Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O12t12a62k59a82r 82S16e30k68l

11. 10. 2018 13:55

Souhlas a karma. Zůstává však otázka , kam se poděli ( konečně) bývalí voliči KSČM ?

Předpokládalo se , že jednak odejdou přirozenou cestou a jednak poněkud zmoudří a stanou se voliči méně "revoluční" sociální demokracie. Není důvod , aby vymírali zrovna v těchto letech - když už vydrželi 25 let - a ČSSD dopadla snad ještě hůře než komunisté.

Tedy , ergo kladívko - kam zmizeli. Tvrdí se všeobecně , že je vysál p. Babiš. Souhlas, z 50 % asi ano. Ale pozor - domnívám se , že nemalou část tohoto elektorátu zaujal program Pirátů. Pod přitažlivou a pro mladé lákavou tváří moderních ajťáků a nonkorformistů lze najít ostře levicové politiky typu Rudi Dutschkeho či snad až Che Guevary blahé paměti.

Pozor na to ! Opovržení "tradičními " stranami , hesla - dinosauři pryč , my jsem jiní - to vše už to bylo.

Chvála pro starý dobrý Albion či USA - mají roky dvě dominantní strany ( které mají svůj vývoj v čase i kvalitě) a tom naprosto stačí.

My už měli ODA , Veverky , Sládka , Vandase , stranu důchodců , ty pěkné holky na bilbordech poněkud obnažené -. ani nevím , jak se to jmenovalo , Okamůru se dvěma ( zatím) pokusy.....:-/

6 0
možnosti
Foto

Velmi dobré postřehy, souhlas!

1 0
možnosti
DH

D82a57v20i64d 63H94o91r77á42k

11. 10. 2018 13:46

Opět překrásný, vševystihující článek který si rozhodně jako spoustu dalších Vašich děl několikrát přečtu, a budu se kochat jeho literární krásou i obsahovým přínosem.

Děkuji a přeji abychom se v té následující druhé pětistovce Vašich článků setkávali s neustále se zvyšující kvalitou, jak se ostatně stalo Vaší tradicí.

A zároveň bych chtěl požádat všechny potenciální diskutující, aby si uvědomili, co úsilí musí stát vytvoření takového literárního útvaru a brali to v potaz. A pokud se chystají napsat nějaké negativní a nevhodné příspěvky, aby se toho zdrželi, neboť jak tomu bylo v minulé diskuzi, kazí nám příznivcům zážitek kvalitní literatury.

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Je jedině a pouze vnitřní věcí KSČM koho si příp. po těchto volbách zvolí nebo nezvolí do svého čela i do širšího vedení. A mimochodem, ve které partaji zleva doprava nejde o koryta? Já nevím o žádné.

3 0
možnosti

R^

Nekrolog: Vojtěch Filip byl jediný schopný muž, který v parlamentu hovořil o svobodě demokracii, aby večer mezi svými soudruhy, kteří ho drželi u moci, se domlouvali, jak těm bohatým zakroutí krkem. To nikdo jiný z nich nedokáže!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Když tihle týpci jako Filip mluvili o demokracii a ústavnosti, vždy se mi zvedal žaludek ;-(

7 0
možnosti
VS

Doufám, že se půjdou po krku - doslovně;-D

5 0
možnosti
Foto

Maj v tom praxi. Díky.

4 0
možnosti
MB

Skála je člověk, který může říci - "A , že mi to vyšlo !" - (Cosi podobného - "A kdo z vás přátelé, na to má"? ? Vstúpil v r. 1970, kdy se ujistil, že vojska budou fakt pouze dočasně. Typický mladý kádr - následně prošel vším možným. I když je historicky znemožněn a poražen tvrdí = Zvolte mne, zvítězíme! Typově je podobných je stále dost. Nikdo, nechce lézt do hrobu s ostudou, nálepkou zloděje, vraha a vlastizrádce. Pro ty je melodie - "Pod tou Skálou, kde proud řeky syčí a kde ční červený kamení" - Naprosto osvěžující hit ! Komunisté - lidé skutečně zvláštního ražení. On má sedět v nějaké skalní base o džbánku vody a skývy chleba ... :-)

11 0
možnosti
Foto

Právě v tom je problém. Pokud Skála bude trpět v kopce, začnou si statisíce a miliony myslet, že ty jeho ideje musejí být obzvlášť přitažlivé. Nechat trpět někoho za ideu, nejlepší reklama pro ideu.

1 0
možnosti
MV

Stává se z tebe úspěšnej politickej blogator. Bravo!, ale nezapomeň, prosím, na fugy a to další. Díkes

3 0
možnosti
Foto

Tak dneska je spíše trauermarš...dík a pěkný den Máro

2 0
možnosti
LK

R^

Ideologie hlásající rovnost teoreticky vypadají dobře ... dokud se do toho v praxi nezapletou lidi .

7 0
možnosti
Foto

J61a11k38u85b 85R20o96t76h

11. 10. 2018 12:43

R^Karma, pane doktore, ale snad malá oprava - v zájezdním hostinci Ukaštanu v Břevnově byla založena v druhé půli 19. století sociální demokracie, komunisté to pak upekli v hospodě U Zábranských v Karlíně. Je to častý omyl, protože v době reálného socialismu se U kaštanu pořádaly rudé akce, zatímco U Zábranských se dobře pilo a pořádaly se tam rockové koncerty. :-)

6 0
možnosti
Foto

Díky za info, já vždycky myslel, že onen počáteční průser začal Pod kaštany, aspoň vždycky soudružka z občanské výchovy ho velebila jako velký třesk. Takže jsem poučen a přeji hezký den.

4 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 35,22
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám