Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Řekl jsem si, než se k tomu vyjádříš, musíš si ten projev pustit.

Nyní mohu s čistým svědomím říci, že s vaším článkem souhlasím.R^

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=_F4vsohFhaY

9 3
možnosti
DS

Děkuji, Tomáši, vyjádřil jsi přesně to, co si myslím. Já jsem zažila něco podobného, když jsem pracně, už naposledy těhotná, přiměla dospělé členy své domácnosti, abychom došli na Mši Vánoční a ejhle, tamní farář se, namísto sdělení nám Zvěsti vánoční, horlil na podobné téma...Nebudu zastírat, odešli jsme. Toho jsme neměli zapotřetí, nechtěli jsme si kazit sváteční den... Já jsem si z toho vzala, že ten člověk zjevně nemiluje sám sebe, když má zapotřebí šířit takovou nenávist vůči lidem, jejichž situaci ani zbla nerozumí. A namísto šíření lásky, porozumění a odpuštění (ale čeho?), kazí tak významný den tolika lidem. Tak podobně vnímám i pana Piťhu. Vlastně je mi ho líto. Nesmírně líto. A ještě více je mi líto lidí, kterým se jeho kázání "hodilo do krámu". Tobě karmaR^

7 3
možnosti
Foto

Myslím, Dášo, že se cosi mění. Těch lidí, kteří chtějí poslouchat uvedené projevy, zase tolik není. Papež František dělá v jistém smyslu revoluci v nazírání na církev 21. století. Vede ji od "barokní" povahy směrem k "polní nemocnici" jak jednou pravil.

Středověk už skončil. R^

8 1
možnosti
Foto

Já bych řekl, že ona se katolická církev už nějak zespoda mění a že čím dál víc lidí šíří ono radostné evangelium, místo strachu. Jen houšť a větší kapky.R^

9 0
možnosti
Foto

souhlasím s Vámi, Filipe.

7 0
možnosti
LH

Jsem ateista, nemám rád celé té monstrakce, procedsi atd. Ale pan profesor má pravdu. Dnes mi připadá, že pokud je někdo nějak odlišný musíme ho uprednostnit před tradičním modelem. Dřív šel nevzdelateleny do zvláštní školy a bylo. Dnes se zkoumá kolik ma dysfunkci a kolik asistentů vedle něj bude sedět aby se cítil komfortně. Svět se zbláznil....

16 3
možnosti
RK

Já to mám s homosexuály jednoduché. Ti co se účastní různých pochodů a ukazují jak jsou jiní a dělají to s jasným záměrem naštvat většinovou společnost, jsou pro mě úchylové, které stavím na roveň zoofilů, nekrofilů či pedofilů a ti druzí, co nemají tyto dětinskosti zapotřebí, mají u mě dveře otevřené. Ale jenom dveře:-P.

11 2
možnosti
Foto

Nikde nepíšu, že se mi líbí akce typu Prague Pride (naopak, připadají mi hloupé a laciné). Tam se určitě shodujeme.

Jak jsem napsal v článku, homosexuál si svůj osud nevybral. U mne mají otevřené nejen dveře, ale i srdce stejně jako ti, kteří jsou osudem určeni být heterosexuály.

6 0
možnosti

R^

Ano, katolickou církev čeká hluboká proměna myšlení v duchu Ježíše Krista, která byla za dva tisíce let přikryta pozdějšími nánosy, čímž Ježíšovy pravdy byly zakryty. Kdyby dnes Ježíš přišel mezi nás, musel by mnohé naše církevní představitele kritizovat stejně jako kritizoval představitele vyvoleného národa před dvěma tisíci léty.

Jsem laik a jako každý jiný se musím vyrovnat s katechismem a církevní tradicí, kde vnímám, že mnohdy dochází k nárazu s realitou. Člověk důvěřující Bohu pak musí dát realitě přednost a věroučné problémy nechat řešit Církvi. Jako laik musím své osobní zážitky s Bohem komparovat s církevními. A usilovně hledat Pravdu! Otevřít se Boží Pravdě.

Ale není přínosné s vyléváním vaničky vylévat i dítě, jak se to dnes běžně děje! Já nadále potřebuji přijímat svátosti zprostředkované Církví. Nad rozporné záležitosti se musím povznést. Ty se musí řešit, ale já je řešit rozhodně nebudu. Já jako laik hledám Boží království lásky, důvěřuji Bohu a to srovnání s realitou je i Jeho starost.

Ano, bude to bolest! Ostatně Ježíš zemřel na kříži! Musíme Ho následovat!

:-)

2 0
možnosti
TG

T34o76m21á82š 44G44a57y88e47r

14. 10. 2018 16:10

Pan profesor Piťha rozhodně nezůstal uvězněn ve starých časech. Vidí jen dál a oprávněně varuje. Doporučuji jeho slova viz

https://youtu.be/MwRYpmWolWQ

12 2
možnosti

Pokud žije v duchu Ježíše Krista, tak jej všichni bereme. Když odmítá přijmout realitu, pak je třeba si položit otázku proč a jeho iluzi v oblasti přírodních věd nepřijmout. :-)

0 6
možnosti
VS

Kdysi v Egyptě byli bozi kteří vydrželi přes tři tisíce let, než je převálcovali jiní bozi. Otázka je jestli křesťanský Bůh vydrží taky ty tři tisíce let. Silně o tom pochybuji.

0 0
možnosti

To závisí jen na tom, zda Církev srovná krok s přírodními vědami a přestane se jim protivit. Přírodní vědy se zabývají stvořeným světem a teologie se zabývá spásou člověka. Vzájemné vývody jsou většinou zcestné. Z přírodních věd existenci Boha neprokáži! Ale ani z teologie nemohu dělat závěry pro přírodní vědy! To je první krok poznání k vzájemnému pochopení. :-)

0 0
možnosti
JJ

J21a41n 45J74í17l42e10k

14. 10. 2018 15:25

...Tu máme podle Istambulské úmluvy uzákonit ve jménu mocné nátlakové skupiny gendristů a homosexualistů. Zdůrazňuji homosexualistů, nikoli homosexuálů, z nichž mnozí s názory agresivních homosexualistů nesouhlasí. Dokonale zvrácené zákony, které se u nás mají zavést a v několika zemích již zavedeny jsou, jsou namířeny proti tradiční rodině. Tj.: otec – muž, matka – žena, děti – tedy děvčata nebo chlapci a prarodiče – vždy muž a žena. Navržené zákony a jejich protagonisté převzali ideologii marxismu a nacismu, Jsou to neomarxisté, o čemž se mluví a neonacisté, o čemž se cudně mlčí. Navrhované zákony jsou ze své podstaty nedemokratické. Jsou diktátorské! Diktatury se vždy potřebovaly zbavit rodiny, která přes jakoukoli dílčí domácí autoritu je demokratickou jednotkou, je nositelem a zdrojem demokracie a zároveň i pravé vazebnosti společnosti. Že existovaly a existují špatné rodiny, všichni víme. Na principu to nemění nic...

Z kázání profesora patera Piťhy

16 1
možnosti

Byli bychom srozumitelnější, kdybychom mluvili bez těch prázdných nálepek "neomarxista" a "neonacista", pod kterými si každý představujeme, co chceme! :-)

3 5
možnosti
RK

Měl jste si poslechnout přímo pana Piťhu, zabralo by Vám to asi 13 minut. Určitě byste ho pochopil a mohl si ušetřit tento blog. Mluvil o homosexualistech, nakonec tady máte odkaz. A počítejte s tím, že Vám Váš "omyl" bude předhazován. http://kapitulavsv.cz/wp-content/uploads/2018/10/Mons.-Petr-Piťha-Kázání-o-svátku-sv.-Václava-L.P.-2018.pdf https://www.youtube.com/watch?v=vBiyz38PSdQ

6 0
možnosti
Foto

Děkuji za zaslaný link. V blogu jsem opomněl zmínit jeho opravdu poplašné zprávy o likvidaci rodin, o vyhlazovacích táborech pro "neposlušné" rodiče. Byl jsem k němu ještě docela shovívavý.

Pěkný a klidný večer, pane Kamenský.

3 4
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 34,73
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám