Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J34a54n 49Z63i41e43g94l82e91r

28. 11. 2018 20:18

Univerzity jsou svobodné a na akademickou půdu si mohou pozvat koho chtějí, ale tohle je proti dobrému vkusu. Pozvala by snad německá univerzita po válce na besedu šéfa gestapa?

5 2
možnosti
Foto

Nikoli. Ovšem toto je demokracie. A tzv. kom. režim nebyl poražen, na rozdíl od německého nacistického, ve válečném konfliktu. To je onen ,,detail";-)

7 1
možnosti
VV

Jinak bych rekl, ze Alojz Lorenz patri tam, kam se jeho zasluhou dostaly desitky, stovky nebo tisice slusnych lidi.

3 0
možnosti
Foto

Proč se toho Lorence tak strašně bojíte?

6 0
možnosti
AM

A57d73a71m 16M24a82l90ý

28. 11. 2018 20:29

Nebojíme. Jen je to odpornej člověk, který si nezaslouží takovou příležitost.

4 0
možnosti
ZD

A karmu jsem ctěnému panu doktorovi dal omylem - bylo to ukliknutí.

1 0
možnosti
ZD

Debata o které zde debatujeme je přístupná v archivu českého rozhlasu : https://dvojka.rozhlas.cz/tomas-zima-cut-skore-pro-stredni-skoly-povede-k-jejich-zavirani-7690950

Poslechněte si to téma okolo 15-té minuty a srovnejte to s debatou.

4 0
možnosti
ZD

Již jednou jsme Vás nazval zdatným manipulantem a dnes to opakuji. Včera tuším jsem na to téma slyšel debatu na ČR2. Ten člověk nebyl na debatě sám a vedle něj seděl tehdejší vůdce studentského hnutí. Byla to debata - střet názorů. Studenti si z toho měli odnést porovnání a poučení do života.

Připodobňovat studenty k vězňům koncentračního tábora a pana Lorence k Himmlerovi na společné besedě je dost přes čáru. Nemluví z Vás náhodou nenávist ? Nedávno jste o ní psal !

Jednou to tady bylo, je to součást naší historie a kdo brání mladým lidem poznávat podobná témata je na stejné mentální úrovni jako komančové i když se k nim naoko nehlásí. Budeme bourat sochy, měnit učebnice a otáčet se jako korouhvička ve větru. To je správný svět podle pana Vodvářky ?

14 7
možnosti
Foto

P50e30t58r 80O11m41e80l65k48a

28. 11. 2018 18:48

A jaký je správný svět podle vás? Chodit kolem sochy masového vraha a nechat učit děti podle knížek ve kterých je strana to nejlepší co si máma s tátou mohli přát? To je ten správný svět podle pana Dandy? Děkuji nechci. A jestli se zeptáte jestli ze mne mluví nenávist, tak mluví. Lorenz měl dneska ještě sedět spolu s ostatním v krimu a nikdo by nemusel řešit univerzitní půdu.

8 6
možnosti
MK

Píšete:

Pokud byl režim natolik slabý, že se nedokázal s podobnými zločinci vyrovnat soudně tak, jak by bylo záhodno v každé normální společnosti, měli by kompetentní lidé na čele fakult či jiných vzdělávacích institucí mít natolik pevné morální zásady, aby je zcela eliminovali z veřejné scény a ještě deklarovali své pohrdání podobnými charaktery.

Zdroj: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=689749

Rád bych se Vás zeptal co jsou to kompetentní lidé a za druhé co akademická svoboda?

Kompetentní lidé jsou ti co zastávají určitý názor? Nezlobte se na mě, ale tohle je věc, kterou zavedli na Vysokých školách komunisté po roce 1948. Předtím na akademické půdě mohl diskutovat kdokoliv. Protože svoboda akademické půdy. Eliminovat? Jako, každého, kdo má jiný názor zlikvidovat? V čem to je jiné, než když komunisté popravovali, (naštěstí nemáme trest smrti) a posílali ty, kteří s nimi nesouhlasili do koncentračních táborů na převýchovu?

Vlastně Vám nejde o diskuzi, jde Vám jen o ten "správný pohled" na svět" O ten šlo drahý pane doktore jak teroristům z 1789, tak komunistům i nacistům.

12 3
možnosti
ZD

Trefné. Autor na začátku připodobní studenty k vězňům koncentračního tábora a Lorence k Himmlerovi a dál již pokračuje v láteření, jako by tam ten Himmler opravdu seděl. Manipulant a kryptokomunista jsou myslím - při vší úctě - také výstižné názvy.

7 3
možnosti
MD

Patrit na univerzitni pudu? Snad pozvat nekoho, predstavit ostatnim jeho osobnost jeho osobnim projevem neni zase tak spatny pocin. Ovsem cekat od nej, ze sam sebe odsoudi je rozhodne naivni. Uz to, ze v tom projevu odmita jakoukoliv osobni vinu za to pozvani stoji. Zalezi jen na tom, jak k tomu pristoupime. A jak rika pan Horak, A . Lorenz vi. I kdyz by se jeden divil, kdyby sdelil neco podstatnejsiho.

7 0
možnosti
LB

Myslíte, že šéf StB Lorenc měl se studenty pohovořit o tom, co uměli komunističtí estébáci? Jak uměli diskreditace, dezinformační kampaně a zlomit slušným lidem charakter? To budou muset zhodnotit historikové, až se archivními dokumenty prokoušou.

9 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám