Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud přítomnost matky nebyla problémem přes den, neměla by být problémem ani v době, která není vyhrazena pro návštěvy. Jistě uznáte, že přítomnost matky u takto malého dítěte nelze brát jako standartní návštěvu.

2 8
možnosti
Foto

J27a33n39a 61M88a69j34o37v62á

30. 3. 2018 15:48

a co to vzít naopak? Je fajn, že na JIRP zvládnou zorganizovat provoz tak, aby tam mohly být matky aspoň přes den?

9 0
možnosti
VV

Chapu proc jste to napsal, ale s chovanim lekare v ustecke nemocnici nesouhlasim. Dle zprav v tisku nakonec pilicie pry uznala, ze ta matka byla v pravu, a teprve po jejim odchodu se udajn naslo pro obe strany prijatelne reseni. proc to neslo drive?

Chapu, ze ta JIPka je neco extra. Kdyz jsem lezel po nehode v Großhadern, po 14 dnech tam prelozili seniory z Intensivstation. denne ho tam navstevovala jeho zena protoze na tu Intensivstation za nim nesmela, jen za sklo. A jednou pri jeji navsteve prisel na pokoj Doktor a chvili si o prubehu nemoci povidali. ten pan byl zu hodne starej a casto opakoval: ja si na nic nepamatuju. A Doktor mu trpelive odpovidal: Budte rad, nebylo to nic hezkeho.

1 5
možnosti
AT

No, podle jiného tisku se maminka na jipce chovala opravdu bezohledně vůči personálu i ostatním hospitalizovaným. Nedivím se lékaři, že vypěnil. A výraz "oboustranně přijatelné řešení " je velmi diplomatický :-)

8 1
možnosti
NP

Výborně napsáno pane Vodvářko, dnes je to samá "internetová matka". Všechno vědí nejlépe, vše kritizují a do všeho mluví, bohužel i lékařům.

Pro některé je lékař až na posledním místě . Zázraky se nedějí, pouze zkušenosti, rozhodnutí a jednání lékaře dokáže změnit osud.

Za to jim patří obdiv a dík

16 0
možnosti
Foto

Přitom jsem se dočetl, že povolání lékaře stojí na prvním místě v pomyslném hlasování o nejprestižnější povolání. Je to paradox.

Díky za návštěvu.

6 0
možnosti
Foto

Jednoznačný souhlas a karma ... R^

8 0
možnosti
PH

Tenhle příspěvek není ani tak k článku, byť ten je napsán hezky a kultivovaně - ale spíš k hysteriím, jimiž se necháme ovlivnit. Namísto abychom řešili řekněme důležitější otázky, třeba kam směřujeme a co proto dělat, sviníme si myšlenky tématy banálními jako třeba dotazy na to, zdali lékař může (či my mu to dovolíme) vykovávat svoji práci či jakou hymnu máme a jak by měla vypadat. Je smutné, že stačí jedna populistka s namachrovaným egem a už se nám to všechno důležité hroutí jako domeček z karet.

14 1
možnosti
AT

Střízlivé a rozumné zhodnocení problému, který ta pseudokauza zviditelnila. Na rozdíl od některých bojovnic, které drží v ruce stránku ze Zákona či Úmluvy s červeně podtrženou větou vytrženou z kontextu a smyslu toho dokumentu a řvou: "JÁ mám právo!"

16 0
možnosti

Šichtařovou už dávno nečtu! :-)

0 0
možnosti
VB

Perfektní, leč v době, kdy blbci se přestali stydět za svou blbost, marné.

19 0
možnosti
JR

J64a51n 58R96á31ž

30. 3. 2018 11:50

Kdyby bylo mé dítě na JIP a byl svědkem toho, jak matka jiného zde umístěného dítěte si málem násilím vynucuje, v tomto případě iluzorní právo tam pobývat, nevím jestli bych se udržel a tvrdě nezasáhl.

Představa že hysterická osoba vnáší do sterilního prostoru svou negativitu a špínu na rukou i oblečení, používá telefon kde je to přísně zakázané a nerespektuje pokyny lékaře, což vše jsme v TV viděli, asi by mne zcela rozhodila.

Mám obrovský respekt k lékařům pediatrům, kteří jsou pod denním atakem stále rozrůstajícího se okruhu matek, které vždy když jde o jejich děti,místo klidu hysterčí v přesvědčení, že všichni se spikli,aby jejich dítěti mohli ubližovat. A to nemluvím o jejich podivném klonu, nazývaném "biomatky", které díky vystudované Google medicíně, ví o způsobu léčení víc než mezioborové koncilium specialistů. Jako lékař bych tento druh matek, bez újmy na duševním zdraví, asi nezvládl!

12 1
možnosti
Foto

J76a58n59a 25M95a32j34o13v24á

30. 3. 2018 12:30

S takovou matkou jsem na pokoji, ač ne JIP, byla. Nezapomenutelné...

4 0
možnosti
Foto

Přidávám se k ostatním,Tomáši, ale hned v perexu jsem se Vám zapřela mezi futra!... Článek respektované blogerky Šichtařové...

Ŕekněte mi všichni, proč to děláte? respektované.... proč proboha přiživujeme pomalu jako v předklonu před uměle vyrobeným pseudoguru auru, ohlasovost někoho, kdo se čím dál víc - a to i jazykovou podbízivostí a stylem - bla bla bla nedávno - přibližuje populisticky jako korouhev k uším všemi prostředky... kdo si buduje omráčené davy sekáním do všeho, z čehož na konci článku vždycky vypadne nějaká tlupa pitomů - nyní i profesní útoky, kde se neposiluje soudržnost a pospolitost všech lidí, ale cíleně jejich nacáknutost, kde se každý, kdo by měl nějakou svou osobní potřebu sejde s pojemem ... něcoterorista. Proč slovy jako "respektované" podporujeme někoho, kdo jím není, ale umí kolem sebe šířit jako bonus jakési erotické dusno, které slova a obsah přišpendlí šikovně ke zdi na druhou lajnu. Nikdo z mých známých ji nezná!! respektovaně a k věci fundovaně a přitom žurnalisticky čtivě šmrncovně - ne že mrtvě a nezajímavě!, to uměl osmdesátiletý docent Milan Machovec, umí to Jefim Fištejn, umí to ekonom Tomáš Sedláček, Alex.Mitrofanov, umí to mnoho jiných blogerů a blogerek TADY, co neztrácejí glanc, věcem rozumí... jako třeba Vy Tomáši...R^ a nepíšeme respektovaný... a jste. Jste respektovanější, protože se nepodbízíte, nemanévrujete, sdělujete...Opravdu to nědělejme. Vynechme některá SLOVA...je to blogerka. Blogerka, která akorát čím dál víc dokazuje styl průměru a rozdělování společnosti.Tomáši...jinak♥:)

15 1
možnosti
Foto

Radko, zkusím objasnit, proč jsem to napsal.

Paní Šichtařová má široký okruh čtenářů, tedy je zřejmé, že mnozí čekají co napíše. Je tedy přinejmenším částí čtenářské obce žádaná a její čtenost i karma svědčí o tom, že prostě oslovuje.

Jak jsem několikrát napsal, u mne to tak není. Její článek o tomto tématu považuji za tendenční, pramenící rovněž z neinformovanosti, jaký je provoz na JIP.

To, že mne neoslovuje ještě neznamená, že tomu tak u jiných není.

Takže asi tak.

8 0
možnosti
DP

R^R^R^Výborný článek od autora, který je do věci zasvědčený daleko více, než "obyčejní smrtelníci" (to nemyslím nijak urážlivě, myslím, že v moderní češtině se u vás v ČR říká pejorativně). Já sem většinu svého profesního života zde ztrávil ve zdravotnictví, i když to nebylo somatické, ale psychiatrie, a z toho většinou "akutní", takže tam je to o dost více, co se zatížení veškerého personálu týká, na hraně než v somatice a to, co říká autor tam platí tuplovaně. Google je, jak se u nás říká, (můj neumělý překlad do češtiny) k "dobrému i zlému", část příbuzných si na Google najde nějaké fantasmagorické návody na léčení závažných duševních poruch (já je svým způsobme chápu, mít blízkého příbuzného se závažnou duševní poruchou je kvůli přetrvájícímu stigmatu psychické nemoci často větší psychickou záteží, než těžká somatická nemoc) a pak tlačí na lékaře i personál, aby tyto metody používali a tak vystresovanému lékaři či personálu sem tam taky bouchnou saze. Panu Vodvářkovi velká karma a přání hezkých svátků - u Vás v ČR snad mají propršet, tady na Severu mrzne, ale zase blankytná obloha bez mráčku, trochu sněhu neutralizuje i to naše "severské šero", takže i přes ten mráz to (zatím) ujde.:-)

7 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám Dane. Nevím, jak je to jinde, ale u nás na severu Moravy je t.č 15 stupňů, slunečno a já mám odběhnutých prvních 10 jarních kilometrů.

Jinak samozřejmě souhlas s tím, co jste napsal.

A pěkné velikonoce přeji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 35,28
  • Průměrná čtenost 2552x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám