Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Z rozsudku: mladík prišiel na dopravný inšpektorát v tričku s krátkymi rukávmi, pričom na viditeľných častiach rúk mal vytetované nacistické symboly. Prezentáciou nacistických symbolov na verejnosti...spáchal prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potláčaniu základných práv a slobôd.

Z Vášho príspevku som vyrozumel, že pacient neprišiel s hrdinsky vykasanými rukávmi, ale kerka sa ukázala len v súvislosti so špecifickým vyšetrením. A vyšetrenie prebieha v súkromí (čo i len formálne).

Nesúhlasím s p. Kroupom v komentári nižšie, citujem " je protiprávní mít na těle kérku hákáče". Protiprávne je až jej prezentovanie na verejnosti. Vyšetrenie u lekára nie je úkonom na verejnosti.

Nie je protiprávne byť presvedčený o správnosti akejkoľvek ideológie. Protiprávne je verejne prejaviť sympatie alebo podporu určitým konkrétnym ideológiám.

Som toho názoru, že pacienta (poistenca zdravotnej poisťovne) ste bol povinný ošetriť, aj keď sa nejednalo o neodkladný úkon. Máte však plné právo myslieť si o ňom svoje.

Tak, ako bežne zakrytá nacistická kerka nie je oslobodzujúcim dôvodom pre neplatenie zdravotných odvodov, tak nemôže byť ani dôvodom pre odmietnutie ošetrenia. Iný záver by viedol k bezdôvodnému obohacovaniu sa zdravotnej poisťovne o zákonom nariadené (a aj vymáhané) zdravotné odvody.

6 0
možnosti
VM

Je to trošičku mimo, jenom mi to tak trochu připomělo dobu nedávno minulou, kdy museli modeláři na výstavách modelů na maketách německých lodí a letal a aut přelepovat německé výsostné znaky :-)

1 0
možnosti
MG

V momente, ked ukazal tie kerky, ste si mal nasadit tu jarmulku, co mate na profilovke (ak ju teda nenosite permanentne, ospravedlnujem sa za medzery v znalosti zidovskych zvyklosti) a inak pokracovat presne tak, ako ste urobili. Klobuk dole.

Ja by som asi neodolal pokuseniu povedat nieco v style "s tymito priznakmi musite do budovy A, dvere cislo XYZ"...s tym, ze by som uviedol miesto, kde ordinuje kolega psychiater ;-D

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Mohl by učitel odmítnout studenta, podobně vyzdobeného, vzít na zkoušku? Jeho povinností je přistupovat ke každému stejně.

4 0
možnosti
MG

Za prve: Vas scenar predpoklada, ze nacek sa dostal niekam na skolu. Preto ho beriem asi tak hypoteticky, ako keby ste sa spytal, ci je mozne vyhodit rybu z lyziarskeho strediska kvoli tomu, ze si tam zle zaparkovala auto :-)

Za druhe: Ucitel by studenta kvoli tomuto vyrazil bez najmensich problemov, pretoze na skusky sa podla studijneho poriadku snad kazdej skoly chodi "riadne upraveny" a co to znamena, obvykle urcuje ucitel. A je dost mozne, ze by letel aj z celej skoly.

1 2
možnosti
Foto

Měl jsem docela nedávno svým způsobem podobný zážitek a také jsem se o něj podělil: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714970 jednalo se o to, že do mě za zajímavých okolností vrazil v autobuse podobný člověk s velkou Hitlerovou podobiznou na tričku.

Stejně jako vy jsem měl dilema a také jsem neudělal nic a stejně jako vy nevím, co je správné.

Člověk může oprávněně cítit, že tím, že nic neudělá, i když může, vyjádří určitou morální převahu. Bohužel ten dotyčný to asi netuší, a říká si, že může beztrestně cokoli.

2 1
možnosti
RK

Já zase potkal spoustu lidí s tričkem, kde měli podobiznu Che Guevary...také jsem neudělal nic.

3 0
možnosti
MV

Konal bych jako ty. Takovejm trubkam těžko něco vysvětlovat.

2 0
možnosti
TT

Já k tomu řeknu jen to, že lékaři ošetřovali i zajaté nepřátele ve válkách.

7 2
možnosti
Foto

Ano, ano, například takový Mudr. Mengele byl svou péčí o zajaté nepřátele pověstný...

3 5
možnosti
Foto

Hmm, já bych ho, Tome, asi na Tvém místě poslal na veterinu...:-)

1 0
možnosti
Foto

To by nebylo dobré, Vladimíre. Měj se.

3 0
možnosti
ZD

Pozoruhodným způsobem komentovaný aktuální "problém". Z nabízených možností se mi Vaše ale i "slovenské" řešení jeví jako důstojné. Nedoporučuje se komunikovat s "mentálně nerozvinutými". Musíte volit jejich způsoby komunikace a za chvíli by tak nebylo poznat kdo je kdo.

2 0
možnosti
ZK

Setkání s pitomcem je vždy nepříjemný. Myslím, že jediná obrana je pohrdavé mlčení. Překvapil mě pan Banga s radou, jak by mu to dal sežrat. Nedokážu si představit, jak by takové vítězství (dilema vyřešeno, problém taky) v ordinaci vypadalo. Vám R^.

6 0
možnosti
Foto

děkuji za palec, nicméně doposud nevím, co je optimální řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,78
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám