Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ad 1) Samotný výkon eutanázie lze technicky zajistit tak, aby poslední krok udělal sám pacient

Ad 4) Dá se to zajistit tak, aby bez výslovného souhlasu pacienta (eventuálně i příbuzných) nemohl lékař k žádnému prostředku sáhnout

Ad 5) Oblíbený argument o pacientech, svíjejících se bolestí, která se ale dá léky potlačit. Existuje ovšem spousta pacientů, kteří netrpí bolestí fyzickou, ale psychickou, protože už léta leží na posteli, odkázáni ve všem na pomoc personálu bez jakékoliv naděje na uzdravení. LDNky jsou jich plné.

Názor autora, že rodinní příslušníci jsou supi, kteří se slétnou na těžce nemocného dědečka, aby ho kvůli získání bytu donutili k eutanázii, je podle mne příliš pesimistický. Jistě se i takoví najdou, ale drtivá většina by k tomu určitě nepřistoupila. A koneckonců, jestli má někdo potomky, kteří by něčeho takového byli schopni, sklízí jen ovoce své výchovy.

1 0
možnosti
Foto

Ad 1) To, o čem píšete, není euthanasie, ale asistovaná sebevražda. O ní zákonodárci neuvažují. Provádí se pouze na klinice Dignitas ve Švýcarsku, kde jde především o výborný kšeft. Cena za tento úkon je pro našince jen málo dostupná. A Švýcaři z této praxe nejsou nijak nadšeni.

1 0
možnosti
Foto

Ze svého pohledu lékaře a křesťana jste to napsal výborně. Já ale přesto doufám, že zákon bude schválen. Nemyslím si totiž, že lékař získá neskutečnou moc. Prostě jenom vykoná moje přání.:-)

5 1
možnosti
Foto

I lékaři jsou úplatní

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych se té možnosti dožít. Už v mladších letech jsem prohlašoval, že až ve stáří bude zle, odjedu někam kde se vyskytují žraloci. Tím bych svým blízkým sejmul mnoho starostí se starcem. Provaz bych nevyužil, za volantem je to nejisté a mohlo by být ještě hůř. Hlavně nepřidělávat starosti svým blízkým. Došel jsem do gottovského věku, ale život mě ještě stále baví. Dokonce bych chtěl prožít stovku, ale jen vpřípadě, že bych byl svým pánem. Děkuji za článek! R^

5 0
možnosti
KM

S těmi žraloky je to poněkud nejisté, protože občas něco utrhnou, či ukousnou a pokud jim to nechutná nechají vás být na pospas. A jste-li starší jak píšete, tak nevylučuji že ten žralok by Vás možná ani neochutnal.

Nicméně před nějakým rokem jsem se účastnil, z pracovní povinnosti nějaké pitvy a příslušný patolog, protože se jednalo o dvojici, která se otrávila v zavřené garáži, kde si nechala puštěný motor vozidla, prohlásil že tato forma je skutečně prakticky bezbolestná a účinná, podobně jako pokud je třeba špatně seřízen plynový spotřebič a příčinou úmrtí jsou zplodiny CO.

A prý údajně podobně příjemný skon následuje při umrznutí, i když ta delší doba pobytu v takovém mrazivém prostředí předtím, patrně příliš hřejivá nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám