Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Ano. Dobre dva příklady. Hezky dny preju

3 0
možnosti
JS

Pane Vodvářko, ono to není tak jednoznačné a jednoduché, jak se Vám to patrně jeví. Tohle je prohlášení Emila Háchy k českému národu ze dne 19. 6. 1942: "Prosím vás, abyste si ještě jednou uvědomili velkomyslnost Adolfa Hitlera, který od českého národa nic jiného nežádal, než aby tento národ šel klidně za svou prací. Je proto přirozené, že nevděk za tuto velkorysost musí být potrestán všude tam, kde se projeví a že tím spíše musí býti potrestána věrolomnost, která nevděk stupňuje až do zrady. ... Není Čechem, kdo se protiví Velkoněmecké říši a kdo tím zločinně hraje o jednou zaručená práva. Není Čechem, kdo jde s Anglií a se sovětským Ruskem, není Čechem, kdo do našich krajů vnáší rozklad, zradu a zločin. Pro tyto lidi nemějte slitování. Jde o zločinné žháře, kteří nás chtějí připravit o rodnou střechu nad hlavou, o náš drahý český domov. Tyto zrádce, na prvém místě pana Beneše, jsme navždy vyloučili z národa."

Opravdu krásná slova jen několik dní po vyhlazení Lidic a pouhé tři dny od hromadné popravy na střelnici v Praze-Kobylisích. Divíte se Benešovi, že nebyl po válce vstřícný k muži, který ho označil za prvního zrádce národa? Hácha zřejmě nepočítal s tím, že když vyzýval "nemějte slitování", že se jednou takhle výzva obrátí proti němu.

A víte kdo v roce 1947 hlasoval pro zákon "Lex Schwarzenberg", který vyvlastňoval veškerý majetek JUDr. Adolfa Schwarzenberga? Například Milada Horáková, která si ještě několik měsíců předtím užívala pobytu na Schwarzenbergově zámku v Hluboké jako milý host.

Nikdo z lidí není dokonalý, spravedlivý a bez chyb, ale přesto nelze než říci, že tohle je přesně to, čemu se lidově říká "špinavá politika"...

2 0
možnosti
Foto

Jistě, můžeme JUDr. Háchu hodnotit v různých směrech. Nicméně - on musel dělat rozhodnutí a řečnit obrazně řečeno s hlavou na špalku. Být hrdinou jaksi expost je sice hezké, ale já třeba osobně nevím, jak bych se zachoval. Pokud to víte Vy, smekám před Vámi.

Stran Lex Schwarzenberg - o Miladě Horákové to vím. Nicméně její hlas proti by nic nezvrátil. Komunisté už řičeli naplno. JUDr. Beneš si mohl zachovat poslední zbytek sebeúcty a ten zákon poslancům hodit pod nohy.

On byl ve zcela jiné pozici, než JUDr. Hácha.

Pěkný den.

6 0
možnosti
MP

Pokud mysl přestane posuzovat a soudit, zmizí utrpení. Zůstane pouze čirá radost (Anthony de Mello)

0 0
možnosti
Foto

Dík. De Mello mám rád, jeho Modlitbu žáby mám na stole.

Přesto - jsme v jistých souřadnicích a leccos se nás dotýká. Můžeme se povznést nad ony děje, pak ovšem musíme připustit, že nás mohou ovládnout psychopaté a tak nějak nám rušit naše kruhy (upřímně řečeno nejsem z těch, kteří mají ono mystické cítění, jako měl de Mello). Nebo se aspoň trochu zajímat o věci vezdejší a dělat z nich pro sebe závěry.

Díky za návštěvu.

2 0
možnosti
Foto

Naprosto skvěle, Tomáši!

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Marku. A přeji moc pěkný den.

1 0
možnosti
JV

Nemáte nějaké vysvětlení, proč se tak obrovské procento psychopatů vyskytuje právě v politice? A proč jsou tak úspěšní ve volbách?

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že vysvětlení existuje. Doporučuji přečíst knihu Čas psychopatů od Radkina a Františka Honzákových, event F. Koukolík Vzpoura deprivantů.

5 0
možnosti
Foto

Tome, jako bys mi četl myšlenkyR^

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
Foto

J24a21n 86Š47i18k

27. 6. 2019 8:13

Jsou muži ctní, kterých si málo vážíme a jsou muži nectní, nad kterými málo zvracíme. Předpokládám, že to ukáže i diskuze k článku, za který děkuji. Hezký den pane Vodvářko

9 0
možnosti
Foto

Díky, pane Šiku. O tom zvracení je to správná připomínka. Demokracie je sice fajn, ale někdy se to dá vydržet jen těžko.

1 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,34
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám