Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu jste pominul oběť Jana Zajíce, ostatně to je celonárodní jev a je to škoda, to že JP byl první nijak nesnižuje oběť JZ!!Jinak pro vás Karma

4 0
možnosti

Podle ČT byli čtyři! :-)

0 0
možnosti
MS
DH

D45a46v79i59d 68H17o82r71á30k

13. 1. 2019 11:22

Pan Dr. Vodvářka snad jiné, než pěkné, přeci nikdy nemá.

1 4
možnosti
MV

Trochu se obávám devalvace přibehu JP. Včerejší film řekl, podle mého názoru, úplně všechno. Skvělá a jedinečná připomínka hrdinstvi a clovecenstvi Jana Palacha.

9 0
možnosti
MS

K tomu včerejšímu filmu bych ještě doporučil shlédnout minisérii Hořící keř z produkce HBO (režie Agnieszka Holland), kde jsou dobře popsány další osudy rodiny J.Palacha a jejich marný boj s režimem za vydatné pomoci tehdejší advokátky a polistopadové ministryně spravedlnosti JUDr. Dagmar Burešové.

4 0
možnosti
MM

Děkuji za článek. R^V

7 0
možnosti
Foto

Děkuji za krásně napsanou vzpomínku V

11 0
možnosti
DL

Snád sa nedá povedať viac.R^

7 0
možnosti
Foto

Vážený Tomáši, to téma je tak citlivé, že vyvolává až obavy z toho, kdo ho zvedne. Vy jste mě těch obav zbavil tím, že jste rezignoval jakési přivlastnění si Palacha. Adresátem toho Palachova výkřiku jsme byli všichni, tedy celá společnost. To je podstatné.

22 0
možnosti
Foto

Smutné je, že ten výkřik zůstal nevyslyšen.

3 0
možnosti
JH

Kupodivu povětšinou souhlasím. Jen si myslím, že velikosti činu Jana Palacha nic neubírá ani fakt, že ten Listopad byl z podstatné části výsledkem výsledkem úplně jiných dějů, spíše ekonomických.

Palach, Havel,atd. představují působivé kulisy, ale skutečné důvody zhroucení komunismu je rozumné hledat jinde, o čemž také svědčí, že to ruplo ve stejnou dobu prakticky všude i bez zmíněných kulis.

5 1
možnosti
MM

Snad nikdo netvrdí, že Palach a Havel způsobili pád komunismu. Morálním étosem svých životů, činů však přispěli k jeho pádu, stejně tak jak mnoho jiných, neznámých, ve srovnání s Palachem ovšem ne tak fatálně definitivním.

Tvrdit, že byli pouhými kulisami naší historie je velice primitivní.

10 0
možnosti
AL

Češi jsou národem, který má jednu zajímavou a ve světě nejspíše docela ojedinělou vlastnost. Jsme schopni se v kritických chvílích skutečně semknout a držet

----------------

Nejen Češi, ale i Poláci, Maďaři, Rusové, Angličané a mnoho dalších národů. Tak ono to stou "ojedinělostí" zas nebude tak žhavé.

4 2
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 35,02
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám