Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D13a77v30i25d 94H59o54r18á83k

30. 1. 2019 19:42

Na neziskovky prosím nesahat !!! Již jsem někde psal, že po ukončení studia literatury, které jsem vystudoval abych naplnil sen rodičů o VŠ vzdělání, jsem měl problém sehnat zaměstnání, nemluvě o nabízených platových podmínkách, které v knihovnách, školství či státní správě jsou úrovní odpovídající s bídou tomu, na co si žebrotou přijdou šikovnější "bezdomáči".

A to vše do doby než jsem potkal staršího kolegu, kterého jsem znal z fakulty a sem tam ze setkání v oblíbených podnicích, které jsme jako tzv. "zlatá mládež" na Starém Městě často navštěvovali.

Ovšem já jej nepoznal, a kdyby mě neoslovil, tak jsem jej minul, neboť jeho "outfit" neodpovídal absolventu tohoto oboru. A jak jsme se bavili a já láteřil, co jsem si vybral za obor, díky němuž skončím v lesích na chatě rodičů a budu se živit sběrem lesních plodů a na zimu budu muset od zvěře odkoukat systém zimního spánku, mě pozval na panáka. A během hovoru mi sdělil, že pracuje právě v jedné neziskovce a hledá schopné kolegy. Při placení útraty, kdy jednoznačně dal najevo že jsem jeho hostem a tak vylučuje, že bych se na placení útraty měl, byť pár haléři podílet, mi dal vizitku a kontakt kam bych se měl obrátit. A když vytáhl peněženku tak jsem si myslil, že sním, nebo ty dva panáky mě přivedly do stavu jaký snad ani kokain nedokáže, protože tolik bankovek různých měn jsem v životě neviděl, nebo snad ano, ale pouze ve filmech typu "Bony a klid".

A jsem to zkusil, a na jeho přímluvu a doporučení jsem zde začal. Netrvalo dlouho než jsem obdržel nabídku dlouhodobých zahraničních působení, sice v oblastech které s civilizací mají pramálo společného, a kde teprve člověk skutečně pozná lidská dramata a neštěstí, ale vyplatilo se. A díky náhodě se mi otevřely obzory, i možnosti poznat svět a hlavně přijít k ziskům o nichž se mi nezdálo ani v nejdivočejších snech a jistotě, že pokud nenastane globální katastrofa, jsem díky tomu patrně do konce (doufám ne krátkého) života velice kvalitně zabezpečen.

4 1
možnosti
MS

Tak si pokládám otázku jestli s panem Vodvářkou souhlasíte, nebo ne? Tak nějak obsah vašeho příspěvku ve čtenáři vyvolává dojem, že jde opravdu o parazity, než samaritány, kteří se spokojí s průměrnou mzdou 21 000 Kč. Těžko soudit, co jste příběhem, kde jste přišel k pohádkovým ziskům, chtěl sdělit.

3 1
možnosti
DV

D66a96v15i62d 24V33l18k

30. 1. 2019 18:54

Díky Tome. Není ten Lička poněkud dezorientován?

8 1
možnosti
Foto

Možná by bylo dobré, aby se k problematice finacování neziskovek vyjádřil šéfadmin pan Banga, který pokud vím, pracuje v neziskovkách In IUSTITIA a Romea.

Určitě by se mohl kvalifikovaně vyjádřit k výši platů v neziskovkách i ke zdrojům jejich financování.

Myslím si, že by to prospělo věci, aby se uvedly na pravou míru

+1/0

různé hoaxy a fámy, které o těchto neziskovkách kolují na webu.

5 5
možnosti
JL

Vřele souhlasím.R^

7 0
možnosti
AL

Málo platný, Tome. Pokud Valicek nebo Flaska placne nějakou hloupost, pořád se, bohužel, najde dost prikyvovacu, kteří o tématu vědí prd, a přesto budou hlouposti velebit.

6 5
možnosti
Foto

Občane Ličko já ani kolega Valíček jsme tento blog nenapsali. Ale asi jste nám chtěl sdělit že Vám jdeme na nervy. Díky!

10 0
možnosti
Foto

Četl jsem do konce, ale nemám do toho co kafrat...:-)

0 0
možnosti
Foto

H10a19n53a 83V63l53k33o97v33á

30. 1. 2019 16:34

Opět jednostranná argumentace tvářící se jako nadhled.

Jednak bylo za socialismu mnoho organizací pod které se schovávalo kde co, včetně skautingu (a diskusi o tomto máme za sebou) a záleželo na lidech (pokud jste kolem sebe neměl - jako mnozí jiní "správňáci"- nikoho komu byste mohl věřit je mi vás skutečně líto).

Druhak mnohé dnešní neziskové organizace vznikají třeba jen na určité volební období kdy jsou při moci jejich známí v politice.

Konkrétně mohu hovořit o sportu ve kterém podnikám (bez dotací). Existují polostátní, poloměstské či soukromé molochy polykající dotace přímo z MŠMT. Tyto od rodičů vybírají příspěvky o něco málo nižší než mé "tržní" kurzovné. Mají aparát sekretářů, tajemníků, předsedů.... zatímco já brigádně najímám studenty na práci a papíruju sama....

Dalším bonbonkem jsou organizace jako "Sport do škol" kde je všechno hrazeno z dotací a rodiče neplatí nic....Protože kvalita provozu je pofiderní, na výukovou hodinu ve které já musím mít alespoň 15 dětí abych zaplatila nájem a trenéry, dotovaným se přihlásí 2-3 děti a to stačí. Všechno je přece placeno z rozpočtu (nás všech...).

A odhlédnu - li od oboru ve kterém se pohybuji, vzpomenu na statistiku neziskových organizací zabývajících se integrací Romské menšiny kterou zde kdysi jeden bloger uveřejnil. Neziskovek s tímto zaměřením více než stovka, dotace ve stovkách milionů a výsledkem je moje dnešní zkušenost s jedním žákem speciální školy kterého tatínek učí jak ze sebe "dělat debila" protože nedávno přišli o příspěvek na mentálně postižené dítě....

11 2
možnosti
JK

Vaše zkušenost s jedním žákem speciální školy není výsledkem práce neziskovek zaměřených na práci s touto menšinou. Nechápu, jak to můžete napsat.

6 2
možnosti
Foto

Dík za čísla. Karma R^.

5 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz