Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O28t28a 54K45i35n91c

29. 12. 2018 13:26

Naprostý souhlas.

10 0
možnosti
PT

P18e43t69r 29T69o22m81e86k

29. 12. 2018 12:39

R^R^R^Naprostý souhlas.

12 0
možnosti
Foto

Neměl jste namysli Toaletní listy?

7 2
možnosti
DH

D30a31v41i95d 64H28o40r62á10k

29. 12. 2018 12:15

Pane Vodvářko, gratuluji!

Ještě včera byla na místě podle hodnocení karmy, jak jsem Vám psal "o prsa" před Vámi paní Jandová. A je vidět, že jste si má slova vzal k srdci a svým aktivním přístupem a výběrem tématu se Vám ji dnes podařilo překonat.

Bravo, jen tak dál k úspěšným a šťastným zítřkům a to bylo abyste se z té čtvrté desítky nedostal do pozic, kam patříte. Držím palečky.

4 13
možnosti
DR

Obávám se že v tomto konkrétním případě výše karmy bude mít na prodejnost velký vliv.

1 6
možnosti
Foto

J43a47k33u14b 85R82o45t45h

29. 12. 2018 11:56

Líbí se mi, jak odpůrci církevního narovnání a příznivci stalinisty Grebeníčka už "argumentují" jen dobrou reklamou, kterou prý články děláme knize. ;-D

A dodávám těm, kteří se podivují, jak někdo může psát o knize, kterou nečetl - Grebeníček, a další komouši, názory a pseudofakta ohledně církví u nás publikují veřejně už drahně let. Takže vše, co v knize snad může být, už napsali, a je to dostatečně známé. Jestli snad někomu ne, je to jen jeho problém. :-/

28 1
možnosti
DR

Tak tak Jakube, počítám že i tobě Mirek později zašle děkovný telegram za zvýšení prodeje. ;-D

3 6
možnosti
Foto

Obávám se, že pouhé rozhořčení nestačí. V daném případě by bylo lepší vydat knihu, která by uvedla všechny okolnosti na základě ověřených podkladů. Např. by mohla obsahovat seznam významných staveb, které byly za totalitního režimu zdevastovány a jaká tím vznikla škoda - myslím tím znehodnocením kulturního dědictví.

A doplnit to obrazovou dokumentací by bylo dostatečně výmluvné.

A co podobně laděný televizní dokument? To by byla jistě účinnější odpověď na Grebeníčkovu snůšku nehorázností, že se rozčilovat zde na blogu.

I za totáče se tu a tam jakýsi soudruh spisovatel snažil svým "dílem" zapůsobit na masy, ovšem skončilo to vesměs v rudých koutcích a závodních knihovnách.

Vlastní "kniha" je vcelku bezvýznamná, ovšem přítomnost ministra kultury při jejím křtu, to je hanebnost. R^

12 0
možnosti
Foto

Nápad s knihou dokumentující devastaci církevních objektů za komunizmu je velice dobrý. Měla by se udělat.

Materiálů je obrovské množství - například v památkových ústavech od celostátního po oblastní. Jednotlivá biskupství mají dnes svá památková oddělení. Farnosti mají svoji dokumentaci. Pak jsou tu kláštery a poutní kostely, z nich byla většina zdevastována opravdu strašlivě.

Při každém restaurování se vždy povinně dělá dokumentace stavu a průvodní správa. Jsou zdokumentovány náklady, kolik stály opravy. Mohla by vzniknout kniha o tisícovkách stran.

9 0
možnosti
Foto

Těžko očekávat od s.(nikoli mého!) Grebeníčka ,,hanebnost" v podobě liter. díla s názvem ,,Ve znamení srpu, kladiva a rudé hvězdy",ač to by bylo stejně ,,účinné", jako mnohé z blogů, jakož i jiných ,,děl". Vychází to jinak nastejno, jako ,,konstruktivní kritika" bolševika, ergo též až po bolševicku vedená. Ale to nic. Nejsme jako oni, že, ehm. Ač jak kdo, a jak kdy. Pokud kdokoli tvrdí, že tvrdě začínal od píky, vždy se naskytne I otázka, zda ,,skutekně";-) A jinak ještě jedna ,,maličkost navrch". Kde kdo, a nejen v politice, pere peníze i ,,literární tvorbou" v podobě knižní. A navíc, ani mnohdy PíÁr netřeba. Kritika je nakonec tím jedním z nejlepších;-)

1 0
možnosti
Foto

Grebeníček si nemohl přát lepší reklamu své knihy. Paradoxem je, že mu ji poskytli nečlenové jeho fanklubu.

3 8
možnosti
MM

Jste schopen psát o něčem jiném, než o reklamě, třeba o obsahu knihy a jejím významu?

9 0
možnosti
JS

Mohu Vás Martino Moudrá pozvat, slovy klasika, na schůzku?

"Dívko nesmělá, proč bys nechtěla,

zítra se mnou si schůzku dát.

V lesním zákoutí ústa ztichnou Ti

Víno nám rozpaky zkrátí"

2 0
možnosti
Foto

nemělo tam být - zítra se mnou si schůzku dáti? pak by se to rýmovalo s - zkrátí.

1 1
možnosti
DH

D68a54v25i64d 66H62o78r17á54k

29. 12. 2018 11:03

Včera jsem ve dvou podobných diskuzích psal, že zvažuji případnou koupi této knihy a ač stále nevím zda to nebudou tzv. "vyhozené prachy", pak po shlédnutí dalších zdejších příspěvků jsem dospěl k rozhodnutí, že rozhodně ano.

I když nevím zda ji budu schopen celou přečíst, pak zaujme v knihovně čestné místo na poličce v níž mám jako atrakce různé tituly, mezi něž patří jak jsem psal níže v příspěvku po dědovi zděděný Mein Kampf, po babičce značně léty zchátralou Bibli svatou, nějaké knihy s budovatelskou tématikou včetně z antikvariátu získané knihy Sebrané spisy V.I.L., pár nějakých brožůrek, které mi při návštěvách mezi dveřmi v 90.tých letech bezúplatně věnovali nezvaní návštěvníci poslů Božích Jehovistických, a několika atraktivních, ale hlavně předražených knih z nevím, zda ještě existujícího vydavatelství Reader ́s Digest Výběr k jejichž odběru přemluvil již zesnulou tetu jakýsi "šmejdský prodejce".

1 1
možnosti
Foto

Pro vás to rozhodně vyhozené prachy nebudou. Pro vás ne.:-/

9 2
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám