Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna velká a upřímná karma od ateistky :-)

3 6
možnosti
DV

D38a14v18i35d 57V67l73k

14. 10. 2018 14:58

Svět se pohybuje prostě jinam než myšlenky starých mužů.

4 13
možnosti
TG

T38o59m36á77š 88G86a72y81e31r

14. 10. 2018 15:48

.... a Vy jste "prozíravě" zachytil odkud vane vítr a "myslíte" tím správným směrem.

10 0
možnosti
Foto

J71a37n 56Š86i38k

14. 10. 2018 14:15

Myslím, že katolická církev až na výjimky mladým moc nerozumí. Je to škoda, protože právě ona by se mohla podílet na budování morálních zásad ve společnosti. Bohužel slušnost a čestnost dnes často bývají pokládány za slabost a přitom takový být není žádná hanba. Jenže chybí vzory a ti, kteří by mohli ukazovat správný směr, resp. je jich málo. Bůh může směr ukázat, je však potřeba si k němu najít cestu a to jde bez pomoci těžko. Včera jsem byl na procházce s rodinou kolem jedné přehrady a dobře se díval kolem sebe. Jak se lidé usmívali, drželi se za ruce a občas se objevily i polibky. Všude ve vzduchu voněla láska. Svět není zdaleka tak zkažený, jak nám mnozí podsouvají. To neznamená, že je dokonalý. Je ovšem možné, že jsem jen naivní a hloupý :-) Děkuji za článek. Projev jsem neviděl, zkusím ho najít.

5 0
možnosti
Foto

Myslíte, že lepší nositelé morálních zásad ve společnosti než Petr Piťha jsou například Tomáš Halík, či katoličtí politikové Daniel Herman nebo Pavel Fischer?

Nebo, profesor Karlovy University M.C.Putna?

Všechny totiž spojuje nenávist vůči prezidentovi Zemanovi, vůči komunistům, Putinovi, takže by měli budovat ten správný směr a cestu, kterou jim zřejmě ukazuje katolický Bůh.

Zemanofobie, komunistobijectví a Rusofobie jsou přece současnými katolíky velmi podporované (viz projevy Halíka, Hermana, Fischera, M.C.Putny a většiny křesťanských blogerů na IDnes), jako by to byly atributy křesťanské slušnosti a čestnosti.

2 8
možnosti
MK

RvRv Je až úsměvné, jak u křesťana vystrčíte do popředí nevěru a alkohol tak, jako by totéž u jiných (třeba u homosexuálů) neplatilo stejně. Naopak, nevěra a změna partnera je u jinak orientovaných poměrně častá.

Myslím, že česká společnost je dost tolerantní a oslavovat svou jinakost barevnými a nahotu vystavujícími průvody je zbytečné a až nevhodné.

Klesající porodnost nezachrání homosexuální páry; podpora státu mladým rodinám je prioritní.

Zmínil jste papeže - jeho bratříčkování s muslimy katolické církvi nepřilepší a přehlížet zlo, které islám do Evropy přináší je až trestuhodné.

Házet Petra Piťhu do starého železa je hloupé; ten pán to má v hlavě moc dobře srovnané. Že to tak je, lze dokumentovat jako lakmusovým papírkem na vyštěkávaní hodně pomýleného,RvRvJe až úsměvné, jak u křesťana vystrčíte do popředí nevěru a alkohol tak, jako by totéž u jiných (třeba u homosexuálů) neplatilo stejně. Naopak, nevěra a změna partnera je u jinak orientovaných poměrně častá.

Myslím, že česká společnost je dost tolerantní a oslavovat svou jinakost barevnými a nahotu vystavujícími průvody je zbytečné a až nevhodné.

Klesající porodnost nezachrání homosexuální páry; podpora státu mladým rodinám je prioritní.

Zmínil jste papeže - jeho bratříčkování s muslimy katolické církvi nepřilepší a přehlížet zlo, které islám do Evropy přináší je až trestuhodné.

Házet Petra Piťhu do starého železa je hloupé; ten pán to má v hlavě moc dobře srovnané. Že to tak je, lze dokumentovat jako lakmusovým papírkem na vyštěkávaní hodně pomýleného Tomáše Halíka.

</div

14 3
možnosti
MK

Oprava - vysvětlení: kopírováno z poznámek a jak je vidět - špatně.

2 1
možnosti
Foto

Tentokrát Vám Tomáši karmu dát nemohu. Myslím si, že pan profesor velmi dobře věděl co říká a proč to říká. On současný svět opravdu vypadá jako když se slovy Váchala : "řítí do ďáblovy řiti". Jistě, dost to v kázání přiostřil, ale "nepriostřil" občas svá slova i náš pán Ježíš Kristus? Právě dnešní hyperkorektní připodělanost v nazýváni věci jasnýmy jmény, nechuť nazvat zlo zlem a dobro dobrým, hodnotová rozplizlost, omlouvání se za to, že vůbec věříme v Krista, to vše vede k enormní slabosti "západní" civilizace dneška. Za prof. Piťhou plně stojím a zcela nebratrský výboj, který proti němu zahájil další monsignore - profesor Halík drobet zavání pýchou sebejistoty a intelektuální nadřazenosti.

19 2
možnosti
MV

Nechtěl jsem ani plusovat, ani minusivat. Velké prsty a malý displej mobilu za to může.

0 0
možnosti
MV

Vyhledal jsem si to tohoto verozvesta na síti právě na základě jeho kázání a následných reakci na něj. A když jsem před pár dny psal o zaprdenosti, měl jsem i jeho "před očima".

4 10
možnosti
MV

P. S. Měl jsem ráno jenom mžitky před očima, když jsem tady viděl tvůj blog s zidovskejma vtipama?

2 0
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Osmdesátiletý pán,který už nerozumí dnešnímu světu jako posel Apokalypsy....tohle moc nových věřících opravdu do kostela nepřivede.Možná tak k jehovistum,kteří jedou na stejné apokalyptické vlně jako starý pán.Myšlenky patřící do středověku nás opravdu nikam neposunou....

4 15
možnosti
Foto

J38i98ř96í 65K85i13n31d64l

14. 10. 2018 13:24

Řekněte jednu jedinou myšlenku, kterou pan profesor řekl a která patří do středověku.

8 0
možnosti
Foto

J47i48ř30í 47K24i19n27d47l

14. 10. 2018 12:49

Slyšel jste vůbec co profesor Piťha řekl?? Já ano a v jeho řečí je tolik pravdy až mrazí. Nevím, zda úmyslně anebo.... mu podsouváte něco ani náznakem neřekl. Piťha je nesmírně vzdělaná osoba a jeho projevy jsou plné pravdy.RvRvRv

21 3
možnosti
JJ

J28a87n 94J92í42l33e14k

14. 10. 2018 13:00

Tak já doufám, že se profesorova slova nenaplní. A budeme moci mnohému zabránit.

0 1
možnosti
Foto

Co se týká přestupků kněží ( zneužívání dětí) možná by stačilo zrušení celibátu... To má ale bohužel i hlubší příčiny... A co se týká lidské homosexuality - souhlasím s Vámi...R^

0 3
možnosti

Zrušení celibátu nezruší deviace!

3 1
možnosti
JJ

J45a60n 40J45í28l23e54k

14. 10. 2018 12:40

Tak nějak to podobně vidím. Ale mám pocit, že tohle není jen problém katolické církve, ale problém obecný. Jenže na druhou stranu, nelze vše zbořit a chtít stavět kompletně nové, nevyzkoušené. Nškteré hodnoty prostě jsou základy a jak říká Kristus. "Dům na skále přetrvá." Církev není jen klerus, ale i já jsem Církev. Církev složená z hříšných lidí, přesto svatá. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

To, co jste napsal, je pravda, Dokladem je 2000letá historie církve, která přežila i trojpapežství a excesy, za které se musí stydět.

1 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,76
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám