední a přísní při vydávání zbrojních průkazů, ale neberme lidem právo vlastnit zbraň. Vlastnění zbraní samo od sebe nevyloučí takové tragédie, jako byla třeba ta v Ostravské nemocnici, ale může být jazýčkem na vahách pro toho, kdo by se opět k něčemu takovému chystal. Co myslíte? Uvažuje takový člověk s eventualitou, že ho někdo sundá, a je to určitá brzda v jeho chování? Já myslím, že alespoň trochu ano a při té skutečnosti, že o mnoho víc toho nejde dělat, to považuji za dobrou věc.

13 1
možnosti
Foto

Kdo bere lidem právo vlastnit zbran?Nová směrnice EU ani nikdo jiný o ničem takovém nemluví a je kolem ní zbytečná hysterie.Jak píšu výš ve Švýcarsku kde je skoro nejvíc zbraní na obyvatele v Evropě si ji lidé sami odhlasovali,protože ví že je omezovat nebude.

3 0
možnosti
JP

Myslím si, že i tajné služby by měly mít podíl na monitoringu prodeje zbraní a drog na černém trhu. Nejsme zas tak velký stát.

1 0
možnosti
DH

D65a90v33i60d 27H11o68r40á87k

12. 12. 2019 8:36

Ty tajné služby bych to toho nějak příliš nezapojoval, vždyť jak z jejich výročních zpráv vyplývá mají práce až nad hlavu.

A navíc jak trefně psal včera jeden z diskutujících v diskusi blogu z oblasti politických témat tak, cituji: "Navíc, po večerech, v centrále, studují osnovy dějepisu základních škol a dělají v historii pořádek".

0 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,71
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám