Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jen obecně k svobodě slova, bo konkretní případ znám jen z tohoto blogu. Já jsem, jsem zastáncem absolutní svobody slova a to od pobytu ve státech. Podle mě bud svoboda slova (dále jen ss) buď je , anebo není a myslím si, že jakékoliv omezení ss již není skutečná svoboda. Zastánci co nejširší svobody projevu připomínají výrok George Orwella: „Jestli svoboda slova něco znamená, pak je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.” Nebo jak v internetové diskusi píše anonym: „Jen nepopulární a pobuřující názor potřebuje ochranu svobody slova. Populární ji nepotřebují, pro ně určena nebyla.“ Takže v ČR abs.svoboda slova neexistuje. Škoda , asi nejsme dosti zralý tým v ČR.

Já samozřejmě chápu , že Česká ústava hlásající ss připouští možnost přijímat zákony omezující ss. Jde o situace, kdy by svoboda jednoho mohla omezit práva a svobody druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti. Na druhou stranu je ovšem dle mě velice složité stanovit jak má být určena přesné hranice toho, kdy jde ještě o sice nesympatický, pobuřující, radikální či „politicky nekorektní“, ale svobodou projevu stále chráněný názor, a kdy už mluvíme o trestně postižitelném hanobení nebo hlásání zášti.

1 0
možnosti
Foto

Moje, Vaše, (číkoliv) svoboda slova končí u důstojnosti a osobní integrity jiných lidí. Takže nejenom v ČR, ale ani nikde ve světě absolutní svoboda slova neexistuje a je to tak správně

9 0
možnosti
VV

Jak to vlastne dopado s tim vjedcem pres brouky z Jihoceske UNI co chtel migranty pridavat do masokostni moucky? Nebyl on dokonce osvobozen?

3 0
možnosti
KT

V článku pana Nováka je odsouze k smrti i pravopis.

Proč mají všichni členové SPD problém s gramatikou, včetně spisovatele Nováka?

Pokud to ovšem nepsal pod vlivem alkoholu

11 1
možnosti
VV

Take by mne to zajimalo. U u byvaleho Tokyjskeho zamestnance sberu komunalniho odpadu bych se tomu ani nedivil.

Jestli to nebude teda tim, ze predseda dusledne dba na to, aby ho inteligenci nikdo neprevysoval.

7 1
možnosti
JB

No jo, v diskusi také samí slušní lidé. Takže když někdo v mírné opilosti, v minulém režimu, prohlásil něco podobného o komunistech a ti ho zavřeli, dělali vlastně správně. To samozřejmě neznamená, ž s těmi výroky souhlasím, jen mi to připomíná, že jsme všichni téměř stejní.

5 4
možnosti
Foto

V této době, kdy extremizmus je tolerován značnou části spoluobčanů mi připadá vynesený rozsudek nedostatečný. Vzhledem k tomu, že obžalovaný neprojevil žádnou sebereflexi nad svým chováním a řada lidí v jeho okolí tento čin bagatelizuje, zjevně se trest míjí účinkem. Chybí mi v této chvíli veřejná osoba s morální autoritou, která by to chování odsoudila. Z nejvyššího místa to očekávat nemůžem.

Karma.

13 2
možnosti
Foto

Souhlasím, pane Pajonku, chybí zde jednoznačná morální osobnost, která by jasně deklarovala uvedenou skutečnost.

9 0
možnosti
DR

Dnes nezbývá než s autorem naprosto souhlasit. R^

7 0
možnosti
Foto

Tak si to shrňme. Stáník svá údajná slova pronesl v parlamentní restauraci, veřejnosti nepřístupné. Trestní oznámení podal levicový extrémista Jan Cemper, který tam nebyl. Jediný, kdo Stáníkova údajná slova potvrdil, byla paní Marksová. Personál a ostatní hosté si žádného incidentu nevšimli a žádný rasistický projev od Stáníka neslyšeli. Máme tu tedy tvrzení proti tvrzení. Soudce rozhodl příkazem, což znamená, že se žádné líčení nekonalo a lze předpokládat, že se Stáník odvolá.

5 12
možnosti
JL

Marek Černoch serveru řekl, že Staník dokonce vyzýval k tomu, aby se „všichni homosexuálové, Romové a Židé stříleli už po narození“.

16 0
možnosti

R^

Dík za potřebné myšlénky. Stoupenci SPD zjevně nemají cit pro demokracii, pokud se Staníka zastávají. A pokud to jen tak plácnul, o to hůř! Je to důsledek toho, že nerozlišuje pravdu a lež. A to je vysoce zhoubné!

!!

12 1
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,03
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám