Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Přiznám se, že úplně nerozumím, co vám na prohlášení pana Orosche vadí. Ten pán reprezentuje nějaké účení, které poměrně jasně říká, že za nějaké skutny zde na zemi bude věčené zatracení (peklo). Je dle mého jeho práce upozornit, že takovým skutkem je například volba nějakého kandidáta, který zastává postoje zcela v rozporu s katolickým učením...

Takže by jste měl prokázat, že volba kandidatky podporující svazky homosexuálů, potraty atd. je v soulady s katolickým učením a až na tomto základě pana Orosche kritizovat

A argumentace 16. stoletím je zcela mimo - to že se něco děla kdysi nemá žádný vliv na to jestli to je nebo není správné

0 0
možnosti
Foto

Zkusím vysvětlení.

1. Problém homosexuálních svazků je naprosto okrajový. Představitel církve má v nejlepším případě apelovat na své ovečky, aby zakládali - pokud mohou - rodiny a měli děti.

2. Pokud si poslechnete pana biskupa, tak neříkal, že nedoporučuje volbu paní Čaputové. On řekl, že její volba je těžký hřích.

3. Dle mého má představitel křesťanů kázat o lásce mezi všemi lidmi, lhostejno, jde-li o homo nebo heterosexuála. Koneckonců dítě, které bude vychovávat homosexuální pár v lásce je na tom mnohem lépe, než jiné, které do 18 letroste v ústavu na pokoji pro 6 lidí.

4. Argumentace 16. stoletím není mimo. Naopak - dýchá to na mně z projevu pana biskupa Orosche.

5 0
možnosti
JN

Dovoluji si podotknout, že Kandidát na prezidenta SR, který se vzdal účasti, se jmenuje Robert Mistrík.

Ivan Mistrík byl vynikající slovenský herec, který spáchal sebevraždu v roce 1982

6 0
možnosti
Foto

Díky, pane Dvořáku. A pěkný začátek jara.

0 0
možnosti
JN

Copak volba prezidenta, to je závažná věc.

Když jsem byl školák, tak mě jeden spolužák ze slušné katolické rodiny taky upozornil, že to se mnou jednou může blbě dopadnout. Zahlédl mě v průvodu na pohřbu jedné paní z naší ulice, kterou přejelo auto. Nebýt jeho upozornění, ani bych netušil, že ta paní byla evangelička.

A jestliže paní Čaputovou někteří "podezírají" že je židovka (vyznáním) či Židovka (rodem), je reakce katolického hodnostáře sice hanebná, ale nikterak nečekaná.

To, co bylo pěstováno po dvě tisíciletí prostě nezmizí ze dne na den.

4 0
možnosti

Bohužel, takových podrazů je plná naše společnost!

0 0
možnosti
LH

Pane Vodvarko jeden dotaz bych měl. Vy jste situaci na Slovensku kolem prezidentských voleb studoval nebo jen cerpate mediální obrázek?

3 4
možnosti
DH

To je od Vás skutečně hloupý dotaz. Cožpak nevíte, že jedině pan Vodvářka je tím kdo nám světlo poznání přináší, a vše ví vždy nejlépe?

1 7
možnosti
Foto

Tak zrovna Slovenská má s klerofašismem své smutné zkušenosti.Věřících katolické církve ubývá a po takových akcích se není čemu divit....

6 0
možnosti
Foto

Docela se divím, že tam ještě někdo zůstal. Ti lidé zamrzli v 17. století.

5 0
možnosti
MB

Obávám se, že česká společnost je většinově stále zatížena historickým videm = Slovák, jako mladší, naivní bratr, - Je třeba jej vést - pomáhat a radit. Ta společnost se nesmírně posunula a je již jinde. Čaputovou, chápu jako produkt odporu Mečiarismu a zlověstnosti Fica. Je zvláštní, že česká společnost po r. 1946 propadla vehementněji Rudománii, než-li samotní Slováci! V podstatě to pokračuje - A. Babiš doma je bez šance = soudem nazvám Burešem, podobně by se nechytal klan Klausů se Zemanem. My jsme Ateisté - Věříme na Spasitele rádi! Slováci jsou regilioznější - Přitom volí rozumem a srdcem. Obávám se, že jsme to my, kteří historicky ustrnuli! Oba slovenští kandidáti jsou dobří - U nás se neodstupuje - Nikdy - Nikdy a Popelníček by nebyl ? ... :-)

10 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, pane Bučku. Myslím, že vražda pana Kuciaka a slečny Kušnírové byla katalyzátorem změn. Slováci chtějí žít jinak a začali pro to něco dělat. Nám většinově stačí onen popelníček, sorry jako a třeba pan Mynář bez prověrky, se svými hnusnými kšefty.

9 0
možnosti
JK

I já smekám před Ivanem Mistríkem, je morálním vítězem voleb. Zároveň závidím Slovákům, že jsou ve volení kultuře mnohem dál než my, minimálně u voleb prezidentských. Tuhle atmosféru vysokých morálních hodnot nastartoval Andrej Kiska, důkazem toho, že není opojen mocí je, že dále nekandiduje, dal tak Slovákům příležitost ukázat jejich vysokou morálku, věřím že nezklamou.

Umíte si představit, že by Kiska řekl "Nikdy neodstoupím, nikdy. Nech si to všichni zapamatují, NIKDY!", na Sovensku sci-fi, u nás realita.

10 0
možnosti
Foto

Vidím to stejně, jsou prostě dál. Já jim to ze srdce přeji. A díky za návštěvu.

4 0
možnosti
Foto

Karma. Upřímně řečeno oba finalisté voleb na Slovensku jsou pro mě přijatelní. Docela Slovákům závidím. Ono když slyšíme z jakých směrů se ozývají hlasy (i zde na blogu), jak bude slovenský prezident(ka) špatný, tak je jasné, že Slováci mají dobrou ruku volby.

Jinak co se týče církve a její rady, to je podobné, jako když dá Babiš doporučení k volbě našeho prezidenta. Ovce hned poslechnou, inteligenti třeba taky, ale ti až po úvaze. :-)

5 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Pan Harabin a pan Kotleba by byli neštěstím. Ani jeden z nich nemá esprit, oba umí jen šířit strach. je dobře, že ani jeden z nich nepostoupil.

5 0
možnosti
Foto

Nevím jestli naštěstí, ale měl jsem tolik práce, že jsem neviděl... Každopádně díky za info.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 33,21
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám