Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Grebeníčkovu knihu jsem nečetl a číst nebudu. Pokud jsou jejím obsahem církevní restituce, oprávněně předpokládám , že autor je neschvaluje. Ten autor, který jako člen strany, která vůči církvím páchala nejhorší zločiny, ten autor, jehož otec mučil politické vězně a ani jeden se za toto neomluvil, tak jen vydání této knihy považuji i já za hanebnost!

25 1
možnosti
JZ

J72a45n 65Z11i67e57g79l25e53r

29. 12. 2018 10:49

Zasloužená karma :-)R^

12 1
možnosti
MM

Souhlasím, je nutné o tom psát. zvláště když se křtu tohoto "díla" zúčastní člen vlády!

14 0
možnosti
Foto

Zcela nevýrazný ministr vylezl z nory a zrovna ke Gerebníčkovi, který ho na jeho postu podpořil. Jaké překvapení!

2 0
možnosti
PD

P37e54t95r 28D25r60a58p11a42l

29. 12. 2018 10:33

bavil jsem se včera u diskuze u p. Rotha. Příznivci dvou totalitních organizací se do krve hádali, která z nich je méně totalitní

2 2
možnosti
Foto

J12a96k11u78b 48R11o49t27h

29. 12. 2018 11:52

Když už o mne píšete, můžete laskavě napsat, o které že dvě totalitní organizace se jedná? 8-o8-o8-o

4 0
možnosti
Foto

Karma:-)R^ ... zajímalo by mne, zdali soudružky a soudruzi zde diskutující, jsou vůbec schopni pochopit podstatu věci, skrývající se už v názvu - tedy v čem tkví hanebnost této knihy, kterou bezesporu netřeba ani číst, při znalosti názorů soudruha Grebeníčka? Tedy krom toho, že se křtu zúčastní člen vlády, což už je o něčem zcela jiném. Vypadá to, že nikoliv - proč, to je asi taky nabíledni, a doufám, že kvůli tomu nebude příspěvek smazán. ;-DRvRv

24 0
možnosti
Foto

A v čem tkví hanebnost pašování živých zvířet v kufru, tedy zavazadlovém prostoru letadla, a to z Jižní Ameriky do Evropy (=mnoho hodin letu) ?

Už to víte?

Než někoho křivě nařknete z toho, že je soudruh, zkuste se nejdříve zamyslet nad tím, z čeho můžete být nařčen Vy sám, a to dokonce právem.

5 14
možnosti
Foto

Doporučovala bych smířit se s tím, že máme celkem liberální typ demokracie a svobodu slova, takže Vy můžete psát a zveřejňovat, co Vás napadne (zde dokonce zdarma, na účet Mafry), ale i krajně nesympatický Grebeníček může psát, co uzná za vhodné (a pro co si sežene vydavatele).

Může se nám to nelíbit, ale to je asi tak všechno, pokud si ovšem nepřejeme návrat k totalitě, která zakazuje a přikazuje podle toho, co se jí hodí do krámu. A uvědomme si, že mocí by v té nové totalitě nakonec vládli úplně jiní, než by nám bylo milé.....

10 3
možnosti
MS

"Může se nám to nelíbit...". A když se nám něco nelíbí, tak máme mlčet, nebo se ozvat? Autor nedělá nic jiného, než že se ozývá proti tomu, co se mu nelíbí. Nikde jsem se nedočetl, že by požadoval zákaz vydávání Grebeníčkovy knihy, jak bylo v takových případech "dobrým" zvykem za totáče.

22 0
možnosti
SB

Opět platí to, co již mnohokrát předtím:

Nejlepší reklamu takovéto knize a mnoha dalším dělají lidé, kteří takové knihy vehementně kritizují.

Knihu jsem nečetl a číst nebudu, protože na výplody pana Grebeníčka nejsem zvědav. Ale mohu ujistit, že o její samotné existenci vím pouze díky té ostré kritice, která se na ni snesla. Jinak bych ani nevěděl, že Grabeníček něco napsal a že mu to bylo vydáno.

Já to chápu: je těžké se k tomu nevyjádřit, když v člověku vře pocit pohoršení. Kritika může být zcela oprávněná a já věřím, že směrem k této knize oprávněná skutečně je. Po této stránce chápu i autora tohoto příspěvku. A to slovo "chápu" platí i navzdory skutečnosti, že v náhledech na EU, na Havla, na Klause nebo na Zemana patříme každý jinam. Ale v náhledu na komouše se shodneme.

Takže neříkám, že ta kritika je chybou nebo že není na místě. Říkám, že mnohdy kritici dosáhnou pravého opaku a udělají té knize tu nejlepší a bezplatnou reklamu. Kdo by dnes znal Salmana Rushdieho a jeho Satanské verše, kdyby mu tak intenzivní reklamu neudělali muslimští duchovní, kteří ho za to odsoudili k trestu smrti? Knih vychází mnoho a v dnešní době internetu a desítek televizních kanálů čtou lidé čím dále tím méně. O té knize by dnes vědělo pár tisíc lidí na celé planetě. Takhle o její existenci vědí desítky milionů lidí, z nichž mnozí si ji dokonce i přečetli. Tím neříkám, že tyto dvě knihy, o kterých se v tomto svém diskusním příspěvku zmiňuji, jsou jedna za osmnáct a druhá za dvacet bez dvou. Nesrovnávám je, pouze tvrdím, že jedno mají společné: Nejlepší a zcela bezplatnou reklamu jim udělali jejich kritikové.

9 1
možnosti
VS

Občané České republiky jsou zajímaví. Skoro třicet let po pádu komunismu máme předsedu vlády bývalého člen KSČ, které své členství přetavil v nevídané bohatství a ke všemu to byl agent StB. A tohoto vykořisťovatele drží u moci hlasy komunistů, včetně zmiňovaného "spisovatele" Grebeníčka. Dovedete si představit, že by v Německu byl kancléřem bývalý člen NSDAP a agent gestapa - já ne. [>-]

17 2
možnosti
Foto

Ono to může být tím, že těch členů někdejší KSČ byla spousta, snad dokonce 10% obyvatel původní ČSSR. Takže nejspíš vichni, co měli ostré lokty a tedy potenciál vydrápat se, kam až to půjde.

Členské průkazy pak odhodili, ale jejich osobní vlastnosti jim zůstaly. No a díky nim jsou tam, kde dnes jsou. Draví nahoře, méně draví pak dole, kde holt frflají, obvykle na nepřízeň osudu. To tak nebolí.

7 2
možnosti
Foto

1) Uljanov jako vynálezce NEP se rozhodně v hrobě obracet nebude.

2) Co se týče postoje církve k majetku, tak to jasně ukázala kauza voršilek, které si vzaly to, co dostaly v nejlepším případě omylem. Tam se láme evidentně důvěra občanů k našim církvím. Do té doby byla katolická církev považována za nejvyšší morální autoritu. Buď můžete mít autoritu, a nebo majetek. Obě mít dohromady nejde. Nutně se pošpiníte chtě nechtě.

1 3
možnosti
Foto

V pasáži článku mě vysloveně dojala starost autora o mínění Lenina, který prý "musí při vědomí tohoto faktu ve svém mauzoleu přímo rotovat", chudáček nešťastný... Tento projev ochranitelství chápu jako důsledek pilného studia marxáku na VŠ (bylo povinné pro všechny).

3 0
možnosti
DR

Považovat můžete knihu za co chcete, na to máte plné právo, to Vám ovšem bude platné jak mrtvému zimník, důležitý je její celkový úspěch a ne diskuzní žvanění a jak sleduji e-shopy, tak kniha se prodává dobře.

Bodejť by taky ne, po té laciné reklamě. ;-D

3 8
možnosti
LB

Podle čeho poznáte, jak se kniha prodává? Knihkupci vám podávají hlášení?

6 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám