Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

""cinknutý" soudce je vysokým rizikem pro každého občana této republiky a to bez ohledu na to, kterou stranu preferuje."

Problémem je, že "cinknutý" soudce může být "cinknutý" z jakékoliv strany, lobby skupiny, neziskové organizace, apod. Náš právní řád v podstatě nezaručuje možnost jeho odvolání...

"Něco shnilého je ve státě dánském..."

7 1
možnosti
ZD

Jaké navrhujete konkrétní řešení? Buď soudce zavřeme do skleněné věže (mluvil o tom president) nebo .... ?????

1 2
možnosti
Foto

J78a90k35u45b 13R91o32t87h

20. 1. 2019 17:15

Karma, pane doktore, máte pravdu. Když se MZ po roce 98 rozhodl spustit akci Čisté ruce, přemluvil k účinkování v týmu dva vysoké důstojníky Úřadu vyšetřování ČR, oba odborníky na hospodářskou kriminalitu. Oba brzo odešli, protože zjistili, že Milošův tým nemá vyšetřovat a stíhat po právu, ale toho, na koho premiér ukáže. Takže - nevěděl to evidentně nikdy.:-/

23 0
možnosti
VS

A ještě stačil celý systém svým odvoláváním totálně rozklížit a proto jedinou obětí akce Čisté ruce byl jeho minitsr financí Ivo Svoboda;-D

12 0
možnosti
Foto

Vše souvisí se vším. A tak je česká justice taková, jaká je. Tedy nic moc. Důvodů je několik. Hlavně ale fakt, že po roce 1989 nedošlo k důkladné změně a odstřižení se od zákonů a systému, zavedeného komunistickým režimem. Takže některé zákony sice zmizely, některé nové přibyly, nicméně způsob rozhodování a fungování zůstal na stejné narudlé úrovni. V praxi to vypadá tak, že odvolací soud rozhoduje v mnoha případech mechanicky a pokud nemáte opravdu dobrého advokáta, tak neuspějete. Uspět pak v dalších možných instancích už je ještě méně snadné. I když není to nemožné. Celkovou situaci komplikuje ještě velice nízké právní povědomí ve společnosti.

Skutečnost, že Zeman si může jen tak úkolovat soudce a neexistuje žádná zákonná možnost jej za to seknout přes prsty, to už je jen vrchol ledovce. A to vše nám zůstává jako dědictví minulého režimu. Takže vlastně dokonale funguje plán na diskreditaci společnosti, který měla a má komunistická sebranka. Protože jak to nejlépe uděláme? No že budeme stále ukazovat na chyby a nedostatky a přehmaty a přitom tajit, že to vše je jen pokračováním toho, co jsme sami kdysi zavedli. Kde je tedy chyba? Jednoznačně v tom, že nedošlo k naprosté a úplné radikální dekomunizaci společnosti. A tato chyba nyní přináší své shnilé plody.

21 0
možnosti
ZD

V tom s Vámi souhlasím. Otázkou je kdy a jak důsledně se to mělo udělat? Sametová byl normálně domluvený obchod a bramboračka, která z toho vzešla se nám zajídá dodnes. Kdyby bylo komančů všeho všudy pár tisíc, mohl být očistný proces jednoduchý. Do "akce" byla ale zapojena skoro každá rodina kvůli dětem, kvůli vlivu, rozkrádání atd.atd. Těch opravdu zapálených, kteří "stráví" cokoliv bylo mnohem míň. Jak se to tedy mělo provést když se "revoluce" stala hrou : škatulata batulata hýbejte se ....?

Způsoby vlády které komančové zavedli, povýšení úřednictva na páky řízení a zneužívání moci k osobnímu obohacení nejsou komunistickým vynálezem - ty se hodí každému. Potom je už na vývoji společnosti, jak se podobných postupů zbaví. Dejte socanům (nebo jakékoliv jiné straně) vládu na několik období a máte to tady znovu. Socany jmenuji proto, že tu vládu měli a národu to skvěle předvedli.

Co se mělo dělat - o tom si můžeme povídat celé hodiny. Návodnější by bylo kdyby někdo věděl jak z toho ven. Věděl a tu myšlenku prosazoval !!!!! Článek pod kterým diskutujeme je opět z těch k ničemu užitečných, kritických, které jen víc a víc nas..ají čtenáře. Kritika současného stavu je jen začátek cesty k obrodě. Neustálé kritiky jsou neustálé začátky ... které ovšem nikam nevedou. Neustálé nářky sice vypovídají dostatečně o stavu duše autora - vývoji ve společnosti ani trochu prospět nemohou. Není to škoda od autorů a diskutéru, kteří bezduše nadávají a plivou. Je to škoda od autorů, kteří zjevně inteligenci nepostrádají.

5 2
možnosti
Foto

První, co napadne po přečtení závěrečné otázky je nevolit, což se zdá jako nesmyslné. Ale po tom co Zeman za dvě období předvedl, obávám se, vstanou noví bojovníci. A když bývalý senátor Štětina žádá Senát, aby v tomto směru konal, mnohými zde je označen za estébáka, komunistu a blázna. Blázna proto, že má pravdu, to je tragedie naší doby. Karma.R^R^R^

18 1
možnosti
Foto

nějak se ta diskuze zkrátila:-P

2 0
možnosti
JL

Takovy vzdelany obcan jako jste vy, pane Vodvarko, nam napisete hned v uvodu prohlaseni, ktere je zakladem kazde spravne demokracie. Potom napisete clanek, kdy kritizujete urcitou zakulisni hru vyssich predstavitelu.

Krasne. To jste na to prisel az ted? Kde jste schoval ty clanky od vzniku CR? Ty by meli byt na iDnes pokazde, kdy zaseda Snemovna. Ta nam ty "pilire moci" plne nabourava kdyz zaseda. A vsichni ti politici pred tim, levi ci pravi, plne nabouravali tu zakladni demokratickou zakladnu. To vam nevadilo, pane Vodvarko?

Zpet k vasemu clanku. PLNE SOUHLASIM z obsahem vaseho mysleni. Konecne se objevil clanek poukazujici nasi neschopnost mit presne rady (ustavu), pro rizeni republiky.

Kratce na konec Dokud neocistime zakladni zakon, tedy ustavu a nepostavime ji na uroven presneho dokumentu s tim nezakladnejsim, podobne clanky budou i v budoucnosti. A ti, o kterych se bude psat, se budou jen usmivat. Nad nasi nemohoucnosti.

3 1
možnosti

Zbytečné urážky!

Co je základem demokracie a občanských svobod, vám dobře popsal autor blogu. To je demokratická dělba moci! To jsou ty skutečné pilíře demokracie, které sněmovna nemůže ovlivňovat! Pro řízení společnosti nejsou potřebné přímé rady. Přínosný je jen reálný cíl! A ten politikům chybí! Naše Ústava je dobře napsaná! Jen její tvůrci nepředpokládali, že se v ní bude pohybovat politik jako slon v porcelánu! Věřili v lid, že takového politika lid nezvolí. A mýlili se! :-)

1 2
možnosti
Foto

Zeman si především užívá moc. A provokuje. Jako provokatér bruslí na hraně, ale na druhé straně je to zbabělec. Všimněte si, jak se opevnil na hradě, či jak zdrhnul z jeho neúspěšné parlamentní volby. Neodváží se vstoupit do jakékoliv diskuse, kde by měl odpovídajícího protivníka.

Mám obavy z toho, že má k dispozici ještě čtyři roky a on je bude chtít využít k co největší škodě. Na závěr si určitě připraví podobný "majstrštyk" jako předvedl Klaus s amnestií, ba dokonce on jej bude chtít trumfnout.

Navíc věřím tomu, že jak on, tak i jeho kamarila již připravují "kvalifikovanou" náhradu.

A to jak jsem nevěřil, že projde v druhém funkčním období, se může zopakovat na podobném syčákovi.

PS. Jak se místní Zemanovi přisluhovači nejenom zde houfují, mi připadá koordinovanou záležitost.

24 2
možnosti
Foto

I když se s přímou volbou prezidenta v Ústavě nezměnily prezidentova práva a povinnosti ani o jedno písmenko, Zemanův chřadnoucí mozek to nedokáže pochopit a on se považuje za všemocného monarchu, který může vše. I když je to ode mě kruté, já osobně doufám, že mu jeho zhoršující se duševní stav co nejdříve zabrání ve výkonu prezidentské funkce.

Vám samozřejmě karma, pane doktore.

13 7
možnosti
DR

Nemám ho rád, nevolil jsem ho, v 70% věcí s ním naprosto nesouhlasím ale když vidím čeho všeho jsou jeho odpůrci schopni, tak doufám že tam vydrží až do konce jeho volebního období. R^

7 9
možnosti
Foto

Vynikající článek a závěr naprosto přesný. Karma R^R^R^

Zde už vůbec nejde o to, který politik se mi líbí či nelíbí z hlediska mých názorů na společnost a na to kam by měla směřovat, zda mírně více nalevo nebo mírně více napravo, zda mírně konzervativněji či více liberálně (atd) . Zde se opravdu jedná o systematický útok na základy demokracie

23 0
možnosti
AL

Zde se opravdu jedná o systematický útok na základy demokracie.

-------

To je pravda, ale stejně si nemyslím, že by tyto (zcela nepochybně vynikající a skvělé) články měli nějak ohrozit našeho demokraticky zvoleného prezidenta.

:-)

2 7
možnosti
AL

A že té nenávistné i zlostné rétoriky, stejně jako polopravd a překroucených faktů už na tomto blogu bylo.

-

„Jde-li Vám, občane & spol, opravdu o kvalitu naší demokracie, musíte ji bránit jen čistými prostředky. S pravdou je to totiž jako s křišťálovou studánkou. Kápnete-li do ní trochu splašků, nikoho už neosvěží. V lepším případě mu přivodí zažívací potíže, v tom horším ho může i otrávit“

:-)

3 10
možnosti

Pak ta studánka bude otravná jako Lička! :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 33,83
  • Průměrná čtenost 2546x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz