Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

vykonávat poctivě profesi lékaře musí být, aspoň podle mne laika pořádná řehole a v dnešní době plné zábavy nezodpovědnosti se do toho chce asi málo lidem. Také se domnívám, že klesla společenská prestiž lékaře stejně jako se snížila u všech ostatních odborností. Aspoň za mého mládí byl doktor polobůh, to samé inženýr, profesor, učitel, ředitel. Dneska si lidé neváží nikoho, dokonce urážejí prezidenty, o normálních politicích ani nemluvě.

2 2
možnosti
Foto

V nějakém žebříčku je povolání lékaře stále na nejvyšším místě. To není ten pravý důvod pane Bicero.

Myslím si, že slušní lidé mají svou důstojnost a nikdo je nemůže urazit. Stran pana presidenta se my dva dlouhodobě výrazně lišíme.

2 1
možnosti
Foto

snad pozeptat se v jeho institutu, tam jsou chytrý furt:-)

1 2
možnosti
Foto

Možná zajímavý dotaz.. díky za vizitaci

0 1
možnosti
DV

D41a66v43i56d 68V81l80k

18. 4. 2018 16:13

Osobně si myslím ,že máme mnohem lepší zdravotnictví než si zasloužíme. Ty Tome a proč je tak malý zájem třeba o práci obvoďáka? Vidím, že jim nabízejí mnohde zdarma byt a ordinaci a těch 100 litrů měsíčně si na soukromé praxi podle mě vydělají. Tomu já říkám jistota a superjob. Není problém v tom, že je i menší zájem o studium na lékaře, protože je to velmi náročná vysoká škola a mladým se do toho nechce?

4 0
možnosti
AL

.... že je i menší zájem o studium na lékaře, protože je to velmi náročná vysoká škola a mladým se do toho nechce?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ještě, že si tento příspěvek nepřečetl prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc., ten by asi vyletěl z kůže. Klíč na 2. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy je 36 : 1 a teď by si přečetl toto.

:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
Foto

Je to jeden z mnoha faktorů. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Já znám naše zdravotnictví pouze z pohledu pacienta, nicméně. Jsem přesvědčená, že ke změně našeho zdravotnictví nedojde dříve, než po jeho naprostém kolapsu. Do té doby si žádná vláda nedovolí do něho říznout, protože to bolí a je to cesta k volební porážce, protože k té stačilo i 30 kaček. Pan Julínek to zkusil, a jak dopadl. Takže do té doby, dokud bude platit heslo "zdravotnictví zadarmo" a "školství zadarmo" a nikdo nenajde odvahu to změnit, tak se zdravotnictví nezmění a absoventi vysokých škol budou odcházet do zahraničí. Prostě si to budeme muset zažít. Jen jsem zvědavá, na kterou vládu ten řez vyjde. Tipla bych si, že na pravicovou, protože ty levicové těsně před tím vyklidí pole a budou kritizovat z opozičních lavic reformu zdravotnictví a školství.

Jinak Václav Klaus si na svůj výrok určitě nevzpomene, stejně jako si nevzpomněl na to, že tleskal Václavu Havlovi při jeho projevu v Kongresu. :-)

Napsal jste to velmi dobře, ale jsem jenom laik. :-)R^

8 0
možnosti
Foto

Těch 30,- Kč jako symptom volebního vítězství/porážky straší všechny politiky doposud.

3 0
možnosti
PS

Když jsou někteří lékaři imrvere na blogu, divite se, ze "nemá kdo lecit" ?

9 2
možnosti
JH

Se mnou jde už skoro třicet let prima parta doktorů, se kterými i rád pokecám. Přesněji šli! Mizejí mi před očima, některým se v důchodu už nechce pracovat!!

1 0
možnosti

Šíření poplašné zprávy je trestný čin.

1 8
možnosti
LB

Mé praktické lékařce je 67 let, mému gynekologovi 75, moje zubařka by měla být už nějaký ten pátek ve starobním důchodu, navíc sama má zdravotní problémy, ale najít za ni náhradu je téměř nemožné. A to žiji v poměrně velkém městě, vzdáleném od Prahy necelých 80 kilometrů.

Šířím poplašnou zprávu?

12 0
možnosti
PK

V situaci kdy za kopcem mají lékaři (podle blogera) až 4x vyšší gáže, údajně i lepší podmínky pro vzdělávání, nemůžete VŠ omezit nějakými umístěnkami, postihy za neodsloužení x-let v našem zdravotnictví, Slovensko si tady zdarma vychovává odborníky atd.- tak vznikají veliké problémy. I kdyby byl ministrem "pánbu". Co s tím je opravdu na knihu. A není to jen o nalévání peněz Jen dvě poznámky:

- je mi divné, že ani "velký německý národ", bohatý, pokud se nemýlím tak tam studia nestojí zdaleka tolik co v UK či USA, není schopen vyprodukovat dostatek vlastních lékařů a krade v "cizině". Přece všichni inteligentní Němci nemohou být manažery či obchodníky - levně koupit, draho prodat:-)

- existují studie, že máme proti nejvyspělejšímu Západu více lékařů i personálu i nemocnic. Nějaké divné, že ...

5 0
možnosti
PK

Samozřejmě, je to dnešní stav, nejsem naivní, něco jiného je Praha a Sudety (byť už tam není železná opona). Ale přesto mě to překvapilo.

0 0
možnosti
Foto

absolvoval jsem v posledních měsících několik koleček vyšetření u odborných lékařů.

Musím konstatovat, že drtivá většina z nich, jsou v podstatě mí vrstevníci (jsem ročník 1947) a jejich sestřičky také.

Jediný mladý, v tomto případě mladá, je naše obvodní lékařka.

Druhý dědeček našich vnoučat je chirurg, ročník 1943, a stojí na něm městská nemocnice.

Takže, pokud mi bude dopřáno ještě několik let, jsem zvědav, jak z téhle situace ministerstvo zdravotnictví vybruslí.

P.S. Vzkaz pro pana Petříka - důvod onemocnění a onoho kolečka vyšetření nijak nesouvisel s opětovným zvolením pana Zemana na prezidentský stolec, jak se jmenovaný minule mylně domníval;-D

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že z jistého dostupného materiálu nelze uplést bič. Nelze jím nahradit chybějící personál. Vědí to všichni, i politici, ale sdělit zlou zprávu nechce nikdo.

Jinak k Vašemu P.S. : pochopil jsem, že nepochopí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám