Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Clanek je dokladem touhy po nejakem idealu, po nekom, kdo je uzasny a bezchybny, ke komu bude mozno se upnout. Takový je ted líčen i Havel ci T.G.M. ačkoliv ani oni bezchybni nebyli, Lec chce-li se věřit, věří se.

Je logické, že touhy budou opět zklamany, protože nežijeme v ráji, nýbrž v v reálném světě plném chybujicich lidi. Takže se opět dostaví frustrace opět se bude plakat, jak nás svět zklamal, když přece nechceme nic jiného než dokonalost u jiných, což je pohodlnější, než pracovat na sobě.

5 4
možnosti
Foto

R^Tome, uz 16 let mi chybi v prezidentskem kresle Clovek. Tedy osoba, na kterou bych mohl byt hrdy. Uvital bych zmenu.

14 4
možnosti
Foto

Asi tak....být na něho hrdý a VÁŽIT SI HO :-)

7 2
možnosti

R^

Dík! Je to jen naše ostuda, že nás Slováci tolik předběhli! Byli daleko za námi. A kam jsme se my za tu dobu propadli!. Udělali dobře, že se s námi rozešli!

Slováci nás předběhli skoro ve všem! Mají Euro, kterým Češi pohrdají. Tím mají nakročeno do rychlejší integrace Evropy. My kulháme za nimi. Slováci si stojí za svojí Evropskou unií, Češi neví, zda mají integraci přijmout nebo z ní vystoupit, Evropskou unii nevnímají jako svoji. Okamurovci, komunisti, ale i babišovci, odeesáci a četní starci tetelící se nad proruskými maily, které mezi sebou šíří, jen kritizují a pomlouvají.

Politická kultura Slováků byla vepsí, po vzoru ruska realizovali vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnířové. Ale stejnětak vepsí jako politická kultura u nás, kdy byla připravována politická vražda novinářky Sabiny Slonkové. Jenže Slováci se postavili na svoje morální, křesťanské kořeny. A úcta k pravdě s úctou k druhému člověku se dostaly před u nás dosud kralující závist, nenávist, mstivost, hamoužnictví, pohrdání druhým člověkem na nejvyšších politických postech.

Slováci v politice preferují své občanské služebníky, Češi preferují kořistníky a mafiány. Nebo se snad nyní v demonstracích na Letencké pláni něco změní? A to i bez politické vraždy, která Slováky probudila?

:-)

6 7
možnosti
JH

OMG, my nemáme euro!! Takové rouhání, co si to vůbec dovolujeme?? Za chvíli snad bude normální samostatně myslet a mít jiný nazor než soudruzi v Bruselu!! Máme přece pevně stat za čímkoliv, co Francie a Německo schválí, jinak se hanbou propadnu, jak jsme takříkajíc nezachytili tep doby.

5 1
možnosti
MV

Rozdíl je znatelný. A ne pouze ten vizuální, bohužel. Zdravím, Tome

25 6
možnosti
JL

Kultivovaná žena s pozitivním nábojem. U nás bohužel vzácné koření.R^

Ale i u nás se začíná občanská společnost probouzet. Snad je to příslib na lepší časy.

13 4
možnosti
Foto

Já bych nečekal. Je populární a oblíbená, ale to je velmi ošemetné. Vzpomínám si, jak byl velmi populární kandidát na prezidenta Dienstbier a jak to s ním dopadlo.

4 1
možnosti
LH

Uvidíme a povíme si za 5 let.....

9 1
možnosti
Foto

Proč za pět...?

0 0
možnosti
MM

Naděje umírá poslední, snad se dočkáme i my, ale musíme pro to něco dělat. R^

6 1
možnosti

Praha Letenská pláň tuto neděli 23/6-2019! :-)

5 6
možnosti
TB

Jak jste přišel na to, že žijeme v mafiánském státě? 8-o Chápu, že máte jiné preference než je současné vedení státu, ale nazývat to kvůli tomu mafiánským státem je trochu hysterické, nemyslíte? ;-)

8 3
možnosti

Dáváme přednost mafiánským praktikám před službě občanům! :-)

6 6
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám