Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám skoro za to, že ve věci naložení s fotografií, kterou nemá naprosto nikdo v ČR za povinnost ve škole vyvěsit, naložit s ní, jak je libo, by de facto nemusel reditel vubec nikam chodit. Myslim, ze nikdo nema šanci proti němu cokoliv uplatňovat. Pokud ho předvolávají kvůli fotografii, dopoušteji se vymáhání práva ve věci, která by se neřesila nikde v republice. To znamená naopak pro předvolavatele... porušení demokratického principu a zneužívání nezávislého postu pro prosazování svých stranických nálad a svých výkladů nějaké neexistující povinnosti....která opravdu neexistuje. Byla bych v klidu. Nemůžou na něj. Existuje jen jedna varianta...a tu tady nebudu zvýrazňovat.:-)

15 2
možnosti
Foto

Jen dodám...vyhoďme všechny reditele...kteří Miloše Zemana pres prazdniny při malování šoupli na půdu, narvali za skříň, nechali v křečovitě šatně, po prázdninách ho vůbec nepověsili...nebo si ho v souladu s možností svobodně si určit...ani fotku do škol neobjednali...jak píšu...Nemůžou nic.:)

6 0
možnosti
Foto

R^ Karma R^

V demokratické zemi je suverénem občan. Žádný satrapa, ať z radnice nebo z Hradu.

Jinak, pěkně se to tady "vytrolilo" ;-D Je vidět, kolika lidem se prezidentovy vulgarizmy líbí! ;-D

17 3
možnosti
KT

Ono je to takové lidové, pivně hospodské, jako by tam s nimi ve čtvrté cenové přímo seděl.

4 0
možnosti
Foto

..Malá asociace"., ne-li až paralela A sice tato:,,jdouce kdosi kamsi, ,,čemusi" se preventivně vyhnul. Ale, jelikož to byl člověk až z gruntu zvídavej,a vůbec až pragmaticky založenej, raději se až ujistil, a to přímo způsoben jemu až danným. I zaštˇoural prstíček, následně i přičichl, ale, tedy pro jistotu, raději prstík i olízl. A měl jistotu! Tfuj, je to to vono! Eště, že sem do toho nešláp!" Nojo, byl to slušńák i ,,pragmatik až absolut. Nakonec i proto vše nejen rozebral, ale i do prostoru veřejné uvedl;-D

1 0
možnosti
JK

J45a70n 29K82l35á37s74e53k

23. 10. 2018 22:34

KarmaR^

Je velmi smutné, že právě v době, kdy si připomínáme 100 let od vzniku Československa, se k moci to nejhorší morální bahno - bolševici společně s estébáky a nácky zase začínají kázat, co je a co není správné.

13 2
možnosti
LB

Víte pane Klásku, já vnímám jako varovnou inflaci pojmů "náckové, ale i bolševici či estébáci" v našem veřejném prostoru. Obávám se, že se z těchto pojmů stanou obyčejné slovní výplně a brzy už nikdo nedokáže ty skutečně nebezpečné ideologie a osoby nazvat pravým jménem. Nálepky zrychlují konverzaci, ale jsou dvojsečnou zbraní!

8 0
možnosti
OK

O75t37a 19K16i21n12c

23. 10. 2018 22:18

Miloš Zeman přece nemluvil nikdy sprostě, jednalo se o staročeštinu, viz https://ravek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=683918 :-).

Ale někteří diskutéři od Jaromíra Petříka počínaje, přes Standu Nováka, Miroslav Macka a Danem Rozsívalem a jiných trollů na vás nenechají ani nit suchou.

:-)

11 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, každý, kdo má jiný názor než pan Vodvářka, je troll.

6 0
možnosti
JB

Nevidím v zakopávání obrazů do hnoje žádnou slušnost. Z Vás se stal pouhý propagandista, jaký jste lékař netuším.

16 8
možnosti
KT

Pletete si kompost z hnojem, ale máte pravdu, nepotřebné fotografie patří do směsného odpadu.

4 0
možnosti
LB

1. Vulgarity od hlavy státu jsou nepřípustné, zejména ve veřejném projevu. Zde prezidentu Zemanovi patří odsouzení.

2. Prosil bych pana Vodvářku, aby sestavil a věrohodnými odkazy opatřil seznam "normálních zemí, kde nikdy nenastalo", že:

2a) Nikdo neuložil portrét aktuální hlavy státu do kompostu či obdobného místa.

2b) Naopak následovalo to, že po veřejném užití vulgárního výrazu byl prezident odvolán z funkce.

Poznámka: Vyjádření pana Vodvářky zde není jednoznačné a připouští tudíž oba výklady - A i B.

2c) Dobrý pedagog s žáky nerozebírá jednotlivá slova, ale smysl celého vyjádření. To je správný postup i při rozboru slov pana prezidenta.

3. Na rozdíl od mnoha jiných pan Vodvářka správně uvádí, že sl. Hyťhová vyjádřila pochopení pro rasistické výroky ostatních, ne že se jich sama dopustila. To je zásadní: Snažme se pochopit ubohého nácka i s jeho rasismem. Nedělá to však nácka i z toho, kdo se o to pochopení snaží!

Jsem přesvědčen, že bude-li s těmito lidmi hovořeno, podaří se alespoň některé z nich v jejich názorech umírnit. Nebude-li vynaložena nejmenší vůle je pochopit, bude se situace jen zhoršovat. Má-li pan Vodvářka nějaké důkazy o rasismu přímo slečny Hyťhové, nechť je zveřejní.

4. Považuji za zásadní omyl hledat rasismus u představitelů SPD. To jsou nebezpečné mediální lži, které kamuflují skutečné nácky, kupříkladu "Národní demokracii" s jejich Adamem Bartošem a další, kteří tvoří tu skutečnou a nebezpečnou rasistickou a neonacistickou subkulturu v naší zemi!

4. K jádru věci, tedy afektovanému a teatrálnímu gestu pana ředitele: Není na místě ředitele odvolávat, avšak bylo by dobré s ředitelem promluvit a říci mu, že je na škole nepřípustná politická agitace. Osobně bych ředitele nepřesvědčoval o tom, aby se stal fanouškem pana prezidenta, ale nadhodil mu myšlenku, zda nechce být lepším vzorem pro mládež než prezident Zeman a zda nechce přes svůj osobní odpor ponechat obecnou tradici, tedy vyvěšení portrétu hlavy státu ve třídě.

20 2
možnosti
LH

Že ten závazek nepsal o Zemanovi dá ale takovou práci..... :-))))

6 1
možnosti
Foto

Nemocná hlava státu?

Já se dívám, že je dle Vás nemocný každý, kdo má jiný názor než Vy.

Zdraví jsou pouze ti, kteří sdílí Vaše názory.

7 11
možnosti
PK

Asi je dobré si odpovědět zda vůbec zda politiku učit a diskutovat či ne? Učit moderní dějiny znamená učit historii politických vražedných teorií, které bohužel vstoupily do mnoha zemí a mnoha životů. Učit politiku tedy znamená jen dát prostor studentům pro debatu a nechat je říct jejich názor za použití argumentů, dát jim čas na zjištění informací a jejich prezentování..Tedy politika ve škole ano

Následně záleží jen na učiteli a je velmi těžké například pro přesvědčeného voliče ODS/ČSSD být demokratem a a zapomenout na své přesvědčení , překousnout své mocné ego a uvědomit si, že student může mít lepší informace. Nejlepší, co lze učinit, je studenty navést na tyto lepší informace a nechat je rozhodovat samostatn

Závěrem jen chci podotknout, že nesouhlasím s hozením obrazu do kompostu, jen pro vulgární výroky stávajícího prezidenta. Ani u jeho předchůdců jsem tuto reakci nezaregistroval a třeba v případě souhlasu s bombardováním jiné země bych to očekával, proti tomu je vulgarita peříčko.

A pan autor se mýlí pokud říká,že V normální zemi by v případě podobného projevu hlavy státu následoval impeachment

Doufám, že USA považuje autor za normální zem a tak jen malá ukázka slovníku jejich prezidenta a mohl bych dodat další.Whether it has been his what he has said in private (“Grab ‘em by the pussy”) or in public (“Wouldn’t you love to see one of these NFL owners, when somebody disrespects our flag, to say, ‘Get that son of a bitch off the field right now’”), his words have led the charge of an explosion of profanity, sexual innuendo, and racial slurs from.....

12 0
možnosti
Foto

Vy nevíte, že sprostý nesmí být pouze Miloš Zeman?

Když byl sprostý prezidentský kandidát Karel Schwarzeberg, tak to jeho příznivci komentovali jako výrazy jeho aristokratické noblesy.

Pro jistotu sem natáhnu aristokratický slovník Karla Schwarzenberga: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=433828

5 2
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 34,31
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám