Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, mně osobně nevadí výplody nemocného mozku fanatického komunisty Grebeníčka. Co mě ale opravdu děsí je to, kolik lidí ho obhajuje.

20 0
možnosti
Foto

Nikdo ho neobhajuje, je obhajována toliko svoboda projevu i po projevu. Každý má právo říci ve veřejném prostoru názor na veřejně projednávanou záležitost.

5 3
možnosti
Foto

Schází mu kapka studu, inu soudruh...

10 0
možnosti
AL

A abych předešel tomu, co se nabízí – jak mohu napsat, že kniha je lež, když jsem jí nečetl? Nu, mohu a dělám to. Protože jí napsal komunistický lhář,

Děkuji za přečtení.

Váš Elf Arnold.

:-)

3 5
možnosti
Foto

Občane Ličko, pokud se Vy nazýváte Elfem, tak je to stejné chucpe jako ta knížka Grebeníčka.

11 0
možnosti
Foto

k tomu, abyste mohl nějakou knihu hodnotit, byste ji měl nejdříve zakoupit (či si ji půjčit), ale hlavně přečíst,

7 5
možnosti
VS

Vzhledem k tomu, že vy jste ji pravděpodobně také nečetl, předpokládám, že se se zdržíte její obhajoby.

8 0
možnosti
JH

J15i94ř55í 85H86o14r20á78k

29. 12. 2018 9:10

Špatný zákon o církevních restitucích dal Grebeníčkovi do rukou argumenty, že ochraňuje většinu voličů proti zvůli poslanců a celého režimu. Vládní většina jednoho pravomocně odsouzeného poslance za majetkovou trestnou činnost schválila narychlo v noci tento zákon. Nečasova vláda si nedala práci, aby přesvědčila opozici a alespoň část obyvatelstva k širší shodě. Nehledě na to, že zákon je technicky špatný, přeceňuje náhrady za nevydaný majetek a umožňuje žalovat vydání již jednou zaplaceného majetku.

4 4
možnosti
VS

Mohl byste naznačit, jakým způsobem měli být komunisté přesvědčováni o nutnosti odluky církví od státu a s tím spojenou nápravou majetkových křivd? Dost dobře si to neumím představit.

4 0
možnosti
OF

Arcibiskupské lesy v okolí Bruntálu nejlépe platí dělníky.

Státní lesy si najaly nějakou zlínskou firmu a ta přes prostředníky najímá lidi.

Za zasazení stromku/ dle terénu/ většinou platí 7 Kč. U státních lesů, díky "prostředníkům" , platba klesne třeba až na 4 nebo 3 Kč.Arcibiskupské lesy to zřejmě

̈mají ošetřeno jinak.I v podnikání je třeba morálka, a zdá se, že ta křesťanská

je lepší než ta socialisticko-kapitalistická.

Když církvi vrátíme ukradený majetek, bude se živit sama, nebude třeba státní podpory, něco ušetříme na daních.Kdyby se ukradený církevní majetek privatizoval, Kellner,Chrenek,Tykač, Komárek a spol. by byli ještě bohatší , a my plebs, bychom utřeli nos. Tak o co soudruhům jde, opravdu nevím.Já bych svoje daně rád dával církvi./jsme takový věřící nevěřící, jako ostatně většina lidí/ Moje babka bydlela ve Stonavě Mexiku na čp. 561 /500m od dolu ČSM sever, ten se stavěl/.ještě v polovině /?/ 60.let měli s dědou závratných 561 Kčs důchodu.A babka vždy jednou do roka dávala 1000 Kčs na církev, jednou dokonce 4000 ministrantům na "roucho " / A nám dala 50 tisíc na stavbu domku..Je pravda,že děda dělal do 75 let topiče na dole.

A nebyla sama,kdo podporoval církev..Přál bych si aby peníze, která moje velmi pracovitá babka dala církvi, té církvi zůstaly. A soudruzi mohou akorát držet pusu.

Moje matka měla v práci šéfku, velkou soudružku, která za směnu stačila akorát přečíst Rudé právo. Jo, soudruzi, kdybyste makali tak jak moje babka, tak by dneska ta naše republika vypadala jinak,. Vám karma .R^;-D

10 0
možnosti
LB

Mám podobnou zkušenost z rodiny. Když v roce 1938 během jednoho roku zemřeli tři dědovi sourozenci, kteří hospodařili na velkém statku s polnostmi a lesy, děda dvě třetiny tohoto majetku prodal a jednu třetinu - pole a lesy daroval římskokatolické církvi.

Když na přelomu 70. a 80. let hrozila devastace barokního kostela na Klokotech, lidé uspořádali tajnou sbírku, pan farář věnoval veškeré své příjmy a stavební inženýři zdarma udělali projekt rekonstrukce a také fungovali jako stavební dozor.

Když přišli estébáci vyšetřovat, kdo záchranu této unikátní architektonické památky organizoval, pan farář jim řekl, že jej klidně můžou zavřít, že už má zkušenosti z 50. let a vzít mu můžou jen to, co má na sobě, protože jiný majetek nevlastní.

Dneska v klokotském kostele uzavírají svatby i diplomaté a váží sem cestu věřící z celého světa...

10 0
možnosti
OS

Vám palec nahoru, léta utíkají a začínají pomalu odcházet pamětníci "socialistického zázraku". Proto je potřeba stále připomínat zvěrstva KSČ, která 40 let se snažila po příkladu SSSR nám "zpříjemnit" život. Soudruh Grebeníček je jen ukázkou, že komunista zůstane komunistou a v převracení dějin a hodnocení jejich zločinů dovedou vždy mistrně lhát.

15 0
možnosti
JK

J23a30n 47K15o98z17á85k

30. 12. 2018 1:00

Komunisti dokážou mistrně lhát. Tomu věřím viz. Rychetský, Štech, Babiš atd.

0 0
možnosti
AL

Dnes budu (stejně jako zdejší partička) levný internetový komunistobijec. :-)

Bez vášní sděluji, že 41 let vlády KSČ, naší zemi přineslo více škod - jako 2 světová válka. Jde o prostý, prokazatelný fakt.

Vám pane kolego patří zasloužená karma.

R^

2 3
možnosti
VS

Kdo jste a co jste udělal s Arnoldem?

3 0
možnosti
JS

Vaše kritika knihy připomíná praktiky komunistické propagandy.

Chartu taky nikdo nečetl, ale všichni ji odsoudili.

4 6
možnosti
Foto

Vy nemáte možnost, pane Sedláčku, se s předmětnou knihou seznámit?

6 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám