Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Svoboda slova buď je, nebo není. Všecko vostatní se nazývá vokecávání. Rv:-P

3 5
možnosti
Foto

OK, budu Váš soused, pane Tatíčku. Budu mít bicepsy jako Schwarenegger a pokud Vás potkám ve výtahu, tak Vám mile sdělím, že Vás považuji třeba za odporný hmyz, který by měl být vyhuben, protože máte nějaké somatické atributy, které se mi nelíbí.

Co budete dělat? Máme přece svobodu slova. Nemůžete tím pádem nic, protože jsem na Vás nesáhl. Půjdete domů nebo na policii ČR?

3 1
možnosti
JL

Souhlas. K svobodě patří odpovědnost.R^

5 1
možnosti
Foto

Karma, TomášiR^ ... je to tak, chtělo by se říci bohužel, ovšem když člověk vidí, jak se věci mají a kam to vše vede nebo jen může vést, jak jsou někteří lidé nesoudní, pak nezbývá než konstatovat, že je to zcela nezbytné.

6 1
možnosti
Foto

děkuji Karle a přeji hezkou neděli.

0 0
možnosti

Kde je hranice? Divná otázka, proč chcete hranici? Rozumím tomu, že zákon nepřipouští zveřejnění vážně míněných pobídek ke spáchání trestného činu.

Nenacházím ale žádný rozumný důvod pro zákaz vyjádřit vlastní názor na již proběhlou událost.

5 0
možnosti
Foto

Protože každá svoboda musí mít pevně stanovenou hranici, jinak se z toho stane chaos. Navíc...snad je Česko právním státem, či se snaží jím být. Nebo ne? Jedním z argumentů nás všech, kteří odmítáme nekontrolovanou vlnu migrace je, že někteří z migrantů nejsou ochotní dodržovat naše pravidla a zákony. Jsme ale ochotní i my sami? Existuje přece jasně daný zákon o trestnosti schvalování trestného činu. Speciálně však vraždy, genocidy, mučení, násilí a podobně. Nehovoříme zde o tom, že je někdo nadšený, že sousedovi ukradli krávu dojnici či slepici nosnici. No pokud takový zákon existuje, pak je nepochopitelné, že se najdou lidé, kteří kroutí hlavou nad požadavkem jeho dodržování.

To co se stalo v NZ je hnus a hovadismus nejhrubšího zrna. Pachatel nemá vůbec právo být nazýván člověkem. A týká se to i těch, kteří tento hnus schvalují a radují se z něj či bagatelizují slovy, že islámisté také vraždí. Pokud bychom toto připustili, znamenalo by to, že se ztotožňujeme s vražděním jako prostředkem k prezentaci své vůle. A od toho je už pak jen krok k tomu, aby se vraždění a násilí stalo hlavním komunikačním prostředkem mezi znesvářenými stranami a skupinami.

6 1
možnosti
Foto

nikdy nebudu souhlasit s činy, jako byl ten na NZ a vždy budu proti těm, co jej schvalují.

Ale mám problém s těmi, co bagatelizují nebezpečí islámu v Evropě.

Jenže, jak z toho ven???

12 0
možnosti
SB

Musíte se rozhodnout. Na dvou židlích sedět nelze.

0 0
možnosti
MR

Tak tedy stanovíme hranici ( my - kteří?) a budeme ji hlídat. Za její překročení budeme trestat. Mým názorem je, že několik idiotů opěvujících masovou vraždu na Novém Zélandu je neporovnatelně méně nebezpečnými, než jeden užitečný i...t horující pro cenzuru a kontrolu nade vším.

11 0
možnosti
VF

Ale to už je svinstvo, to není jen několik idiotů, opěvujících vraždy na NZ. Ještě v Evropě žijí pamětníci, kam to vede.

4 0
možnosti
JJ

J68a18n 16J18í69l24e36k

16. 3. 2019 23:31

Ovšem, nejhorší je, když je to pitomec, co to myslí vážně a má vymytý mozek.

5 0
možnosti
Foto

:-)...jo...já to schvaluju všema dvaceti, a když řeknu, že bylo načase, tak samozřejmě s tím, že je špatně, kam až to muselo zajít, aby se konečně řeklo stop. Naučili jsme se během několika let bezbřeze a podivně jako bloumové z bláta polemizovat o věcech, které dávno potřebují říct: Tady je mantinel. Někde je zkrátka mez a žádný blábol o demokracii a svobodě slova tu neobstojí. Kdo se mnou má problém, at si skočí zpátky na strom, kde se Život jednoho neandrtálce tak nějak ztratil.

10 2
možnosti
JK

J43a48n 83K42o96z93á41k

17. 3. 2019 0:16

Možná byste na ten strom měla skočit vy. Nikde jsem nečetl, že by někdo schvaloval zabíjení. Jenom reakce na zabíjení lidí v Evropě muslimy. Vaše nastavování mantinelů je pouhá radost z toho, že se vrátíme do komunismu a nehodící názory budou trestány. Bolševické manýry se nezapřou. Komunisti taky chtěli satiru, ale jenom tvůrčí. Zase spějeme k totalitě, kdy nevhodné názory budou trestné. Tím neobhajuji nikoho, kdo schvaluje zabíjení, ale o žádném takovém nevím, ale takových, kteří chtějí cenzurovat, je spousta.

5 3
možnosti
JJ

J59a71n 88J51í88l71e62k

16. 3. 2019 23:27

Jde o to, jestli je to jen pitomec, nebo ten, co to myslí vážně. Těžké rozlišení.

3 0
možnosti
Foto

Čekat, až začne konat, může být smrtící....díky Jene a pěkné ráno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám