Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musíte vážit na lékárnických váhách, kolik životů Stalin zachránil a kolik zahubil. Ať je to jakkoliv uchránil tak 100 milionů Rusů před německým otroctvím a možná tak svět před atomovou záhubou.

2 9
možnosti
JK

Opravdu se dá tvrdit, že je zachránil on ?

10 0
možnosti
MS

Vidím to stejně.R^

0 0
možnosti
Foto

S tím se nedá dělat nic jiného, než souhlasit.:-)R^

2 0
možnosti
ND

Vůbec nevím co tak rozvášnilo diskutující, asi to bude ten titulek, protože článek naprosto korektně popisuje satana. Ten kdo něco o něm četl, by i něco možná přidal.

Chápu autora, že reaguje na to číslo z průzkumu svým způsobem, taky mě to číslo polekalo.

Jinak jsem hodně citlivá na slovo štvavý, které vůbec nemá nic co do činění s tímto blogem. Štvavá byla vysílačka a rádia, ta co nebyla na našem území, ale mluvila cesky. Takže asi tak. Už máte upečené mazance a beránka?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, paní Dubcová. Také jsem překvapen, že několik diskutujících (zejména jedna militantní osoba) považuje tento článek za štvavý a dokonce požaduje jeho stažení.

Důvodem není samozřejmě obsah článku, ale moje jméno, které vyvolává v některých jedincích neuvěřitelné puzení a pnutí. Pokud bych použil trochu C.G.Junga, tak ta jejich reakce je přesně obrazem jejich nitra, které je neuspořádané a plné rozporů s nutkavou potřebou vnutit tomu druhému své vidění. Vyrovnaný člověk někoho, s kým nesouhlasí, prostě míjí, případně vyjádří slušně svůj názor na věc (stačí jednou) a o autora nezavadí.

Jinak samozřejmě jsme měli sederovou večeři, oslavili jsme Pesach.

Přeji Vám pěkné velikonoce.

4 0
možnosti
MK

M30i82l50a87n 49K81e69s96l

20. 4. 2019 18:09

Pravděpodobně to válečné utrpení Rusů za II.světové bylo tak velké,že Rusové jsou ochotni Stalinovi prominout to vše ,co špatného udělal.Oni jej berou jako zachránce a osvoboditele i když za to jen on sám nemohl.Vždyť ani někteří z nás,co přežili okupaci nevědí jak se na Stalina dívat.

3 1
možnosti
Foto

Přiznám se, že jsem ne zcela pochopil smysl nadpisu tohoto článku. Sice v něm uvádíte prokazatelná fakta o jedné z největších zrůd lidské historie, nicméně ta obecná souvislost s Ruskem a Rusy tady průkazná není. Jako vzdělaný člověk víte, že Rusové jsou národem, který nikdy nepoznal svobodu a demokracii. Od feudalismu skočili k vládě zla a teroru budování socialismu a komunismu a po kratičké koketerii a pokusech o vytvoření svobodné a svéprávné společnosti, zjistili že svoboda je vlastně nepohodlná a vrhli se po hlavě do náruče Putina. Jako ty ovce, které si říkají "třeba jdeme na porážku ale hlavně že nás někdo vede". To jsou Rusové a takové postoje mají generačně v sobě. A ti co se s tím nehodlají smířit, tak z Ruska odjíždějí. A je jích stále více. Znamená to ale že Rusko a Rusy máme nemít rádi, nebo je nenávidět? Vůbec ne. Spíše je to o trpělivosti. A platí zde na sto procent slova, která pronesl kdysi Václav Havel, když odpovídal Američanům na jejích otázky slovy . " nám nejlépe pomůžete, když pomůžete Rusku a Rusům." Bohužel západ a USA tato slova nepochopil a tak je dnes Rusko tam kde je a Rusové s láskou a nostalgií vzpomínají na vraha, teroristu Stalina. Ale odmítám věřit statistikám, že se jedná o 70 procent.

6 0
možnosti
Foto

Tak. Ač to ,,vrhnutí se do náruče" je poněkud zjednodušující. Zajistit cokoli po pádu kom systému, a neupadnout do chaosu, je i o čemsi jiném. Současnost je taková, že tu větší, jinde menší chaos, vládne v podstatě všude;-)

1 0
možnosti
JT

J10i76r27i 30T38i11c36h68y

20. 4. 2019 16:19

Bolsevici vyrvali moc v Rusku ze zaoataleho carismu, takze obycejni lide si nepohorsili. Navic se Sovetsky Svaz stal svetovou velmoci, coz zrejem prispelo k pocitu hrdosti mnoha obycejnych lidi. Ve srovnani s tim, na priklad, byl komunismus v Ceskoslovensku dosazen rozbitim vyvinuteho hospodarstvi a demokratickych instituci. Pro cechoslovaky byl komunismus nesmirnym krokem zpet. Jeste horsi priklady jsou Madarsko a Polsko, kde navic historicky panovala neoblibenost vuci Rusum.

4 2
možnosti
MK

Ten carismus nebyl zas tak zaostalý, jak si mnoho lidí myslí. Nebyla tam demokracie, ale než vypukla První světová válka, tak Rusko mělo dobře nakročeno v ekonomické prosperitě. My si pořád myslíme, že Rusové za cara trpěli, pravda je však taková, že ruským rolníkům a dělníkům se dařilo lépe za cara než pak za bolševiků. Víte, že trochu lépe se žilo lidem v SSSR až padesátých letech minulého století? Když začala První světová válka, tak Rusko mělo rozvíjející se ekonomiku, která ovšem nestačila zásobovat a život válku, kterou Rusko vedlo s Rakouskem a Německem, což vedlo k bouřím a snaze to změnit. Když se k moci dostali bolševici, tak sedláci zjistili, že jsou na tom hůře než za cara a za války, což vedlo k bouřím. Lenin tehdy nechal vypálit a zastřelit obyvatele tolika vesnic, že proti tomu Hitler vypadá jako člověk míru a domluvy.

Ostatně i Lenin si uvědomil nakonec neudržitelnost situace a zahájil takzvaný Něp. Novaja ekonomičeskaja politika, což v praxi byl návrat ke kapitalismu. A hle najednou bylo na trzích dostatek zboží, jenže pak přišel Stalin a hladomory a ještě více gulagů než za Lenina.

6 0
možnosti
Foto

Proč ta paušalizace? Analogicky by pak platilo: "Někteří Němci dosud uctívají HItlera, jak je možné mít rád Němce?" Jistě i sám uznáte, že to je nesmysl.

Zatímco starcům, co zcela veřejně nosí pugéty k pomníkům Stalina, hrozí maximálně tak pohrdání, ti, co tajně uctívají HItlera, hrozí kriminál. Tak si říkám, jestli ona v tom Rusku nakonec není větší svoboda než jinde, jelikož Hitler i Stalin byli stejné zrůdy.

4 2
možnosti
Foto

Opět velmi nemoudré tvrzení, jak je u Vás zvykem. Asi Vám uniklo, že 70% Rusů uznává Stalina. Myslíte si, že byste našla stejný počet Němců? Ale u Vás se člověk nemůže divit ničemu.

7 5
možnosti
EK

Nemám Rusy moc ráda, ale stejně se mohu ptát, jak je možné mít rád muslimy když milují Mohameda.

2 0
možnosti
JK

Otázka v nadpisu je, zda je možné mít rád Rusko, ne Rusy.

1 1
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,47
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám