Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

"Pocítíte újmu" ! říká Čína -

Už je to tady ! Věštby Sibyly i Baby Vangy se naplňují ! Vybuchne Vyšehrad a spadne do řečiště Vltavy. Vznikne tak zátopa, která Prahu zničí ! (Skutečně bylo předpovězeno) ! Já jsem si slavnostní zahájení výkopu a stavby prezidentského kanálu, s podílem čínské dovednosti.- Představoval docela jinak ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Trefné a vtipné. R^. Karma.

7 0
možnosti
Foto

Zatím to tak podle všeho vypadá, že Česko je ve vztahu k Číně její pracovní kolonií a Česko musí držet ústa a krok. Co tady v našem vykradeném Česku nestačili dokončit Rusové a Amíci, dokončí Čína.;-O

2 2
možnosti
Foto

:-)R^Možná, že je dobré s Čínou obchodovat. " Kupte si od nás auta, my si od vás koupíme "huhaheje" (možná je lepší koupit si od Amíků Apply nebo od Korejců Samsungy, ale budiž). Tím by to celé mělo začínat i končit.

Čína jako politický a společenský vzor je výsledkem blouznění nemocného mozku.

7 0
možnosti
LB

1. Zeman byl v Číně šestkrát, Merkelová jedenáctkrát, v Londýně vozili Si-Tin pchinga ve zlatém kočáře, státníci z celého světa vzdávají hold hospodářskému a společenskému vzestupu Číny. Narážky zrovna na Zemana a jeho přátelská gesta vůči Číně jsou prostě trapné.

2. Vyslovil se snad Zeman, že chce po čínském vzoru v České republice popravy nebo převýchovné tábory? Nikoli. Takže zase jen autorovy nenávistné fantazie.

3. Buď jste poslední čtvrt století spal, nebo nejste při smyslech. Čína už dávno nežije z kopírování nápadů jiných, její univerzity se umisťuji na světovou špičku, v řadě vědeckých oborů a technologií je Čína na světové špičce.

4. Ano, čínské investice v České republice hodně zaostávají za očekáváním. Přesto jsou značné a významný je pro naši ekonomiku také turistický ruch z Číny, čímž se dostávám k oné Praze:

5. Zlaté pravidlo mezilidských vztahů říká "Nečiň druhému, co sám nechceš, aby činil tobě", takže elementární slušností je nežádat v sesterské smlouvě dvou měst odstranění klauzule, na které té druhé straně tak mnoho záleží. Pochopitelně, že Praha není státem, ale součástí České republiky a integrální součástí naší zahraniční politiky je právě ona klauzule - Politika jedné Číny, stejně jako u drtivé většiny zemí světa.

Pražským zastupitelům však nezáleží na ničem jiném, než na tom, aby si u pár místních voličů a pana Vodvářky přihřáli polívčičku. Milionové město z desetimilionové České republiky tak naštve dvacetimilionové město z miliardu a tří set milionové Číny, výsledkem bude zásadní narušení dosud se rozvíjejících česko-čínských vztahů, škody pro tamní pověst České republiky a naši kulturu, v Číně se však kupodivu soudruhům strachem z Česka kolena nerozklepou.

Samozřejmě, že vzhledem k velikosti naší země nemůžeme na Čínu působit z pozice síly, nýbrž z pozice spolupráce a příkladu. Na to pražští zastupitelé a pan Vodvářka ve své prvoplánové nenávisti samozřejmě kašlou.

8 12
možnosti
SN

:-).....Lukáši,......R^R^R^!! To někteří do smrti nepochopí!R^

4 8
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,85
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám