Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Karma jako Brno, moc pěkné. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dík, ale jsem z Ostravy....;-D

0 0
možnosti
PL

Srandičky, srandičky R^. Ale jestli si tohle přečte nejaký financ-ministerský Jouza, tak se nechá ispirovat a budeme evidovat vše, včetně spotřeby toaletního papíru.

Jinak samozřejmě karma Tomáši.R^

3 0
možnosti
Foto

Proč tak malé cíle?

To spíš zavedou EEV, elektronickou evidenci výdajů - každý výdaj,který uskutečníte, spárujete s EET účtenkou a on-line odešlete na server EEV. Pravidla budou obdobná, jako pro EET: na krku budete nosit viditelně cedulku předepsaných rozměrů, že podléháte EEV. Nezaevidování výdaje bude postihováno rovněž podobně. No a FÚ kdykoliv provede kontrolu zaevidovaných výdajů a vašich příjmů a zůstatků na účtech, při nesrovnalosti - však víte co, kleknou na vás.

Ale vážně, to oni spíš zakážou hotovostní platby a bude vymalováno. Cože, že budete v hotovosti místo korunami platit dolary? Aha, no tak to se taky bude muset zakázat.

5 0
možnosti
Foto

Věřím že se najdou i tací, kteří jsou něčeho podobného schopni. Ode mě karma.

7 0
možnosti
Foto

Nestrašte, Tome....díkec za vizitaci.

0 0
možnosti
MB

Na počátku všeho snažení se zjevil umný člověk. Konal a tak zajistil rodinu svou. Postupně se přislo na to, že vše není schopen zvládnout sám - (Školství, bezpečnost, zdravotnictví) aj. Tedy začal oddělovat část svého zisku - Vznikla žitelná společnost - System i solidární - stále živen těmi odspodu, takový užitečný slouha. Čas běžel a zjevil se dokonce Sociální stát. Věc dobrá - dá se v tom žít. Věc nedobrá - Rozbíjí rodinu, přirozenost generačních vazeb, tlumí bedlivost a úsilnost toho prvotně umného. Vše , v rámci dobra se mění! Ze Slouhy - se vyrýsoval Pán. Neodpovědnost jedincova, již není pranýřována - naopak, vítané body do Volebních programů. Reinkarnace mrtvého pojmu - Zadarmo, (nic dražšího neexistuje). Jako vždy, mimoděk zbohatnou ti, kteří těm druhým pomáhají. Celá Evropa se skládá na blaho OIligarchy! Tedy i svatebčan. Zhruba takto nějak mumlal prodejce zeleniny na tržišti, skryt pod plachetkou svého stánku. Zíral jsem, jak dovedně píchal mrkví do kláves EET . Ještě drmolil - "Tak bude lépe" ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Proboha, to je kvintesence vývoje. Gratuluji...R^

2 0
možnosti
Foto

Hezká ironie. Ale autor již neříká, jakým způsobem tedy kontrolovat dodržování daňových zákonů.

Náklad na svatební hostinu se, zcela dozajista, pohybuje ve výši desítek tisíc korun nebo i podstatně více. Samozřejmě, jsou i dvojice, které se nechají oddat pouze v přítomnosti svědků, které pak pozvou na oběd bez alkoholu, protože všichni řídí.

DPH na jídlo podávané v restauraci je 15% a na alkohol 21%. Pokud bychom tedy měli zjistit daňový únik za útratu placenou hotově bez evidence, musíme postupovat "odzadu".

Pro jídlo vydělíme celkovou částku 115 a vynásobíme 15, zatímco pro alkohol použijeme ten samý postup, ale s čísly 121 a 21. Takže odhadem, pro útratu 20.000,- Kč dostaneme x tisícový daňový únik na DPH, na únik z dani z příjmu pak další tisíce.

A pokud to někomu připadá směšné, tak ať si prosím zjistí, jak postupují daňové úřady jinde. V USA třeba jejich IRS (The Internal Revenue Service is the nation's tax collection agency and administers the Internal Revenue Code enacted by Congress. https://www.google.cz/search?q=irs&oq=IRS&aqs=chrome.0.0l6.1039j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8) jde tvrdě po nezdaněném spropitném a...

...v Německu zase příslušný Finanzamt tvrdě vyžaduje placení daní od prostitutek.

Takže to, co předvedl místně příslušný Finanční úřad ve věci evidence a zdanění útraty za svatbu si můžete přečíst v tomto odkazu:

Z odůvodnění výzvy je zřejmé, že finanční úřad měl pochybnosti o tom, zda byla tržba za svatební hostinu řádně zdaněna a nahlášena v rámci EET. (https://www.podnikatel.cz/clanky/bernak-zadal-po-manzelech-aby-kvuli-eet-uvedli-detaily-o-svatebni-hostine/) a tento úřad postupoval, nade vší rozumnou pochybnost, správně.

4 7
možnosti
MK

Kdybych byl tímto úřadem obtěžován podobným dotazem, nedostali by ze mě vůbec nic. Nepamatuji se, nevzpomínám si, nikoho jsem nepotkal a neviděl ...

Babišovi zkrátka nikdy s ničím nepomohu!

8 0
možnosti
ND

Jo, žijeme v absurdistanu, s politováním konstatuji, že jste nezapsal tajnou konzumaci družiček, které konzumovaly višňový likér. 

7 0
možnosti
Foto

Naďo, v žádném Absurdistánu nežijeme. Tržba za svatbu je tržba jako jakákoli jiná proto musí být evidována a následně zdaněna.

A pokud by družičky, které konzumovaly višňový likér, tento ukradly, pak by to, samozřejmě, v účtu za pohoštění chybělo.

1 0
možnosti
LB

Předpokládám, že všichni dva ministranti vám dali na ta kilíčka slosovatelné účtenky, pane Novák. ;-D

14 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D Perfektní! ;-D;-D;-D

Ještě tam ale chybí položka útraty, kterou zaplatil bratranec za děvče ze Záběhlic, které mu dělalo společnost ;-D

11 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 35,13
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám