Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem moc rád, že jsem nic takového jako on řešit nemusel.Strašná smrt daní za to stát se symbolem.Budu trochu kacíř.Je otázkou zda by se místo Palachova týdne nenašlo jiné výročí v 89... Muselo to bolet , nejen na těle. Už proto si přeji abyste měl pravdu Vy a ne moje pochyby.

4 0
možnosti
LH

Zásahy policistů v Palachove týdnu byly podle mě mnohem brutalnejsi než v listopadu 89.Ale asi ještě nebyla ta správná chvíle........ čert ví..

1 0
možnosti
Foto

Dík, Tomáši. R^R^R^ Jan Palach byl člověkem s vysokým pojetím mravnosti. Čest jeho památce

Barbarskost a zhovadilost komunistického režimu se projevila i bezcitností k jeho pozůstalým. A základní lidskou neúctou - zničením hrobu a naprosto hanebným svévolným zacházením s tělesnými ostatky Jana Palacha bez vědomí příbuzných. Při všem tom smutném a špatném je dobrou zprávou pro nás, že oni sice chtěli vymazat Palacha z paměti národa, ale nepodařilo se jim to.

14 0
možnosti
VS

Bohužel nás letos čeká ještě jedno padesátileté výročí - 21. srpen 1969, Kdy Čechoslováci dali do držky Čechoslovákům.[>-]

11 0
možnosti
Foto

Ano, to je velmi smutná část našich novodobých dějin,

0 0
možnosti
MB

Karma příspěvku a já dodávám - Odpouštět je dobré - Zapomínat nikdy ... :-)

9 0
možnosti
PL

Velmi dobrý článek. Jen tu letargii bych národu nevycital. Sám jste v té době žil a musíte vědět, jak bylo těžké zvednout držku od hlíny.

2 1
možnosti
Foto

Bylo to těžké, ale ne nemožné. Pár lidí se odvážilo. Jiní zase tak nějak se v nastávající normalizaci uplatnili. :-(

3 0
možnosti
Foto

Totalitní režimy jsou možná založeny na strachu z moci, ale také platí vždy, že zdrojem moci ve státě je lid, u nás to platí s tou výjimkou, že totalitní režim byl založen na strachu, co bude, když padne, s konfiskáty po Němcích. Proto ta vůle ke změnám tak rychle vyprchala. A to už vůbec nemluvím o tom, v představě těch změn byla teorie konvergence.

0 1
možnosti
Foto

Rádo se stalo Alžběto a pěkné ráno. Jsem v Beskydech, zapadaný sněhem, takže vůbec nevím, jestli se dneska dostanu domů - přes noc půl metru.....

3 0
možnosti
JJ

J70a91n 84J91í96l71e83k

13. 1. 2019 6:52

---i naše generace má svoje kajícníky a vlastní emigraci a vlastní mučedníky a s držkou rozmlácenou, pak zůstali jsme němí...

Kryl to trefil R^[>-]

16 0
možnosti
Foto

Jo, je to tak. Díky za palec.

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 35,06
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám