Diskuse

Otitulovaní

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Karma. Mít vzdělání VŠ je pro politickou kariéru nezbytné, protože pro mnohé správní funkce je to předepsané. A stranická kariéra odspodu začíná právě tam. Také proto vznikly mnohé šejdířské euroškoly s obory typu: sociální komunikace, didaktika volnočasových aktivit, či sociální etika.

Pro lidi z Kolbenek, krumpáče se ZŠ a právě takovéto potřebné politiky, kteří nemají buňky ani na tyhle rychlokursy VŠ a přesto po titulu touží, bych zavedl prodej titulů na bázi středověkého prodeje odpustků. Vymysli a zaplať si svůj vlastní titul. Takže by mohli mít před jménem třeba Uk. (uznal mi to kamarád), VtmV (všichni to o mě vědí), anebo ICHV (internetový chytrolín na všecko).

2 0
možnosti
Foto

Vždycky když vidím jméno obklíčené zkratkami, tak si vzpomenu na čínské přísloví: "nebe o sobě nevykládá, že je vysoké" :-)R^

13 0
možnosti
Foto

Když ale ono to tak pěkně u pana poslance vypadá, Jene. Přidá to na důstojnosti a dobrém vzhledu.

1 0
možnosti
JT

J10i17r91i 68T25i36c57h98y

16. 2. 2019 16:32

Za R-U a snad i dnes v Nemecku se pouzivaly tituly, Dipl.Ing. Dr. Prof., ale take pan reditel, pan spravce, pan prednosta, pak i reditel v,v, Dnesni trend, zrejme hlavne z USA, je nepouzivani titulu, kazdy je John, Frank, nebo Mary - i kdyz lekare vzdy tituluji doktor. Z toho plyne nekdy jista neucta ke starsim lidem a zenam. Tezko rici, kde je spravna mira.

1 0
možnosti
JL

Pouzivani titulu pred a po pouziti jmena je jeste z doby feudalni. Americka spolecnost tento system nepouziva. V roce 1918 jsme zrusily pouzivani aristokratickych titulu. (hrabe, baron a jine) Ty ze studia a nebo z pracovniho postaveni, zustal. V zacatcich komunistickeho rozdeleni obyvatel v jedno stado, ten titul z pracovniho postaveni take zmizel. I komuniste meli urcity respect s obcanem nosici titul. Pridaly jeste dalsi za zasluhy a tim ukazovali obcanum ten rozdil.

Titul nemam. Proto muj pohled na spolecnost bez titulu, muze byt viden zkreslene. Necham diskuzi a rozhodnuti hlavne tem, kteri jej nosi.

0 0
možnosti
JR

J20a51n 52R33á10ž

16. 2. 2019 13:49

Z jiného soudku. Po odchodu do důchodu jsem usoudil, že používat akademický titul je už pasé a tak jej už nemám ani v nové občance. Ale v kartotéce VZP zůstal. Když mne "rychlá" odvezla do nemocnice byl jsem evidován bez titulu, ale když došlo k propojení s VZP a titul byl objeven, dostalo se mi od sestry jemné upozornění, že bych měl ho používat. Na otázku proč, mi bylo odpovězeno, že to hned poznám. Naštěstí jsem žádný rozdíl nepoznal, neb se všichni chovali stejně báječně ke mně, jako k zedníkovi na vedlejší posteli. Takže nevím proč sestra trvala na tom, abych měl nad postelí před jménem titul.

1 0
možnosti
JR

J63a82n 47R19á51ž

16. 2. 2019 14:07

Jo, za článek KARMA, neb ta dnes tak, módní titulománie mne docela štve. Mimochodem: Kdyby si někdo ve "Státech" napsal před jméno Bc, byl by za totálního blbce.

1 1
možnosti
Foto

A pod článkem reklama na nějakou VŠTE či co. Možná je jeden titul málo.;-D;-)

3 0
možnosti
Foto

Nojo, pane doktore, co není v hlavě, je potřeba mít alespoň na papíře:-).

Ale budou prý dokonce nové tituly. Např.

prof. PhDr. X.Y., Ph.D.,CtrlC +CtrlV

2 0
možnosti
JR

J24a71n 74R60á22ž

16. 2. 2019 14:13

A víte, že VAAZ udělovala absolventům vševojskových studií titul "Ing org." což v překladu zmamaná "organizační inženýr" :-) Bylo docela zábavné vidět tento titul na zvonku souseda.

0 0
možnosti
VF

Mimo politiku: Moje teta (*1903) si na tituly moc potrpěla. Stačilo, že manžel některé dámy byl ing., oslovovala tu dámu paní inženýrová, další byla paní doktorová, paní správcová.........Zeptala se na matinku mého případného ženicha, co je zač. Tenkrát jsem tetu urazila, řekla jsem, že je paní instalatérová, vodovodně potrubová. Zmlkla.

2 0
možnosti
JL

Podporim vas, pani Foltynova. Vzpominam si na pani Zazvorkovou, ktera pri estrade take pouzila ten titul: "Pani inzenyrova, vodovodne potrubova..".!!! Tim upresnila manzelovo inzenyrstvi a narod se mel cemu smat.

1 0
možnosti
MV

Údů znám dost a jsem si jistej, že by si ten titul připnutí s hrdostí.

1 0
možnosti
PK

Jako pamětník považuji článek za objektivní, jen bych dodal:

- problém, resp. průšvih je to "nadstranický", nepodváděli jen politici nalevo či napravo

- Kalvoda s dýmkou hovořil jako "státník" vždy naprosto nesrozumitelně, teprve nyní ke stáru jako "advokát" se při hodnocení konkrétních kauz zlepšil.

- plzeňská práva co by dup byla jen pro někoho, známosti, za prachy. Pro "nýmandy" to zase o moc lehčí než jinde nebylo. Syn tam studoval 2000-2005, tak to mohu trochu posoudit.

1 0
možnosti
PK

Vynalézavost neznala mezí. Benda junior zvolil velké písmo a velké řádkování, takže prý stačila polovina textu.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám